» »

Kupovanje PCja za nezahtevnega uporabnika

Kupovanje PCja za nezahtevnega uporabnika

Zeratrem ::

Znanci kupujejo nov računalnik, potrebe niso zahtevne: gladko delovanje Offica, predvajanje filmov, nezahtevno igranje iger in seveda nobenih ambicij za navijanje.

Glede na končno ceno, preden se sploh začnem zanimat za samo konfiguracijo, ki jim jo bom priporaočal, bi rad razčistil naslednje: glede na to, da PC ne bo nikoli navijan in da performace v igrah nima neke velike vloge, se mi zdi, da je bolje ta PC kupiti že sestavljen v kakšni kataloški ponudbi (ponavadi imajo vse komponente enotno garancijo) ali stvar sestaviti samostojno - kaj je bolj ugodno?

Za PC naj se ne bi porabilo več kot 1000€ z kišto, monitorjem, miško in tipkovnico. (Sicer vem, da za nezahtevno rabo bi morala stvar biti krepko pod 1000€.) Če je kdo kje zasledil kakšno zanimivo konfiguracijo, bi prosil za link.
  • spremenilo: Zeratrem ()

opeter ::

Sicer vem, da za nezahtevno rabo bi morala stvar biti krepko pod 1000€

Za 400-500 EUR dobiš zelo solidno kišto, zraven pa kupiš še kak monitor in to je to.
Nekaj konfiguracij

Sicer pa poglej na Funtech, Mimovrste, Sestavi.si, Enaa.com itn.

mihec87 ::

Zeratrem..Pomoje je tukaj potrebno taprvo razčistit glede igrc ker če majo otroke..potem veš kako je v šoli se bojo sošolci pogovarjali on nfs pro street..in oh in sploh seveda si ji bo ta mulc od soslca sposodu..nato pa zadeva ne bo delala ker bo slab comp..Če pa do tega ne bo prislo pol pa ok..

Najbol en komplet kisto ter 19" ekran..

Keyser Soze ::

Poceni AMDja, matično ploščo z integriranim GPUjem (in ostalim), malček RAMa, en disk in poceni ohišje. Več kot dovolj za nezahtevnega uporabnika za nekaj časa.

Cena je pa tudi đabe. Zadnjič sem nekaj računal in vem, da bi me popolnoma zadovoljiva kišta za pisarniško delo ter občasno nezahtevno igro, ter celo HD multimedijo prišla manj kot 250€. Skratka...
OM, F, G!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična tablica Wacom Bamboo

Oddelek: Strojna oprema
121375 (1132) bluefish
»

Sestava kompa za 500€

Oddelek: Kaj kupiti
264049 (3599) opeter