» »

[CVS] - CVSNT in tortoisecvs, nastavljanje verzije

[CVS] - CVSNT in tortoisecvs, nastavljanje verzije

CaqKa ::

na xpjih imam nameščen cvsnt in tortoisecvs. zadevo sem si namestil zato da se naučim tudi takšnega dela. trenutno imam vse lokalno pa majčken projekt je itd...

zanima me kje nastavim kako oštevilčuje verzije, če to naredim v tortoise ali na serverju, predvidevam da na slednjem.
namreč sedaj gre: 1 > 1.1 > 1.2 > 1.3
jaz bi pa želel da bi šel bolj v smislu 0.0.1 > 0.0.2 ter pri 0.0.9 preklopi na 0.1.0 ter da če je potrebno da manualno rečem sedaj pa je 1.0

rasta ::

Notranje ošteviljčenje datotek nima nobene veze s tem, kako ti označiš verzije svojega programa/izdelka.
V bistvu je za to nekako namenjeno označevanje - tagging.

hvala za odgovor.

WarpedGone ::

Prijatelsk nasvet: pozabi na CVS, poglej si SubVersion.
Zbogom in hvala za vse ribe

zaenkrat se s tem ne ubadam na profi nivoju... tako da mi cvs da se s temi zadevami sploh poznam popolnoma zadostuje.

Hja, tole me spominja na uno "tamalmu bi kupl računalnik, sej ni treba da je tabolš, tut kej starga je dobrga sej bo sam igrce igral". Stvar je, da je CVS kar se razvoja tiče defacto mrtva stvar. Razvija se ne več, razen občasnega flikanja lukenj, pa še to je zelo kilavo. SubVersion je njegov "naslednik". Narejen iz nule, večina uporabnih orodij je že sportano. Subversion odpravlja precej cvsovih pomanjkljivosti.

in katera gui orodja na win se uporablja za subv? da so podobna kot tortoise in pač nek kliient?

kar hočem povedat je to, da jaz kot neadvanced uporabnik tega verjetno ne bom opazil... glede na to da delaš primerjavo z igrami bi reko da je moj php projekt ki ga delam, nekje tak kot če bi za igranje quake1 nabavil celeron 300a... pač imam za štos da vidim kako zadeva sploh laufa, v primeru da bom kdaj kaj takega res rabil.. takrat se bom pa itak moral primit orodja ki ga bo firma uporabljala...

a ni source forge na cvs?

/edit
vidim da ravno tako obstaja tortoise svn.. a obstaja kak konverter, da tega projekta zdaj ne 'izgubim'?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Kapiram. Če si frišn, je najbol važn da se navadiš konceptov. Prednost svn-ja je, da ima manj komplikacij kot cvs in boš hitreje in lažje splaval. Ko maš koncepte pod kapo je lažje menjat dotično orodje. Isti trend je tut po firmah, selijo se na svn.

TortoiseSVN si že odkril. Na pamet rečeno, bi skoraj vse kar je narjeno za cvs moralo obstajat tut v svn varianti plus dodatni frišni cukri. Explore.

BigWhale ::

Po pravici povedano CVS zadostuje veliki vecini taksnega 'nedeljskega' dela. Tudi taksnega bolj 'profesionalnega'. :)

Tudi za ucit se 'koncepte in osnove'. Pri tem ni SVN nic boljsi. Ce se iz CVSa ne znas naucit osnov potem je bolje da igras sah... ;>

kaj to pomeni da ne podpira symbolic linkov?
Comparison of revision control software @ Wikipedia

imam namreč cvsnt pa piše da jih ne podpira.. samo nekaj mi ni jasno.. a niso symbolic linki na nivoju filesystema? imam namreč z junction linkom polinkan dir projekta na www direktorij. v vseh aplikacijah je to namreč delalo transparentno... sicer tukaj nisem videl da 'nebi delalo'.

sem pa glih kar še v projekt naredil en link pa tudi dela.. tako da mi ni jasno zakaj to nebi bilo supportano.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Subversion]Subversion Version Control Vprasanje

Oddelek: Programska oprema
183346 (3158) KernelPanic
»

Source version control za domačo uporabo?

Oddelek: Programiranje
356958 (6029) MrBrdo
»

Subversion (SVN) - kaj priporočate?

414122 (2736) imagodei
»

SVN in CVS?

Oddelek: Operacijski sistemi
252358 (2055) metalc
»

[razvoj] klon windows commanderja za linux (strani: 1 2 3 )

1006607 (4646) napsy

Več podobnih tem