Forum » Omrežja in internet » LAN na Windows Server 2003
LAN na Windows Server 2003
faganel ::
Pozdravljeni,
Dobil sem eno kišto z naloženim Windows Serverjem 2003. Težava je v tem, da ne morem narediti (uzpostaviti) LAN povezave.
Mrežna kartica je v škatli in ko je kabel priklopljen vanjo sveti lučka. Ali obstaja možnost, da je kartica ipak fuč oz. kako lahko testiram kartico?
Resnica pa je tudi ta, da med nameščeno strojno opremo ne najdem mrežne kartice (dejansko niti ne vem kaj za ena zadeva je, ker je vse skupaj staro, da bi iskal kakšne driverje)?
Za kakršenkoli nasvet se v naprej zahvaljujem,
M
Dobil sem eno kišto z naloženim Windows Serverjem 2003. Težava je v tem, da ne morem narediti (uzpostaviti) LAN povezave.
Mrežna kartica je v škatli in ko je kabel priklopljen vanjo sveti lučka. Ali obstaja možnost, da je kartica ipak fuč oz. kako lahko testiram kartico?
Resnica pa je tudi ta, da med nameščeno strojno opremo ne najdem mrežne kartice (dejansko niti ne vem kaj za ena zadeva je, ker je vse skupaj staro, da bi iskal kakšne driverje)?
Za kakršenkoli nasvet se v naprej zahvaljujem,
M
- premaknil iz Programska oprema: volkec ()
Spc ::
Seveda dela vse samo driver pa boš moral najt za mrežno ker Windows Server 2003 ima majn driverjev intergriranih kot XP.
Kako pa naj ugotovim katera kartica je notri, da dobim pravi driver (zadeva je starejša in domnevam, da iz kartice ne bo razvidno)?
No, alternaitva je da grem nabavit novo mrežno kartico (a dajejo še driverje zraven sploh)?
No, alternaitva je da grem nabavit novo mrežno kartico (a dajejo še driverje zraven sploh)?
OK,sem si mislil. Nova 10/100 kartica pride cca. 5-6€, medtem, ko je 10/100/1000 kartica cca. 18€.
Ali bi "pretočnost" mojega strežnika ta 10/100/1000 povečala (moja povezava: 4/2) ali bistveno nebi uplivala?
Hvala za nasvete,
M
Ali bi "pretočnost" mojega strežnika ta 10/100/1000 povečala (moja povezava: 4/2) ali bistveno nebi uplivala?
Hvala za nasvete,
M
karafeka ::
10/100 več kot dovolj.
Sicer pa preprosto dobi staro mrežno ven, pa poglej nekam na čip. Verjetno je realteakova (rtl) ali compexova (ne2000).
Sicer pa preprosto dobi staro mrežno ven, pa poglej nekam na čip. Verjetno je realteakova (rtl) ali compexova (ne2000).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Namestitev windows XP in gonilnikov - vprašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1843 (1691) | PrimoXD |
» | Drajverji se težko dobijoOddelek: Pomoč in nasveti | 2204 (2003) | amigo_no1 |
» | Nova mrežna karticaOddelek: Kaj kupiti | 1688 (1585) | nejc1337 |
» | Problem z namestitvijo mrezne karticeOddelek: Strojna oprema | 3328 (3149) | Jakka |
» | 3 računalniki v mreži, deluje , vendar pooocasiOddelek: Operacijski sistemi | 993 (850) | urban |