» »

Predlogi za novo šatuljo

Predlogi za novo šatuljo

Boomer ::

Pozdravljeni vsi.
Naj še enkrat vprašam . Do danes bi rabil predloge za novo plato. Vzel bi najraje quad cora. Sploh če se bodo pocenil. Kdo ve za koliko? Se splača vzet Quad Cora? Se za to ceno ga splača že vzet (Q6600)? Kako je z navijanjem teh procesorjev? So plate, ki so kompatibilne z ddr3 že zuni?
Osnovna plošča naj bo Asus ali Gigabyte, dobra v navijanju(!), prosil bi da mi predlagate ploščo tako za Quad Cora in Duo Cora posebejposebej ali tako, ki je kompatibilna z obema. Je nVidia chipset boljši od Intela. Že dolgo cajta ne spremljam več osnovnih plošč, zato rabim pomoč. Ceno lahko trenutno zanemarite, važno je samo da bo price/performance plata

vzel bi pa zraven 8800gts 320 ali 640MB..Je razlika očitna? Igral bi na 19" monitorju kasneje na 22".
Napajalnik POWER LC6550 ali Tagan 420W??
Intel Quad Core (Q66OO) ali Core 2 Duo (6600)
WD Raptor 150GB
Pa rabil bi še predlog za vredu ohišje, naj bo dobro prevetreno, in možnost vgradnje vodnega hlajenja, a hkrati naj bo velikost zmerna.
Za na konec sem pa še pustil ram, naj imajo dober potencial za navijanje, naj bodo 2x1GB. Baje se bodo rami podražil, ve kdo približni datum, da vem do kdaj jih morm kupit.
Upam da vam nisem zagrenil življenje in, da bo čimveč odgovorov, na vsa moja tečna vprašanja;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov računalnik za 2D oblikovanje

Oddelek: Kaj kupiti
191326 (943) Picero
»

Dual ali Quatro?

121798 (1404) Svizec69
»

nova masinca

91178 (927) Boomer
»

računalnik gre v predelavo (strani: 1 2 )

787026 (4901) aodius
»

Nakup novega računalnika-zdaj ali počakati?

251993 (1082) MEDENA

Več podobnih tem