» »

Dobil drugacen prenosnik kot je pisalo na racunu.

Dobil drugacen prenosnik kot je pisalo na racunu.

Ashrack ::

Pozdravljeni

2 leti in pol nazaj sem kupil prenosnik kateri je imel 512MB RAM. In sedaj ko je ze dve leti mimo in je garancija potekla sem notebook odprl, saj ga v garancijskem roku nisem smel, in videl da so mi oni vstavili 2x256MB RAM in ne 1x512MB kot pise jasno na racunu in sem tudi ob nakupu prenosnika to od njih zahteval. Problem pa nastane tu saj bi jaz dokupil se 512MB RAM da ga imam potem 1024MB.

Je mozno sedaj izterjati zamenjavo rama da mi vstavijo 1x512MB kakor tudi pise na racunu.

Prilagam kopijo racuna in predracuna:
kopija predracuna:
shrani.si

kopija racuna:
shrani.si
....

Mr.Ecko ::

Kje piše 1x 512 ?

Tac20 ::

Spominski modul je sicer ednina, ampak vseen nevem če so ti dolžni to narest.

Steinkauz ::

Jah nikjer ne piše da maš 1x512 rama, probi prodat, sam verjetno so to ddr 1 rami, ki so pa dragi...

Ashrack ::

na predracunu pa pise tocno 1kos 512MB

prilagam novi slikci z oddebeljenim pomembnim delom:
predracun
shrani.si

racun:
shrani.si
....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ashrack ()

Matek ::

Ashrack, se strinjam s tabo! Lepo pise spominski modul 512 MB. Ce bi pisalo samo "512 MB spomina", bi bilo razumljivo, da sta not dva modula, tu pa dejansko pise, da gre za en modul. Ne poznam zakonodaje natancno, ampak sem skoraj preprican, da so ti dolzni urediti zadevo ne glede na to, koliko casa je poteklo od nakupa.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

opeter ::

Se strinjam z Matekom. Pa tudi Ashrack ima prav, saj piše 1 modul 512 MB pomnilnika.

Ashrack ::

Kje se pa lahko to se s pravnega vidiga pozanimam.
....

Šimpanz ::

Kaj če bi poklical na Anni pa jih vpraši. Lahko pa te bodo na hitro skenslali kao da si sam odprl notesnik in dal notri dvakrat po 256MB.

MEDENA ::

in to po 3 letih opaziš? ja fak.....zdej se boš pa izgovarjal da si nevedneš a ne....cpu-z pa nikakor ne poznaš kjer ti pokaže kaj imaš....ja tega pa ti seveda nisi vedel a ne? vsi drugi krivi samo ti ne? :\

rufn jih če se da zmeniti drugače pa mir dej pa kup 2x512mb...prodaj 2x256 za neke male pare....pa itak imaš prestar laptop, prodaj kot celota pa novega kupi....512mb ddr1 za laptope ni poceni, se mi zdi nekje 35-40€.

Kibby ::

Res je smesno da se to opazi sele po tolkem casu... polek tega ker si odprl comp in kako bos dokazal da nisi zamenjal ramov, verjetno bo to njihova prva argumentacija... jaz bi zadevo pozabo, konec koncev ce rabis tolk cajta da to ugotovis si si sam kriv...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kibby ()

šernk ::

glede na to da je toliko časa že minilo je res bolje da pozabiš na vse skup. razn seveda če se ti da hoditi sem ter tja in klicariti okrog, najprej bi blo pa dobro da bi poznal zakon okrog tega saj drugače te takoj obrnejo.

p.s.:očitno nism edini ki se mu račun ne ujema z računalnikomna računu imam napisano da je grafična 7800GT, vgradil so pa 7900GT notr:))
še zdaj ne vem zakaj so mi jo v bistvu šenkal
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

MEDENA ::

še(R)nk ZATO >:D

___ ::

glede na to da sta minili 2 leti..ti bo prodajalec rekel tole....dokaž da nis ti vgradil 2 modula po 256 mb

Ashrack ::

Ne glede na to kdaj sem to ugotovil je bila krsena prodajna pogodba.
....

