Forum » Strojna oprema » Nakup novega računalnika
Nakup novega računalnika
Pimoz ::
Pozdravljeni!
Kolega je ostal brez računalnika saj je prejšnega prijel crkitis(tm).
Sedaj imam na voljo 500€ (maksimalno 600€) da mu najdem ponudbo za nov računalnik.
Kolega ne igra preveč igric, poganja pa nek kar spodoben grafični program (nevem točno kaj počne, samo ni v stilu photoshopa ampak bol kakšnega advanced zemljevida)
Odločen sem že za directx 9 grafično kartico, potem pa se mi pojavi par vprašanj. Bom šel kar povrsti:
- ali 1gb ali 2gb rama?
- intel core2duo kajneda?
- ddr ali ddr2?
- ali naj kupim že sestavljen računalnik ali po komponentah?
- mogoče že poznate kakšno ugodno ponudbo (ne iščite posebej zame-samo pač če je ravno kakšna šla mimo vas?)
Vem da so vprašanja precej težka in odbisna od posameznika, vendar me zanima neko realno sredinsko mnenje. Se pravi: kako najceneje, najlažje in najhitrejše kupiti računalnik (kot vsi, zmeraj)
Že vnaprej hvala za pomoč!
Lp primož
Kolega je ostal brez računalnika saj je prejšnega prijel crkitis(tm).
Sedaj imam na voljo 500€ (maksimalno 600€) da mu najdem ponudbo za nov računalnik.
Kolega ne igra preveč igric, poganja pa nek kar spodoben grafični program (nevem točno kaj počne, samo ni v stilu photoshopa ampak bol kakšnega advanced zemljevida)
Odločen sem že za directx 9 grafično kartico, potem pa se mi pojavi par vprašanj. Bom šel kar povrsti:
- ali 1gb ali 2gb rama?
- intel core2duo kajneda?
- ddr ali ddr2?
- ali naj kupim že sestavljen računalnik ali po komponentah?
- mogoče že poznate kakšno ugodno ponudbo (ne iščite posebej zame-samo pač če je ravno kakšna šla mimo vas?)
Vem da so vprašanja precej težka in odbisna od posameznika, vendar me zanima neko realno sredinsko mnenje. Se pravi: kako najceneje, najlažje in najhitrejše kupiti računalnik (kot vsi, zmeraj)
Že vnaprej hvala za pomoč!
Lp primož
- spremenilo: Pimoz ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Koliko je vreden tale laptop? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 21756 (20129) | zuz3k |
» | Predlog za najboljši rabljen računalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7567 (6580) | 2loud4u |
⊘ | Koliko je vreden? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 49831 (36524) | dzinks63 |
» | nou gaming comp (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4890 (3444) | joker16_7 |
» | Kašn komp naj kupim za 250kOddelek: Kaj kupiti | 2875 (1776) | pavlopavlin |