» »

[VC++] Napaka pri prevajanju

[VC++] Napaka pri prevajanju

Activision ::

Lep pozdrav vsem bralcem teme
Tema: Programiranje VC++ "ERROR"

Ko napišem nekaj vrstic programske kode v VC++ kliknem gumb "compile" oz. zalaufi program, medtem pa ga tudi skompili.
VC++ javi naslednjo napako:

Configuration: example - Win32 Debug

Compiling resources...
Compiling...
example2c++.cpp
Linking...
LIBCD.lib(wincrt0.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol _WinMain@16
Debug/example.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
Error executing link.exe.

example.exe - 2 error(s), 0 warning(s)

Dodal bi še, da je programska koda 100% pravilno delujoča vendar VC++ javi napako.
Kakšen je problem ?
Nastavitve do compilerja?


Lep pozdrav!



__________________________________________________________________________
V C + + E R R O R < < W T F > > V C + + E R R O R < < W T F > >
  • spremenilo: snow ()

noraguta ::

Dodal bi še, da je programska koda 100% pravilno delujoča vendar VC++ javi napako.

ja če je probem v linkanju potem je dokaj samoumevno , da se je proglramska koda skompajlirala to je res. če a je delujoča še ne vemo!
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Activision ::

LP

Koda je 100% delujoča - preverjeno v Dev-C prevajalniku (prevajalnik programske kode)
npr. Spisal sem več preprostih programov, ki sem jih vedno skompilal v
Dev-C prevajalniku :) VC++ pa potrebujem za resnejše programiranje - vendar
izpise to napako:

Configuration: example - Win32 Debug

Compiling resources...
Compiling...
example2c++.cpp
Linking...
LIBCD.lib(wincrt0.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol _WinMain@16
Debug/example.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
Error executing link.exe.

example.exe - 2 error(s), 0 warning(s)

????


Lep pozdrav!

'FireSTORM' ::

Definiraj resnejše programiranje ki ga ne zmoreš v Devu...
Those penguins.... They sure aint normal....

noraguta ::

glej ne vemo skterim kompajlerjem kompajliraš , ne vemo na kateram osu delaš , ne vemo ali uporablje nmake , vs 6 2002 -2003-2005 -2008 , premake gnerirane skripte , ali ms build. in ne dajo vsi c++ prevajalniki enakega outputa za identičen input kode. google ti ,da odggovore na ve je pa dost jebe ... ampak nihče tu ti ne more podat konkretnega odgovora če ne ve s čim linkaš in kaj linkaš.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Gundolf ::

Verjetno si dal compile target win32 app, namesto conzole app. Če imaš conzole app, potem imaš glavno funkcijo main, če imaš pa win32, potem pa WinMain ali nekaj v tem smislu.

MS_Y ::

Lep pozdrav!

Noraguta v navedenem vprašanju je bilo
navedeno v čem "compila" programe :(

Poglej neverjetno preprost program, ki ga ne "compila"

// Moj Program
/* OPIS:
Niti tega ne compila - sramota izpiše
pa naslednjo napako */
/*
Men se zdi, da je nekakšna nepravilna pot do compilarja
sam nevem natančn ko :(
*/
// NEVERJETNO

Naslednji text napiše kot error - zarad tega ne compila oz.
ne naredi exe programa :(

--------------------Configuration: ImeProjecta - Win32 Debug---------Linking...
LIBCD.lib(wincrt0.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol _WinMain@16
Debug/ImeProjecta.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
Error executing link.exe.

ImeProjecta.exe - 2 error(s), 0 warning(s)

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MS_Y ()

Activision ::

Uporabljam Microsoft Visual C++ 6.0

Zgodovina sprememb…

LjubimPeezde ::

Definiraj resnejše programiranje ki ga ne zmoreš v Devu...

Verjetno bo nek wannabe precej lažje naredil eno formico z uporabo VSja kot pa z DevC++ kajne?:) Vsako resnejše programiranje pa lahko izvedeš tudi v notepadu če smo že pri tem...

BigWhale ::

Tvoj program je pisan kot windows program, linkas ga pa kot console program. V programu imas winmain() namesto main()?

Linker tvoj program linka z libc.lib (oz. libcD.lib, ker delas v debug mode), ki pa ne ve kaj je wiwnmain.

V Visual Studiu zacni nov projekt, ki naj bo windows aplikacija. Potem pa naredi copy/paste obstojece kode.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

MS_Y ::

Ja strinjam se z BigWhale odgovorom.
Tudi mene nekaj zanima glede VC++ 6.0

Tudi jaz že programiram nekaj cajta :))
Zanima me kako bi naredil 2D igro v C++ ampak tule moram izpostaviti,
da me ne zanima coda programiranje ampak nasplošno - kaj moram narediti, da bom imel figuro npr. človeka ter seveda kam moram to figuro dati oz. stisniti v kater projekt v VC++ 6.0

Figure znam naredit :D saj sem bil tri leta modelar :D JA
Ampak kakšen project moram odprti da lahko rišem oz. kopiram v ta project figure (zid, trava...)

Lep pozdrav!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MS_Y ()

Activision ::

LP
@BigWhale hvala za tvoj odgovor, pravzaprav hvala vsem za odgovore

Bom zvečer sporočil ali deluje ali ne - drugače bom vse skupi vrgu u smeti
pa bo najbolš

Kar se tiče @MS_y-ga vprašanja :D

@MS_Y :D V VC++ 6.0 se neda naredit nobene igre
Pravzaprav za igro potrebuješ (kolk se men zdi) orodje ki ga ima samo acvtivision in ea games, ki pa ga posojajo tem ko delajo igre.

Drugač kolk jz vem ni mogoč naredt igre razn mogoč kakšne karte
Igra 2D koj je Super Mario npr. ni mogoče naredit - mogoč se motm
sam kolk hz vem ne

LP

SasoS ::

LOL...orodje :D
Seveda se da narest igro, ubistu kakršnokoli želiš. 3D pospešeno z ubijalsko grafiko...samo sprogramirati moraš ;)
Za začetek lahko pogledaš tule za grafično in audio knjižnico...

btw: tisto napako ne napiše zato ker bi bila ampak zato ker NI funkcije WinMain. C knjižnica pričakuje entry funkcijo v programu, če je ni, se ne bo linkalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: SasoS ()

MS_Y ::

Jst sm mislu, da imajo te znana podjetja kot so activision - ea games
programe, ki jih potem posodijo nekemu drugemu podjetniku, da se on spise program notre pol mu pa on vrne

Hecn se sliši sam tko sem jst na enmu forumu bral "slovenskemu"
in je res tako pisal

Sam nevem - mogoce da se motim8-O


Ej tnx za link - je ful uporabnih stvari gore
Danke

@ACTIVI. si že rešu problem ?

Lep pozdrav

Jean-Paul ::

Aha, si predstavljaš da podjetje ima orodje. In kdo je naredil orodje? Ricola? In ko je igra končana jo gotovo svizec zavije v škatlo in ti jo pomoli pod nos.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[C++] Linker error

Oddelek: Programiranje
51220 (1220) Quikee
»

kaj zna c#

Oddelek: Programiranje
151700 (1512) snow
»

openGL v visual c++ 6.0

Oddelek: Programiranje
211846 (1573) Lord_Rand
»

c++ compiling

Oddelek: Programiranje
5947 (888) Gundolf
»

Pomoč?

Oddelek: Programiranje
121220 (1107) 4DFX

Več podobnih tem