SepoX ::

Žena pravnica je rekla, da ker si odtrgal garancijsko nalepko, ne bo možno nič. Razen če boš ultra prijazen šel na ANNI in se probal kaj zmenit.

MEDENA ::

nehaj stokat ashrack. mir daj pa prodaj 2x256 in kupi 2x512mb če je sploh smisleno...prodaj laptop pa mir.

Matek ::

SepoX - Garancijske nalepke ni odtrgal, laptopi so namrec ponavadi zdizajnirani tako, da uporabniku dopuscajo zamenjavo dolocenih komponent (rama skoraj vedno). Na spodnji strani racunalnika je majhen predalcek, kjer odvijes vijak ali dva in imas potem dostop do rama.

Vsi ki pravite, da bo moral dokazovati, da ni sam zamenjal rama - to se meni ne zdi realno... To bi lahko potem prodajalec od tebe zahteval vsakic, ko bi se pritozil nad napacno vgrajenimi komponentami. Recimo kupis namizno kisto, ti dajo narobe grafo, se pritozis in ti lahko ze naslednji dan po nakupu recejo "dokazi, da je nisi sam zamenjal". To, da sta pretekli ze dve leti, sploh ni pomembno. Clovek je pac opazil sele sedaj, ker prej pac ni nadgrajeval rama. Windowsi itak v vsakem primeru izpisejo 512 rama, cpu-zja, kot nekateri omenjate, pa najbrz tudi ni poganjal, saj ne bo overclockal laptopa...

MEDENA - Huh, ne vem, zakaj si tako agresivno nastopil... Zakaj bi ga prodal? Sempron 3000+ z Radeonom 9700 in giga rama je lahko se cisto spodobna masina za poganjanje XPjev, poslusanje glasbe, brskanje po netu, itd. Clovek ima s pravnega stalisca IMHO cisto prav, tako mi ni jasno, zakaj po tvojem mnenju "stoka".
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

MEDENA ::

ker lahko laže, verjemi mi...90% folka laže...

Matek ::

OK, tu se moram vsekakor strinjati s tabo :D, ampak ce clovek ni dal nobene ocitne indikacije za to, mu pustimo benifit of the doubt.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Ashrack ::

Medena
Trenutni notebook je vec kot dovolj za moje solske dejavnosti in tudi starejse igre delujejo odlicno.

Matek
Hvala za podporo-
Ko sem gledal cenik ANNI za DDR1 RAM sem se odlocil da ga bom kar pri njih kupil. Saj me pride 512MB DDR1 31€. Rabljeni se pa prodajajo za 25€.
Mislim da nebi smeli komplicirati glede na to da bom se RAM pri njih vzel
....

TRIROG ::

V te primeru gre za stvarno napako ... ZVPOT pravi ...

"Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca, razen če jih zaradi prodajalčeve prevare ni mogel uporabiti. "

tako da morda nebi bila slaba ideja zapeljati se od annija .. in dokupiti 512MB rama ter jim prepustiti vgtadnjo ... ko te obvestijo da imaš vse polno pojasniš da je računalnik v stanju kot si ga prejel, da nisi ničesar zamenjal, in da na računu piše da imaš v njem samo 1x 512mb rama ... in da glede na okoliščine uveljavljaš stvarno napako stvari in zahtevaš da se ustrezno zamenja po računu ...

če gre skoz gre če ne ne ... to je tko dost mejna reč ... če bi šlo za dogodek 3/4 leta nazaj bi uspel tako pa ... ali gre za prevaro prodajalca?

SepoX ::

Sej ne pravim, da ni narobe. Sam za to stvar nima inšpekcija kaj praskat, bi moral iti na sodišče. In tudi če res ni nobene nalepke za utrgat (na mojmu laptopu je tudi pri ramu), je še zmeraj njegova beseda proti njihovi. Razen če imaš trdne dokaze, da so res oni zafrknil zadevo.

