Forum » Kaj kupiti » ANNI HEL-80-3
ANNI HEL-80-3
Kafi ::
Najprej lep pozdrav vsem.
To je moj prvi post in zanima me nekaj :
Najprej bom omenil omejitve glede financ : 1000€
Zanima me ali je ponudba vredna svojega denarja prenosnik bo uporabljen V BLOKU IN SE NE BO SKORAJ NIKOLI PRENAŠAL!!!....
Za nakup prenosnika sem se odločil ker imamo že tako ali tako stisko s prostorom
PONUDBA ZA 919€ ALI JE VREDNA? ( nekako se mi zdi da največ za ta denar dobim pri temu računalniku vednar vem da ni priznana firma vednar racnalnik ne bo uporabljen za delo na terenu )
ANNI HEL-80-3
ZASLON 15.4" WXGA GLARE TFT
LOČLJIVOST 1280x800
PROCESOR Intel T5200 Core 2 Duo 1.66GHz
DELOVNI SPOMIN 2048MB DDR2
TRDI DISK 160GB
DVD ZAPISOVALEC 8x, Dual Layer
GRAFIČNA KARTICA nVidia GeForce GO7600 256MB
ZVOČNA KARTICA Realtec
MODEM 56 kb/ps
MREŽNA KARTICA 10/100/1000, 3945ABG Wireless LAN
VMESNIKI WEB kamera 1.3mio, čitalec prstnih oddtisov, TV-out, PCMCIA, 3x USB 2.0, drsna ploščica, FireWire IEEE 1394, čitalec spominskih kartic, VGA, mic
BATERIJA Smart Li-ion
GARANCIJA 2 leti
To je moj prvi post in zanima me nekaj :
Najprej bom omenil omejitve glede financ : 1000€
Zanima me ali je ponudba vredna svojega denarja prenosnik bo uporabljen V BLOKU IN SE NE BO SKORAJ NIKOLI PRENAŠAL!!!....
Za nakup prenosnika sem se odločil ker imamo že tako ali tako stisko s prostorom
PONUDBA ZA 919€ ALI JE VREDNA? ( nekako se mi zdi da največ za ta denar dobim pri temu računalniku vednar vem da ni priznana firma vednar racnalnik ne bo uporabljen za delo na terenu )
ANNI HEL-80-3
ZASLON 15.4" WXGA GLARE TFT
LOČLJIVOST 1280x800
PROCESOR Intel T5200 Core 2 Duo 1.66GHz
DELOVNI SPOMIN 2048MB DDR2
TRDI DISK 160GB
DVD ZAPISOVALEC 8x, Dual Layer
GRAFIČNA KARTICA nVidia GeForce GO7600 256MB
ZVOČNA KARTICA Realtec
MODEM 56 kb/ps
MREŽNA KARTICA 10/100/1000, 3945ABG Wireless LAN
VMESNIKI WEB kamera 1.3mio, čitalec prstnih oddtisov, TV-out, PCMCIA, 3x USB 2.0, drsna ploščica, FireWire IEEE 1394, čitalec spominskih kartic, VGA, mic
BATERIJA Smart Li-ion
GARANCIJA 2 leti
- spremenil: Kafi ()
billgates ::
Kot drugo pa, zakaj rabiš prenosnika, če ga ne boš nosu okoli. Za nižjo ceno najdeš dosti boljšega namiznika.
billgates : sem prebral navodila in spremenil naslov teme
kot sem povedal živim v bloku in imamo že tako stisko s prostorom zato sem se tudi odločil za prenosni računalnik.Sedaj pa me zanima ce je stvar vredna nakupa.Občasno bi tudi odigral kasno novejšo igro in me zanima če bo to na tem računalniku zneslo.
kot sem povedal živim v bloku in imamo že tako stisko s prostorom zato sem se tudi odločil za prenosni računalnik.Sedaj pa me zanima ce je stvar vredna nakupa.Občasno bi tudi odigral kasno novejšo igro in me zanima če bo to na tem računalniku zneslo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kafi ()
gameby ::
kot prvo... prenosnik... so res narjeni da so prenosni, manši in s tem slabši in dražji.Tko da nebiblo smisla kupovt prenosnika če ga neboš prenašal na okoli
Glede grafične , mislm da bi ti delale trenutno skoraj večina igrc ki so na tržišu vendar pr novejših bi lahko pršlo do težav
lp
Glede grafične , mislm da bi ti delale trenutno skoraj večina igrc ki so na tržišu vendar pr novejših bi lahko pršlo do težav
lp
tomaz- ::
mislim, da boš z zadevo za ta denar čisto zadovoljen.
