Forum » Kaj kupiti » kje kupiti čim cenejšo AGP grafično za starejši PC?
kje kupiti čim cenejšo AGP grafično za starejši PC?
username ::
Crknila mi je grafična (Hercules ATI 8500LE) - sicer v windowsih ponavadi
dela, sicer se pa naredi tema.
V glavnem, treba jo je zamenjati in to čim ceneje, glede na konfiguracijo
bo verjetno katerakoli danes prodajana grafična več kot dovolj.
Kje bi dobil čim cenejše grafične kartice, katere trgovine imajo še kaj na zalogi starejših kartic, seveda poceni (če, se le da, v Ljubljani)?
Konfiguracija PC: matična GA-7VRXP (čipset KT333), AMD 2000+, 768 MB RAM -
skratka že malo zastarela mašina, zato nima smisla not metati preveč €€€...
dela, sicer se pa naredi tema.
V glavnem, treba jo je zamenjati in to čim ceneje, glede na konfiguracijo
bo verjetno katerakoli danes prodajana grafična več kot dovolj.
Kje bi dobil čim cenejše grafične kartice, katere trgovine imajo še kaj na zalogi starejših kartic, seveda poceni (če, se le da, v Ljubljani)?
Konfiguracija PC: matična GA-7VRXP (čipset KT333), AMD 2000+, 768 MB RAM -
skratka že malo zastarela mašina, zato nima smisla not metati preveč €€€...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)
Shegevara ::
Hvala, MedoPu.
Sicer bo pomoje že taprvi tvoj predlog (Radeon 9550 za 54 EUR) dovolj za to, kar potrebujem - pa tudi sicer ne vem, ali Athlon 2000+ in 768 MB RAM sploh lahko izkoristi grafično, ki je na nivoju 9550 ali kakašna močnejša?
Sicer bo pomoje že taprvi tvoj predlog (Radeon 9550 za 54 EUR) dovolj za to, kar potrebujem - pa tudi sicer ne vem, ali Athlon 2000+ in 768 MB RAM sploh lahko izkoristi grafično, ki je na nivoju 9550 ali kakašna močnejša?
joze28 ::
poglej tudi za rabljenimi karticami
za 50€ dobiš že zelo močno kartico
lp
za 50€ dobiš že zelo močno kartico
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joze28 ()
Ma glih z bolho ipd se mi pa ne da ukvarjat, pa klicat mobitele, pa se menit za mesto sestanka (ko en blind-dating ), rajši grem v trgovino, kupim in je v parih minutah opravljeno.
Saj v bistvu najbrž lahko mirno kupim najcenejšo AGP kartico, ki jo trenutno dobim v štacunah (40-50 EUR), verjetno glede na procesor (AMD 2000+), matično ploščo (KT333, 4xAGP) in velikost RAMa (768) bo kak Radeon 9550 ali Geforce 6200 več kot dovolj - na forum pa pišem zato, da tole mojo domnevo dam v premislek ljudem, ki se bolj spoznajo.
Saj v bistvu najbrž lahko mirno kupim najcenejšo AGP kartico, ki jo trenutno dobim v štacunah (40-50 EUR), verjetno glede na procesor (AMD 2000+), matično ploščo (KT333, 4xAGP) in velikost RAMa (768) bo kak Radeon 9550 ali Geforce 6200 več kot dovolj - na forum pa pišem zato, da tole mojo domnevo dam v premislek ljudem, ki se bolj spoznajo.
kixs ::
Odvisno kaj bi rad pocel z racunalnikom...
Najboljsa varijata bi ti bila kaksna 6600 ali 6600GT.
Najboljsa varijata bi ti bila kaksna 6600 ali 6600GT.
karafeka ::
Si prepričan, da so tele nove grafične kartice kompatibilne s tvojo matično ploščo glede agp reže?
Vem, da agp 1x in 2x mata 3.3 v, za 4x hitrost pa ne bi vedel. Tele bolj nove grafične kartice (recimo 7300), pa mislim, da podpirajo 0.8v). Sem gledal primerjave in teste, pa bi mogoče priporočal geforce 5900 oz. 5950 (če boš dobil kje). Tudi sam iščem.... :)
Mislite, da bi bila 5900 preveč za 1500 mhz procesor (taulatin) ? Katera bi bila mogoče bolj ustrezna (samo nvidia :) )?
EDIT: sem našel na wikipediji združljivost med različnimi voltažami
http://en.wikipedia.org/wiki/Accelerated_Graphics_Port#Compatibility
Vem, da agp 1x in 2x mata 3.3 v, za 4x hitrost pa ne bi vedel. Tele bolj nove grafične kartice (recimo 7300), pa mislim, da podpirajo 0.8v). Sem gledal primerjave in teste, pa bi mogoče priporočal geforce 5900 oz. 5950 (če boš dobil kje). Tudi sam iščem.... :)
Mislite, da bi bila 5900 preveč za 1500 mhz procesor (taulatin) ? Katera bi bila mogoče bolj ustrezna (samo nvidia :) )?
EDIT: sem našel na wikipediji združljivost med različnimi voltažami
http://en.wikipedia.org/wiki/Accelerated_Graphics_Port#Compatibility
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
joze28 ::
agp 4x ima 1,5v enako kot agp8x
drugače jaz imam 5900 agp pa če je dobra cena jo prodam
lp
drugače jaz imam 5900 agp pa če je dobra cena jo prodam
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | poceni sistem (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4584 (3813) | st0jko |
» | kera grafa je boljsaOddelek: Kaj kupiti | 1509 (1509) | AngelOfDeath |
» | Nakup PC-ja (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4733 (3984) | Xtra |
» | Poceni in zanesljivo - nasveti dobrodošliOddelek: Kaj kupiti | 1281 (1083) | opeter |
» | grafična do 40.000sitOddelek: Kaj kupiti | 2023 (1824) | asus |