Forum » Navijanje » disk se sesuje pri dvigu bus freq.
disk se sesuje pri dvigu bus freq.
matic ::
Ce dvignem bus frekvenco na celeronu 466, kjer je ta 66MHz na 75Mhz se potem ob zacetku nalaganja o.s. sesuje disk. Disk pa je (ne tako star) seagate 6.4. Zakaj se to dogaja? Ta disk mi je prej lepo deloval na pII 350 @ 392, kjer je bila frekv. 112Mhz.
Je sploh kaka varianta da bi navil tega celerona 466 na kaj vec?
Je sploh kaka varianta da bi navil tega celerona 466 na kaj vec?
krucymucy ::
112/3=37.3
75/2=37.5
zanimivo, sploh ni toliko razlike v frekvenci PCI-ja ... pa vendar očitno dovolj ... če ga boš spravu na 100 pa se ti ne bo sesuval, ker bo frekvenca spet 33 tko kot more bit!!!
75/2=37.5
zanimivo, sploh ni toliko razlike v frekvenci PCI-ja ... pa vendar očitno dovolj ... če ga boš spravu na 100 pa se ti ne bo sesuval, ker bo frekvenca spet 33 tko kot more bit!!!
hmm.. 100mhz v biosu nimam.. je edino se potem 85 al 83 .. sam to je se bolj strupeno potem .. sam v cem je sploh fora potem da imam se te ce itaq ne delujejo!? Ali pac...?
krucymucy ::
nekateri so bolj občutljivi na povišanje frekvence nekateri manj... meni tud pobriše podatke ne frekvenci nad 40MHz ... pa kaj hočeš tko pač je...
Kako nimaš 100 ... sej ti je natoliko delal PII... samo 100 ne boš dosegel niti z nevem kakšnim hlajenjem! poglej če imaš mogoče še kje za spreminjat razmerje zdej maš verjentno 1/2 probi 1/3 če imaš!!!
P.S. mal si se zajebou ker si zamenjal proc
Kako nimaš 100 ... sej ti je natoliko delal PII... samo 100 ne boš dosegel niti z nevem kakšnim hlajenjem! poglej če imaš mogoče še kje za spreminjat razmerje zdej maš verjentno 1/2 probi 1/3 če imaš!!!
P.S. mal si se zajebou ker si zamenjal proc
Thanatos ::
kaj pa če moraš pri tvoji plati z jumperjem za default frekvenco prestavt iz default na 100Mhz?
Samo ugibam.
Samo ugibam.
nisem zamenjal proc. Zamenjal sem disk :D Na svojem racunalu imam se vedno pII350@392(3.5X112), kjer sem imel prej tudi ta disk 6.4gB, tam sem ga dal ven in v racunalo z celeron466 ki sem ga poizkusal malo povisat, pa ocitno ne gre. To racunalo (c466) pa ima na tej plati samo frekv. 66,75 in 83 se mi zdi.
A je se kaka druga varianta da dvignem celorana466? ..imam 2 taka racunala
A je se kaka druga varianta da dvignem celorana466? ..imam 2 taka racunala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | katere procesorje ste že imeli (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8646 (7540) | H3ro1n |
» | Kaj je hitrejše Pentium II 350 ali Celeron 400?Oddelek: Strojna oprema | 2256 (1637) | mtosev |
» | Koliko casa imate povprecno przgan OC kalk?Oddelek: Navijanje | 1432 (1220) | birdy |
» | StrojOddelek: Strojna oprema | 1890 (1607) | krneki |
» | KonfiguracijaOddelek: Loža | 2858 (2426) | msmiha |