Laptop kot celota je ok, igral se boš lahko, garancijo imaš dve leti, tko da s tem ne bi smelo bit problema, glede na to, da ga ne boš prenašal okoli...
Moje mnenje:
Jaz uporabljam hp-ja z grafiko x1600, pa mi je čist kul zadeva za vse.. Edino obvezno ga je fino mal "dvignit" z mize, da se lažje pohladi, ko ga šponaš...
mislim, da boš za ta denar dobil prav v redu mašino..
aja: pa dobro vem, kaj pomeni pomanjkanje prostora
Laptop kot celota je ok, igral se boš lahko, garancijo imaš dve leti, tko da s tem ne bi smelo bit problema, glede na to, da ga ne boš prenašal okoli...
Moje mnenje:
Jaz uporabljam hp-ja z grafiko x1600, pa mi je čist kul zadeva za vse.. Edino obvezno ga je fino mal "dvignit" z mize, da se lažje pohladi, ko ga šponaš...
mislim, da boš za ta denar dobil prav v redu mašino..
aja: pa dobro vem, kaj pomeni pomanjkanje prostora
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomaz- ()
zdj bom najbrž bleknu bearijo ampak zato je forum da se upraša stvari ki se jih ne ve tko da me zanima če :
je mozno grafično ki je sedaj v prenosniku zamenjati za boljšo ze takoj v trgovini in seveda se doplača razlika ki nastane katji malo me skrbi glede noveših igric kot je bilo že omenjeno lahko pride do težave. No ja bistvo je ali lahko zamenjam grafično v trgovini in kupim bolšjo ter doplačam razliko s tem da mi jo oni notr vgradijo? Inpa zanima me še katero bi se splačalo kupiti v rangu nekje do 200€ in ali se mi to sploh splača.
je mozno grafično ki je sedaj v prenosniku zamenjati za boljšo ze takoj v trgovini in seveda se doplača razlika ki nastane katji malo me skrbi glede noveših igric kot je bilo že omenjeno lahko pride do težave. No ja bistvo je ali lahko zamenjam grafično v trgovini in kupim bolšjo ter doplačam razliko s tem da mi jo oni notr vgradijo? Inpa zanima me še katero bi se splačalo kupiti v rangu nekje do 200€ in ali se mi to sploh splača.
Velika večina graf za prenosnike je ustvajena za delo in kakšne filme, ne pa toliko za igranje iger. V prenosniku še vsaj od nvidie nism vidu več kot kakšen 7600, čeprav se niti ne zanimam tolk za prenosnike. Vso srečo z iskanjem boljše, kajti večina trgovin posebej kartic za prenosnike nima.
Izi ::
Kartice seveda obstajajo. Morajo biti GeForce GO.
Najboljša trenutno je GeForce Go 7950 GTX
Med "tahude" modele višjega razreda spadajo še GeForce Go 7900 GTX, GeForce Go 7900 GS, GeForce Go 7800 GTX in GeForce Go 7800.
Z eno izmed teh kartic boš še kaj nekaj let lahko igral tudi najnovejše igre.
Vprašanje pa je, če jih imajo v Anni.
Najboljša trenutno je GeForce Go 7950 GTX
Med "tahude" modele višjega razreda spadajo še GeForce Go 7900 GTX, GeForce Go 7900 GS, GeForce Go 7800 GTX in GeForce Go 7800.
Z eno izmed teh kartic boš še kaj nekaj let lahko igral tudi najnovejše igre.
Vprašanje pa je, če jih imajo v Anni.
No sedaj sem se pozanimal pri ANNI in grafične kartice ni možno zamenjati ponudili pa so mi drug model prenosnika z zmoglivejšo grafično kartičo.