Če bi bila nalepka tam, ne bi bilo nič narobe, ti še zmeraj pripadajo vse pravice kot potrošniku. Čim pa ni že na daleč razvidno, da nisi imel možnosti sam posegati v laptop, pa bo treba na sodišče...

Matek ::

SepoX, si siguren? Ker potemtakem te lahko res vedno lovijo na to foro. Prineses skurjeno grafo - dokazi, da nisi overclockal. Prineses crknjen disk - dokazi, da ga nisi vrgel na tla. Mislim da imas ti vedno prednost, dokler oni ne dokazejo, da si ti nekaj narobe delal.

Oni bi lahko imeli zapisane podatke o tem kaj so ti prodali in preverili, ce je serijska na ramu prava.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

SepoX ::

Ja sej je do pol leta na njih (pri stvarni napaki), da dokažejo da te niso oni nategnil, po tem roku mora pa kupec priskrbet npr. kako izvedenčevo mnenje. Drugače so mu pa že itak ugasnile pravice iz stvarne napake, ker je preteklo dve leti od nakupa. Samo še tožba, da so ga ogoljufali mu preostane. Lahko pa pokliče tržni inšpektorat, kjer mu bodo razložili kako pa kaj.

Ne mešaj uveljavljanje garancije zraven, tukaj roba čist normalno dela.

EDIT: Ja, lahko imajo zapisano ker ram so mu vgradili, samo je to njihova dobra volja, da mu to pogledajo in eventualno zamenjajo ram.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SepoX ()

Ashrack ::

Sepox
Se pravi da sem odvisen od njihove dobre volje?
....

SepoX ::

Žal...

Drugače pa vem, da so tam šefkoti zelo prijazni (razen, če se niso kaj menjali), tako da lepo prosi če lahko katerega dobiš in mu lepo obrazložiš situacijo. Lepa beseda dobro mesto najde. Pa verjemi, da te bo kaki komercialist, po možnosti študent, odfural z levo roko, pa če si še tako prijazen.

Kibby ::

SepoX sam sem imel chiligreena in je bila nalepka tam kje se odvije plastika za CPU in rame. edino za disk ni blo. Vse ostalo je melo nalepke in bog ne daj da jih nebi bilo na mestu... takoj bi si lahko garancijo vtaknil nekam... treba se je sprijaznit, tudi ce ni tako kot pise na racunu, roko na srce, kaj si pa delal tolko casa da nisi vsaj enX preveril kaj vse imas not... Nemores niti dokazat da so ti namerno dali 2x256, kaj pa ves ce ni bla tist dan guzva, al pa je bil kak nesposoben student na sihtu pa so zamesal compe ipd. Vljudno vprasanje je edina resitev, saj si popolnoma odvisen od njihove volje. Morebitni stroski pravdanja, ce bi sploh do tega prislo (dvomim da bi se kak odvetnik, spustil v to), bi bili nedvomno vecji kot je sploh vrednost celega prenosnika ne sam rama... na zalost, ampak ce bi to opazil ko je se bila garancija (npr. z Everestom ipd.) bi pa bilo drugace, vendar zdaj je ze mim... bo dobra sola za naslednjic, zal... Jaz bi na tvojem mestu prodal notebook, ali pa obdrzal z 2x256 rama, ker se ne splaca vlagat, ker so ddr rami dosti drazji kot ddr2 npr... LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A je to sploh možno (RAMi)?

Oddelek: Strojna oprema
263272 (2493) bobi1992
»

Poceni nadgradnja

Oddelek: Kaj kupiti
111002 (876) Donheled
»

Pomagajte Sestaviti low cost HTPC

Oddelek: Kaj kupiti
131494 (1160) TRIROG
»

Kaj je bolj pametno imeti?

Oddelek: Strojna oprema
331591 (1118) patron
»

problem z ramom Twinmos Speed Premium

Oddelek: Navijanje
231472 (870) s5cougar

Več podobnih tem