» »

Actionscript 2.0 na movieclip-u

Actionscript 2.0 na movieclip-u

Seth ::

Imam težavo za katero ne najdem rešitve, ker premalo poznam AS sintakse čeprav verjamem, da je zelo enostavna

imam tale kos kode v MC-u

_root.gotoAndStop("products");

kakšen mora biti "if" stavek ki bo v primeru, da je bil pritisnjen gumb z imenom "button" zagnal zgornji ukaz?

tnx

lp,
Seth

arjan_t ::

za to se uoprablja event-e

za tvoj primer onrelease, za več poglej v manual

knoedl ::

Res je tukaj niso potrebni if stavki, najbolje je tako da das MC-ju instance name in nanga pointas v actionscriptu, se pravi ce hocs da gre "products_mc" na "products" label, bi v actionscriptu napisov prblizn tkole:

products_mc.onRelease = function {
gotoAndPlay ali gotoAndStop ("products");
}

gotoAndPlay - ce je pod products lablom kaksna animacija
gotoAndStop - ce ni animacije ;)

LP.
http://knedl.keewee.si

Seth ::

Saj tale funkcija mi je kar jasna. Ampak moj problem je sledeč.

Imam transition efekt, ki se sproži kadar izbiram podstrani z gumbi. Težava je v tem, da bi rad, da se na sredi tega efekta stran "zamenja"... se pravi, kadar to ni vidno in je transition na maksimumu... Trenutno pa se mi stran spremeni hkrati kot se začne efekt.

Zato sem hotel, da bi se na sredi tega efekta izvedel if stavek, ki bi pogledal kateri gumb je bil pritisnjen in napram temu odprl ustrezno stran.

Saj ena rešitev je tudi, da bi za vsako stran posebej naredil novi transition, kar pa je zamudno.

Sicer vem kako je to narejeno v AS 3.0 z eventlistenerji, ampak ker delam stran v AS 2.0 (ker je še vedno dosti takšnih browserjev, ki nimajo nameščenega flasha 9 zato, ker so nekateri omejeni s "power user" pravicami) ne podpira istih zadev kot AS 3.0.

Hvala za pomoč

lp,
Seth

arjan_t ::

seveda ima tudi 2.0 event listenerje, lahko pa z mv.onRelease ipd. narediš isto stvar

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flash - določanje hitArea v MovieClip

Oddelek: Izdelava spletišč
6846 (780) lesnik24
»

a bi mi kdo naredil nekaj za maturo ?

Oddelek: Šola
71180 (968) Jebac18
»