Forum » Omrežja in internet » DNS
DNS
bucket ::
No mene nekaj zanima. Registriral sem 2 domeni pri nekem slovenskem registratorju pa so mi oni tud naredili kar je bilo pač potrabno z DNS. Oni mi ne omogočajo samostojne nastavitve ampak sem moral njih kontaktirat kaj bi želel itd. Ker pa smo imeli tukaj nemalo težav z komunikacijo in posledično marsikaj ni delalo tak ko bi moglo predvsem z MX recordi me zanima če bi lahko kako jaz DNS zapise sam urejal morda pri kakšnem drugem ponudniku oz. kakorkoli že rad bi imel nek vpogled v te nastavitve ker sedaj ga nimam.
Lp
Lp
ender ::
Postaviš si svoj DNS strežnik, nekje se zmeniš še za backup, potem pa pri registrarju spremeniš DNS strežnike za svojo domeno.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
TESKAn ::
Jaz imam domeno in DNS pri domene.si in si vse sam nastavljaš - IP, MX record, ...cena enoletnega DNS hostinga je okrog 1,5 - 2€.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
bucket ::
Svojega DNS ne mislim postavljat.
Sem zdaj kontaktiral registratorja. Bodo porihtali. Saj drugač deluje vse super ampak malo je moteče da je treba za vsako spremembo nekomu gnjavit. Bom pri naslednji domeni premislil pri katerem registratorju bom kupil domeno.
Hvala vam
Sem zdaj kontaktiral registratorja. Bodo porihtali. Saj drugač deluje vse super ampak malo je moteče da je treba za vsako spremembo nekomu gnjavit. Bom pri naslednji domeni premislil pri katerem registratorju bom kupil domeno.
Hvala vam
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč: lastna domena, domači ftp strežnikOddelek: Omrežja in internet | 2393 (2075) | bluefish |
» | Vpis DNS strežnika v vrhnji DNSOddelek: Omrežja in internet | 8960 (7451) | kronik |
» | DNS serverOddelek: Omrežja in internet | 1525 (1385) | t3hn0 |
» | DNS server?Oddelek: Omrežja in internet | 1246 (1145) | meacho |
» | Registracija domene pri SioluOddelek: Omrežja in internet | 2875 (123) | Ales |