-Zaslon15.4TFT WXGA 1280 x 800 Glare TFT Display
- Njanovejši Intel® GM965 Express Chipset, Intel® GM965 GMCH, Intel® ICH8M
-DVDRW zapisovalnik Dual Layer
-Grafična kartica NVIDIA® GeForce® Go 8600 256M
-Interni Modem z MDC 1.5, V.92/56K bps; V.90/56K bps
-Mrežna kartica 10/100/1000MB
- Wireless LAN (WLAN) Intel® Wireless WiFi Link 4965AGN/AG
-Camera 2.0 Megapixel,
- Fire Wire 1394a, Express Card 34/54mm x 1
- Hi-Speed USB 2.0 x 2, Power USB x 2 (1A),RGB; VGA port x 1, 15pins, S-Video out x1, Microphone-in x ,1Headphone-out x 1, DC-in jack x
1,RJ-45 jack x 1,RJ-11 jack x 1,
Kensington lock x 1
-Čitalec spominskih kartic
-Zvočna kartica Realtek ALC268
-LI-ION baterija
teža: 2.7kg
-Garancija 2 leti (baterija 6 mesecev)
1 KOS Prenosnik Intel VBI Compal FL90
1 KOS Procesor Intel Core 2 DUO T7100, 1.83 Ghz, 2MB
2 KOS Spominski modul DDR2 1GB 667 za notesnike
1 KOS Trdi disk 2.5" Samsung, 160GB, SATA za prenosnik
1 KOS Bluetooth interni adapter za prenosnike
CENA : 999€
Je boljše kot prvi model?
-Zaslon15.4TFT WXGA 1280 x 800 Glare TFT Display
- Njanovejši Intel® GM965 Express Chipset, Intel® GM965 GMCH, Intel® ICH8M
-DVDRW zapisovalnik Dual Layer
-Grafična kartica NVIDIA® GeForce® Go 8600 256M
-Interni Modem z MDC 1.5, V.92/56K bps; V.90/56K bps
-Mrežna kartica 10/100/1000MB
- Wireless LAN (WLAN) Intel® Wireless WiFi Link 4965AGN/AG
-Camera 2.0 Megapixel,
- Fire Wire 1394a, Express Card 34/54mm x 1
- Hi-Speed USB 2.0 x 2, Power USB x 2 (1A),RGB; VGA port x 1, 15pins, S-Video out x1, Microphone-in x ,1Headphone-out x 1, DC-in jack x
1,RJ-45 jack x 1,RJ-11 jack x 1,
Kensington lock x 1
-Čitalec spominskih kartic
-Zvočna kartica Realtek ALC268
-LI-ION baterija
teža: 2.7kg
-Garancija 2 leti (baterija 6 mesecev)
1 KOS Prenosnik Intel VBI Compal FL90
1 KOS Procesor Intel Core 2 DUO T7100, 1.83 Ghz, 2MB
2 KOS Spominski modul DDR2 1GB 667 za notesnike
1 KOS Trdi disk 2.5" Samsung, 160GB, SATA za prenosnik
1 KOS Bluetooth interni adapter za prenosnike
CENA : 999€
Je boljše kot prvi model?
Kibby ::
Vsekakor... so ti omenili kdaj se bo dal dobiti tale novi model? Je to edini ali bo vec verzij? Tnx, LP
Mislim da je model že na voljo ali pač ne saj so mi poslali predračun ??? na njem pa piše veljavnost do 29.6.
Sam mislim prenosnik kupiti čez en mesec tako da bom takrat še enkrat zaprosil za predračun in upam da bo cena se kak € nižja (čeprav je že ta dokaj ugodna )
Sedaj pa me zanima bi na tem modelu delale igre kot so nfs carbon pro street?
Bom pa vprašal če je model že na voljo in vam sporočil.
Sam mislim prenosnik kupiti čez en mesec tako da bom takrat še enkrat zaprosil za predračun in upam da bo cena se kak € nižja (čeprav je že ta dokaj ugodna )
Sedaj pa me zanima bi na tem modelu delale igre kot so nfs carbon pro street?
