Forum » Omrežja in internet » Mail problem
Mail problem
TilenS ::
Pozdrav,
mail server sem si postavil po tem članku. Znotraj mreže vse lepo in prav (pop3, imap, smtp) ker ni potrebne smtp avtentikacije (mynetworks=), če pa dostopam zunaj omrežja pa strežnik zavrne pošiljanje mail-a na začetku "relay access denied" error zdaj pa skozi kaže okenček za smtp avtentikacijo.
Še izpis napake v mail.log
Zgleda da je nekaj z SASL avtentikacijo probal sem že več stavri ampak zaenkrat še brez uspeha.
Hvala.
Lp
mail server sem si postavil po tem članku. Znotraj mreže vse lepo in prav (pop3, imap, smtp) ker ni potrebne smtp avtentikacije (mynetworks=), če pa dostopam zunaj omrežja pa strežnik zavrne pošiljanje mail-a na začetku "relay access denied" error zdaj pa skozi kaže okenček za smtp avtentikacijo.
Še izpis napake v mail.log
postfix/smtpd[2914]: warning: SASL authentication failure: cannot connect to saslauthd server: No such file or directory
postfix/smtpd[2914]: warning: gateway.nekaj.net[192.168.1.1]: SASL LOGIN authentication failed: generic failure
Zgleda da je nekaj z SASL avtentikacijo probal sem že več stavri ampak zaenkrat še brez uspeha.
Hvala.
Lp
OmegaBlue ::
huh ena stvar mi kapne na pamet ob tem, poglej kakšna imaš dovoljenja na sasl mapi, podobno stvar postfix javlja če ni v "sasl" grupi.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Sem dodal postfix v sasl grupo in še po malo googlanja tole v postfix main.conf "smtpd_sasl_path = /etc/postfix/sasl:/usr/lib/sasl2" in prejšni error v mail.log se je spremenil v tega "SASL LOGIN authentication failed: authentication failure" ?
Lp
Lp
Evo deluje Če bo kdo delal po istem ali pa podobnem članku in imel podobno napako naj pazi na lokacijo PID fajla v /etc/init.d/saslauthd ker vsaj pri meni orig. ni bil nastavljen na vredu lokacijo čeprav spremembe ne omenjajo v članku v glavnem pid path sem nastavil na to PIDFILE="/var/spool/postfix/var/run/${NAME}/saslauthd.pid" in zadeva špila
Lp
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TilenS ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SpamOddelek: Pomoč in nasveti | 5989 (4446) | Matko |
» | Mail strežnik na linuxuOddelek: Omrežja in internet | 1895 (1594) | x.sci |
» | [Ubuntu server] mail poslan iz serverja zazna kot vsiljeno pošto (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9099 (8069) | shorvat |
» | Postfix Relay access deniedOddelek: Programska oprema | 1954 (1872) | jype |
» | all in one mail serverOddelek: Omrežja in internet | 2640 (2230) | r5r |