Forum » Omrežja in internet » Wireless mrežna se ne poveže z routerjem
Wireless mrežna se ne poveže z routerjem
Storm ::
Pri Amisu sem dobil router Speedtouch768, na začetku sem se normalno povezal s kablom, nato pa kupil Wlan mrežno kartico, ker je tudi router wireless. Problem nastaja, ker se mi mrežna kartica noče povezati v to wireless omrežje torej na ruter, kljub temu da ga najde pod omrežji in da ima seveda excellent signal.
Piše limit or no connectivity, in ne dobi od ruterja IP adresse, ampak povzema sam neko 169.x.x.x. Ko dam na repair mi napiše, da "problem occured, because network did not assign a network address to the computer".
Nekje sem neki bral, da bi mogu najprej odassignat local area netword in nato pridobiti now IP za Wlan. Kako se to naredi in ali bo rešilo problem z neconnectivity moje mrežne kartice?
Piše limit or no connectivity, in ne dobi od ruterja IP adresse, ampak povzema sam neko 169.x.x.x. Ko dam na repair mi napiše, da "problem occured, because network did not assign a network address to the computer".
Nekje sem neki bral, da bi mogu najprej odassignat local area netword in nato pridobiti now IP za Wlan. Kako se to naredi in ali bo rešilo problem z neconnectivity moje mrežne kartice?
Markec The Great
Highlag ::
Na routerju moraš najprej izbrati način dodeljevanja IP številk, najbolje DHCP, nato pa še šifriranja povezave - WEP.
Vpišeš geslo za ključ in router zgenerira ključe.
Na PC-ju pri povezavi izbereš prav tako DHCP za pridobitev IP številke in pri enkripciji izbereš enak šifrirni protokol - WEP in nato vpišeš nega izmed ključev, ki ga je router zgeneriral.
Vpišeš geslo za ključ in router zgenerira ključe.
Na PC-ju pri povezavi izbereš prav tako DHCP za pridobitev IP številke in pri enkripciji izbereš enak šifrirni protokol - WEP in nato vpišeš nega izmed ključev, ki ga je router zgeneriral.
Never trust a computer you can't throw out a window
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | priklop na net(adsl) za 7 osebOddelek: Omrežja in internet | 1485 (1139) | micvak8 |
» | Slabost Wireless-aOddelek: Omrežja in internet | 3373 (3089) | Vice |
» | Brezžični Router namesto mrežne karticeOddelek: Omrežja in internet | 1626 (1399) | BigMan |
» | netgear WGR614 kot AP na T-2 ?Oddelek: Omrežja in internet | 2346 (2147) | trnvpeti |
» | Asus wlan 550geOddelek: Omrežja in internet | 1640 (1172) | pujsek_ |