» »

Samsungov CLP-300

Samsungov CLP-300

dulem ::

Ali ima doma kdo omenjen tiskalnik?

Zanima me predvsem, koliko so napolnjene zagonski tonerji. Dobil sem dve različni informacij. Nekateri trdijo da so napolnjeni polno, nekateri pa da so samo 10%. Sedaj pa me zanima, koliko res lahko natisneš z tonerji, ki so že priloženi tiskalniku. Ko kupiš nove, je podatek za črne cca.2000 strani, barvne pa cca1000 strani, pri 5% pokritosti. Pri mojem delu je tiskanje predvsem teksta, z različnimi barvami naslovov in na vsake toliko časa vstavljena kaka slika cca 10x10cm, na vsakem 10 do 15 listu.

Hvala
Dušan

bobby ::

Iz prve roke: polni so tolk, kolikor so polni vsi naslednji, ki jih kupiš v štacuni. torej polni POLNI!
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Bobby hvala za informacijo iz prve roke.
Povej mi še, kako si zadovoljen z omenjenim tiskalnikom.
Ali mogoče veš, približno koliko kopij si naredil z enim kompletom tonerjev. Zanima me podatek v praksi in ne podatek proizvajalca 2000Č in 1000B strani.

LP

Zadovoljen tko nekje na pol. pustil me je mlačnega. drgač za tekst je ok, probleme ima s sivinami oz poltoni. Je pa realno tistih 2000, pa se ne bom niž zlagal če bom reku da je kr več kot teh 2000 črnih naredil. je pa tko da sem imel SAMO tekst, in tu je ponavad pokritost cca 3% tko da 2000 kopij z lahkoto.
te slike 10x10 sm ki jih boš dajal notri pa kr precej požrejo, če gledaš po pokritosti tako da,..

ne vem, sej pravim mene je pustil mlačnega.

Hvala za konkreten odgovor.
Kaj si mislil, da te je pustil mlačnega. Ali je slika vsaj približno taka kot z kakim Inkjet tiskalnik srednjega razreda.

LP
Dule

mlačnega-ni me navdušil

kar se pa slik tiče, nebi primerjal z ink jetom. če vzameš navadni papir pa sliko normal kakovosti, pol recmo da laser zmaga ampak, slike NISO tako žive kakor pri inkjet tiskalnikih. preprosto laserji na tej stopnji ne morejo pravilno "mešati" prahu kot jim to dopušča inkjet tehnologija. (pozanimaj se kako ena in druha tehnologija dela, če te zanima, pa bolj v podrobnosti glede nanosa prahu/črnila, pa ti bo koj prec jasno, zakaj temu tako) laserji so za tekst, če bi hotu pa slike pol pa bi mogu kar krepkih 3000€ ali višje odcolat.

Samo da še dodam, kakovost slike je zelo variabilna. ksr bi bilo zate sprejemljivo, bi jst v koš vrgu naprimer, ali obratno (za vsak slučaj da se nebi najdu kakšen pametnjakovič tukaj pa začel nabijat da njegov laser dela pa super slike,ker v to debato se ne bom spustil!!!)

Rabil sem odgovor prav za navaden papir in sliko normalne kakovosti. Za fotografije mi je bilo takoj jasno da laserski tiskalnik ni.
Če sem te prav razumel, je na navadnem papirju slika dokaj solidne kakovosti.

LP
Dule

Nabavil omenjeni tiskalnik. Prvi vtis kar vredu.
Me je pa nekaj zmotilo. Tekst je kar precej poudarjen. Sprobaval sem že razne nastavitve, pa mi še ni uspelo. Bobby ali mogoče veš, kako se to uredi. Na oko se mi zdi, da so črke malo debelejše kot pri ostalih lasercih.

Lp
Dule

edino kar se da nastavljat je v gonilnikih, drugače se ne da nič na samem tiskalniku.

Nekje naj bi se baje dalo nastaviti resolucijo DPIja.
Na Lexmarku imaš naprimer opcijo TONER DARKNESS kjer z drsnikom lahko zelo poudariš črke.
Dule

CaqKa ::

poglej če ima kak economy mode

Uredill!!

Dela fantastično.
Dule

amper ::

Pozdravljeni

Mene pa zanima ali je potrebno valj menjati vedno kadar se menjajo barve.

LP
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!

Nesta ::

Super tiskalnik za ta denar!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero večfunkcijsko napravo za cca. 200€

Oddelek: Kaj kupiti
222430 (2014) mersol
»

Barvni laserski tiskalnik (s skenerjem)

Oddelek: Kaj kupiti