Forum » Programiranje » c++ problemcek
c++ problemcek
Mistrada ::
LP!
Sem zacetnik v C++ in imam en problemcek;
Naslov naloge je :
Napisite program, ki s standardnega vhoda prebere polji pozitivnih celih stevil. Polji poimenujte A in B. Velikost vsakega polja je 700 el. (jaz sem dal 5). Program tvori novo polje C, kjer so shranjena cela st, ki se nahajajo v polju A ali v polju B, ne pa hkrati v obeh. Polje C ima max vel 1400 el( 10 pri meni). Program izpise polje C in stevilo poz. celih stevil v polju C. Za branje, tvorbo C in izpis polja C napisite funkcije.
Problem se pojavi pri funkciji tvorba. preveden program mi izpise vse vpisane elemente, ne glede na njihovo enakost.
Pa se koda za tvorbo:
void tvorba()
{
for (int i=0; i<5; i++)
{
for (int j= 0; j<5; j++)
{
if ( A[i] != B[j])
{ vprasaj= true; } else { vprasaj=false; break; }
}
}
int z= 0;
int a= 5;
for (int i=0; i<5; i++) {
if (vprasaj=true)
{
C[z] = A[i];
C[a] = B[i];
z++;
a++;
}
}
}
Ce kdo slucajno ve kje je tezava mi prosim naj pomaga. Hvala!
Sem zacetnik v C++ in imam en problemcek;
Naslov naloge je :
Napisite program, ki s standardnega vhoda prebere polji pozitivnih celih stevil. Polji poimenujte A in B. Velikost vsakega polja je 700 el. (jaz sem dal 5). Program tvori novo polje C, kjer so shranjena cela st, ki se nahajajo v polju A ali v polju B, ne pa hkrati v obeh. Polje C ima max vel 1400 el( 10 pri meni). Program izpise polje C in stevilo poz. celih stevil v polju C. Za branje, tvorbo C in izpis polja C napisite funkcije.
Problem se pojavi pri funkciji tvorba. preveden program mi izpise vse vpisane elemente, ne glede na njihovo enakost.
Pa se koda za tvorbo:
void tvorba()
{
for (int i=0; i<5; i++)
{
for (int j= 0; j<5; j++)
{
if ( A[i] != B[j])
{ vprasaj= true; } else { vprasaj=false; break; }
}
}
int z= 0;
int a= 5;
for (int i=0; i<5; i++) {
if (vprasaj=true)
{
C[z] = A[i];
C[a] = B[i];
z++;
a++;
}
}
}
Ce kdo slucajno ve kje je tezava mi prosim naj pomaga. Hvala!
rasta ::
Spremenljivko vprasaj nastaviš 5*5-krat v prvi dvojni zanki. Obdrži seveda zadnjo nastavljeno vrednost.
Potem pa še pogoj zadnjega if-stavka:
Uporabljen je prireditveni operator, se pravi nastavi spremenljivko vprasaj na true in vrne njeno (novo) vrednost - ki pa je seveda true.
Pa kompliciraš. Zelo.
Potem pa še pogoj zadnjega if-stavka:
(vprasaj=true)
Uporabljen je prireditveni operator, se pravi nastavi spremenljivko vprasaj na true in vrne njeno (novo) vrednost - ki pa je seveda true.
Pa kompliciraš. Zelo.
LjubimPeezde ::
Verjetno si ti s prve obvladal kajne
Saj je napisal da je začetnik...
Saj je napisal da je začetnik...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LjubimPeezde ()
snow ::
Naprej je potrebno znat postavit vprašanje v skladu s PREBERI ME: označevanje topicov v oddelku programiranje.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | križci krožci c # (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 12083 (10742) | Yacked2 |
» | [C++] Naloga seznamOddelek: Programiranje | 3324 (2599) | Matic1911 |
» | [C#] Reševanje domačih nalogOddelek: Programiranje | 3320 (2824) | krastača |
» | C# (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 12214 (9049) | Ericssony |
» | c++ nalogeOddelek: Programiranje | 2880 (2504) | l0g1t3ch |