Bom pa vprašal če je model že na voljo in vam sporočil.
Kibby ::
Sem gledo preko spleta pa tam ga se nimajo... sicer pa bo treba premislit ali novega HP al pa tega z 8*** grafo... we will see ;)
Tale ta drugi je pa kar huda zverinica
Sploh nisem vedel, da že obstajajo grafične 8. generacije za prenosnike.
Edino mi ni jasno kako iz prenosnega ohišja odvedejo vso toploto, ker pri taki hudi mašini mora biti toplote hudo veliko.
Vsekakor nabavi tega drugega.
Edino mi ni jasno kako iz prenosnega ohišja odvedejo vso toploto, ker pri taki hudi mašini mora biti toplote hudo veliko.
Vsekakor nabavi tega drugega.
opeter ::
Kako, da ne? Saj smo imeli novico o novih Apple-ovih prenosnikih, ki imajo pravtako Velesilo iz 8. generacije. Mislim da 8600M GT. link
nuclear ::
8600M GT je superiorna grafična za 15'' prenosnike.. ima podobno silo kot GF Go 7900GS.
izšla je pa tudi 8700M GT(ki je kao hitrejša tudi od 7950GTX, ampak če mene vprašaš je to bulše....), je ista 8600M GT, le navita :P
izšla je pa tudi 8700M GT(ki je kao hitrejša tudi od 7950GTX, ampak če mene vprašaš je to bulše....), je ista 8600M GT, le navita :P
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
No sedaj me je stric prepriču v tisto kar ste me tudi vi in sicer da je bolše da si kupim navadn komp
no on mi je predlagu sledeče:
matična : asrock conroe945g-dvi
Procesor: intel core 2 duo E64020 2.13GHz 4MB
Grafična : GF 7600GT OC 256MB GDDR3
Ram : PATRIOT 2 krat 1 GB DDR2 800mhz (ceprav plata podpira samo 677 tko je reku ampak usen mi je svetvou tole )
Trdi Disk : WD2500KS SATA II 250GB 7200rpm 16MB
LCD : LG L1919s-sf 19inch
CENA : 740€
no on mi je predlagu sledeče:
matična : asrock conroe945g-dvi
Procesor: intel core 2 duo E64020 2.13GHz 4MB
Grafična : GF 7600GT OC 256MB GDDR3
Ram : PATRIOT 2 krat 1 GB DDR2 800mhz (ceprav plata podpira samo 677 tko je reku ampak usen mi je svetvou tole )
Trdi Disk : WD2500KS SATA II 250GB 7200rpm 16MB
LCD : LG L1919s-sf 19inch
CENA : 740€
A se je prostor le našel ?
Matčna plošča je precej uboga in grafična je tudi precej švoh, ostalo je vredu.
Pa ne pozabi, da ti manjka še ohišje, napajalnik, DVD enota, tipkovnica, miška, tudi kakšen floppy ni odveč, kar tudi ni zastonj, predvsem napajalnik je zelo pomemben.
Matčna plošča je precej uboga in grafična je tudi precej švoh, ostalo je vredu.
Pa ne pozabi, da ti manjka še ohišje, napajalnik, DVD enota, tipkovnica, miška, tudi kakšen floppy ni odveč, kar tudi ni zastonj, predvsem napajalnik je zelo pomemben.
kakšno grafično pa vi predlagate do 200€ raje malo manj in pa kakšn vpliv ima matična plošča pri igranju igric?
Jaz bi vsekakor šel na 8. generacijo grafičnih , da imaš tudi podporo za DirectX 10, ko boš prešel na Visto.
8600 GT je približno isto hitra kot 7600 GT samo, da ima DX10 ampak je kar nekaj dražja zato se ne splača.
Bolj se splača iti eno stopnjo višje in sicer na 8600 GTS, ta pa je že kar spodobno hitra tudi za prihajajoče igre.
V Funtechu dobiš Gigabyte GeForce 8600GTS 256MB za 198 €
Največ za svoj denar dobiš z nakupom 8800GTS 320 MB za 290 € (Leadtek), ampak ta je praviš že predraga zate.
