Forum » Omrežja in internet » wireless povezava na 120m?
wireless povezava na 120m?
DonMatejo ::
Zdravo... problem je takle, jst imam internet (Amis ADSL), sem pa zadnja hiša v ulici, malo bolj oddaljeni od drugih mest, mamo pa še eno hišo pribljižno 120metrov nižje, bolj proti mestu, kamor pa ne moremo dobiti interneta po nobeni poti, ker so vsi priključki za internet zasedeni. Jst imam laptopa z brezžično mrežno kartico in bi zdj rad spravu signal tja proti drugi hiši, da bi tudi tam lahko dostopal do interneta. Slišal sem, da moram imeti access point in ga potem usmeriti proti drugi hiši (naj povem, da vmes ni ovir, oba objekta sta v vidnem polju, saj je vmes travnik). Zanima me, kateri access point priporočate, da bi deloval na taki, mejni razdalji... moč je pomembna, cena pa ni zanemarljiv faktor. kak izpeljat zadevo? slišal sem, da se da signal tudi usmerjati, zanima me kako?
Namen imam iti v trgovino ter si izposoditi te brezžične usmerjevalnike ter stestirati doma, zanima me le, katero znamko priporočate, saj vem, da ima vsaj kdo izkušnje s tem...
torej, kako bi za čimmanjše stroške napeljal povezavo do druge hiše, ki bi resnično delovala (namen imam tudi povečati paket.)???
Hvala za nasvete,
Lp Matej
Namen imam iti v trgovino ter si izposoditi te brezžične usmerjevalnike ter stestirati doma, zanima me le, katero znamko priporočate, saj vem, da ima vsaj kdo izkušnje s tem...
torej, kako bi za čimmanjše stroške napeljal povezavo do druge hiše, ki bi resnično delovala (namen imam tudi povečati paket.)???
Hvala za nasvete,
Lp Matej
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ojačanje signala in povezava dveh hiš wifiOddelek: Omrežja in internet | 3583 (3038) | N4m31355 |
» | Ojačanje dometa in kakovosti Wi-Fi signalaOddelek: Omrežja in internet | 13795 (13168) | 123_meni |
» | Brezžična povezava (povezava z sosedom)Oddelek: Omrežja in internet | 1587 (1587) | mmaestro |
» | wlan med sosedi?Oddelek: Omrežja in internet | 1249 (1087) | Hux |
» | Router+mreža+ADSLOddelek: Omrežja in internet | 3241 (2975) | |_CoBrA_| |