Forum » Omrežja in internet » Router in wireless povezava
Router in wireless povezava
zvau ::
Pozdravljeni, sem bolj švoh na tem področju, pa me zanima če je možno da se kdo preko mojega brezžičnega omrežja poveže v to omrežje, če ne ve geslo in če se mogoče lahko poveže celo z računalniki, ki so povezani na taisti router?
Hvala za odgovor.
Hvala za odgovor.
Ice-Heki ::
Povezava v tvoje WiFi omrežje brez da bi kdo vedel geslo je "enostavna", če človek, ki ima to namen storiti ve, zakaj se gre ... z drugimi besedami: Če hoče kdo uporabljat tvoje omrežje ga tudi bo.
Tudi do računalnikov, povezanih v tem omrežju lahko dostopa, če niso primerno zaščiteni.
Če v okolici nimaš kakšnih sosedov, ki bi se s temi stvarmi ukvarjali potem si lahko brez skrbi, sicer pa bo treba poskrbeti za boljšo varnost.
Tudi do računalnikov, povezanih v tem omrežju lahko dostopa, če niso primerno zaščiteni.
Če v okolici nimaš kakšnih sosedov, ki bi se s temi stvarmi ukvarjali potem si lahko brez skrbi, sicer pa bo treba poskrbeti za boljšo varnost.
OmegaBlue ::
Ice-Heki malo pretirava. Če imaš omrežje zavarovano z WEP potem je možnost vstopa brez gesla dokaj velika, če človek ve kaj dela. Omrežje z WPA ali WPA2 in geslom dolgim več kot vsaj 8 znakov (če ni enako ssid seveda) je dobro varovano in se nimaš kaj sekirat.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Ice-Heki ::
Ok OmegaBlue mogoče res malo pretiravam ... vendar če veš kje in kaj iskati lahko kaj hitro najdeš programčke, ki ti izračunajo verjetnost WPA gesla (uspešno)
Slowenc ::
Ice-Heki, k si že tak hekerček, me zanima če mogoče poznaš koliko časa (procesorskega) je potrebno da se izračuna WEP/WPA-PSK/WPA2 ključ (uspešno)??
Ne? Se mi je kar zdelo.
Skratka predolgo.
Avtorju teme: wi-fi si zaščiti z WPA ključem in se nimaš česa bati.
Ne? Se mi je kar zdelo.
Skratka predolgo.
Avtorju teme: wi-fi si zaščiti z WPA ključem in se nimaš česa bati.
Skiny gate.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Eduroam in ubuntu (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14160 (8318) | ramiz?! |
» | Varnost domačega brezžičnega omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 2015 (1514) | Yacked2 |
» | Zaščita RouterjaOddelek: Omrežja in internet | 4974 (3909) | blackbfm |
» | Wifi in prijavljanje v winXPOddelek: Omrežja in internet | 2105 (1777) | bluefish |
» | Wifi in varnostOddelek: Omrežja in internet | 2621 (2414) | amigo_no1 |