Matična plošča sicer ne vpliva veliko na zmogljivost sistema (največ do 5% razlike), precej pa lahko vpliva na stabilnost sistema.
Če ne misliš nič navijati poten je verjetno res vseeno kaj vzameš, če pa misliš kaj naviti, je pa matična plošča zelo pomemben del.
8600 GT je približno isto hitra kot 7600 GT samo, da ima DX10 ampak je kar nekaj dražja zato se ne splača.
Bolj se splača iti eno stopnjo višje in sicer na 8600 GTS, ta pa je že kar spodobno hitra tudi za prihajajoče igre.
V Funtechu dobiš Gigabyte GeForce 8600GTS 256MB za 198 €
Največ za svoj denar dobiš z nakupom 8800GTS 320 MB za 290 € (Leadtek), ampak ta je praviš že predraga zate.
Matična plošča sicer ne vpliva veliko na zmogljivost sistema (največ do 5% razlike), precej pa lahko vpliva na stabilnost sistema.
Če ne misliš nič navijati poten je verjetno res vseeno kaj vzameš, če pa misliš kaj naviti, je pa matična plošča zelo pomemben del.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
izi : navijat ne mislim nic ker nimam niti 1% pojma kako se to dela
mislim pa da bom zvel kar 8800GTS 320 MB v swedata se jo dobi za 269€
drugace pa za igre nebi smel biti problem če gledamo računalnik kot celoto?
mislim pa da bom zvel kar 8800GTS 320 MB v swedata se jo dobi za 269€
drugace pa za igre nebi smel biti problem če gledamo računalnik kot celoto?
Asrock CONROE 945G je ena najcenejših plošč in 70 € košta samo zato, ker ima integrirano grafično, ki jo ti ne boš nikoli rabil.
Chipset naj bo vsaj 965.
Mogoče Asus P5B za okoli 100€ se jo dobi. In imaš vsaj podpor za tvoj RAM DDR2 800, kar zna kar nekaj prispevati k hitrosti.
To bo odličen računalnik tudi za igre samo ne dati v ohišje kakšen star 300 W napajalnik. Rabiš kar nekaj novejšega tam nekje okoli 500 Wattov.
Chipset naj bo vsaj 965.
Mogoče Asus P5B za okoli 100€ se jo dobi. In imaš vsaj podpor za tvoj RAM DDR2 800, kar zna kar nekaj prispevati k hitrosti.
To bo odličen računalnik tudi za igre samo ne dati v ohišje kakšen star 300 W napajalnik. Rabiš kar nekaj novejšega tam nekje okoli 500 Wattov.
sedaj nevem kaj se mi bolj splača iz grafične za 130€ smo prišli na grafično za 269€ iz matične za 70€smo prišli na 110€ ker ne vem če bom meu tolko € me zanima kaj se bol splača zamenat al grafično ali matično ?
no se nekaj sem pozabil ker bom moj star racunalnik prodal v swedata sem se za nakup grafične kartice odlocil tudi v swedata saj se samo v njihovi trgovini da vnovčiti ponujeno vsoto sedaj me zanima če pride v poštev tudi kaksna od matičnih plošč v swedata link do matičnih ---> http://www.pctrgovina.com/trg/index.php...
opeter ::
Psotavi si vprašanje: ali ti je res tako pomembno igranje iger? Ker to zmanjša produktivnost. No ja, večina uporabnikov računalnikov itak samo igra, brska po spletu in chata.
Če boš igre igral ne pozabi na dobro ohišje. Eno zelo dobro ki ga bom pri novem kompu vzel tudi sam je Antec Nine Hundred, dobiš ga pri funtechu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nakup laptopaOddelek: Kaj kupiti | 1573 (1415) | Jakka |
» | gf7x00 ali gf8x00/hd2x00?Oddelek: Kaj kupiti | 1438 (1134) | CyberAD |
» | Anni FL90 prenosnik (Novo)Oddelek: Kaj kupiti | 4115 (3102) | Miha76 |
» | Zelo preprosto - ali se splača kupit?Oddelek: Kaj kupiti | 2004 (1524) | billgates |
» | kateri prenosnik od teh dvehOddelek: Kaj kupiti | 1190 (1132) | tomaz- |