Forum » Programska oprema » ADSL v mrežo
ADSL v mrežo
Yurko ::
Zdravo fantje ino dekleta!
no, spremljam poste o rešitvah kako ADSL spraviti na dva ali tri računalnike, mene pa zanima, kako s pomočjo softwerskega routerja na Win mašini spraviti ADSL v mrežo kakih 10 in več računalnikov.
A mogoče s kakšnim WinRoute, WinGate ipd?
Mi lahko kdo namigne kaj se v te namene uporablja?
Hvala, Yurko
no, spremljam poste o rešitvah kako ADSL spraviti na dva ali tri računalnike, mene pa zanima, kako s pomočjo softwerskega routerja na Win mašini spraviti ADSL v mrežo kakih 10 in več računalnikov.
A mogoče s kakšnim WinRoute, WinGate ipd?
Mi lahko kdo namigne kaj se v te namene uporablja?
Hvala, Yurko
Rastko ::
Prvi primer
Wingate dela !!
Imam mrezo 25 računalnikov preko win98 z dvema mrežnima karticama.
Drugi primer
V primeru, da imaš WinXP pa lahko vse skupaj narediš (dela dobro) z internet sharing connection varianto, ki jo XP-ji imajo že v sistemu.
Če ne veš kako pošlji i-mail naslov na rastko@lokacom.si
in se potem slišiva
LP
Rastko
Wingate dela !!
Imam mrezo 25 računalnikov preko win98 z dvema mrežnima karticama.
Drugi primer
V primeru, da imaš WinXP pa lahko vse skupaj narediš (dela dobro) z internet sharing connection varianto, ki jo XP-ji imajo že v sistemu.
Če ne veš kako pošlji i-mail naslov na rastko@lokacom.si
in se potem slišiva
LP
Rastko
Hvala Rastko!
Problem sem pa rešil s programom WinRoute PRO 4.2
Zadeva je precej lažja za nastavljat kot Wingate in dela ko šus.
Ja, sej za ICS, ki je vgrajen v Win2K/XP vem, samo je problem, ker je res samo 'simple' internet connection sharing. Ne da se portov nastavljat, pa ostalga.
Kakorkoli že, vseeno hvala za dobro voljo!
LP, Yurko
Problem sem pa rešil s programom WinRoute PRO 4.2
Zadeva je precej lažja za nastavljat kot Wingate in dela ko šus.
Ja, sej za ICS, ki je vgrajen v Win2K/XP vem, samo je problem, ker je res samo 'simple' internet connection sharing. Ne da se portov nastavljat, pa ostalga.
Kakorkoli že, vseeno hvala za dobro voljo!
LP, Yurko
PaJo ::
Hehe... ICS je dovolj dober router, ker kar se tice portov ti on forwarda vse tako da ti morajo vsi programi komot delat preko ICS-a, ce ne pa je za take fore po moje zmeraj najboljsi linux:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Sej glih to je problem. Vsi porti odprti. S tem, da sam rabim bolj specifične zahteve (npr. zunanji port 11473 mapirat na port 11742 na točno določeno notranjo mašinio ipd.).
V glavnem, zadevo sem več kot odlično rešil z WinRoutom.
V glavnem, zadevo sem več kot odlično rešil z WinRoutom.
PaJo ::
Aha... to pa je ze bolj specificno:)
No se dobro da obstaj kaki taki tool za winse, kljub temu mam pa linux se zmeraj raje:D
No se dobro da obstaj kaki taki tool za winse, kljub temu mam pa linux se zmeraj raje:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | softwareski routerOddelek: Programska oprema | 2062 (1687) | Lith |
» | Windows 2k Server & ProxyOddelek: Operacijski sistemi | 1355 (1047) | ToniT |
» | Proxy ki bo enostaven in združljiv z xp!Oddelek: Omrežja in internet | 1033 (944) | Tito |
» | dva računalnika en internetOddelek: Omrežja in internet | 1110 (927) | jRk0 |
» | vprašanje v zvezi z IIS (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 3677 (3408) | andrej |