Forum » Pomoč in nasveti » napajalnika ne gre priklopit na matično???
napajalnika ne gre priklopit na matično???
snoopy20 ::
HY!
jaz bi lepo prosil za pomoč!
kupil sem novi računalnik po delih in sicer
Ohišje z napajalnikom
Matična
Problem je v tem, da ne morem priklopit napajalnika na matično, ker je power connector predolgi! tam na mimovrste sicer piše da je ohišje z napajalnikom primerno tako za ATX kot Micro ATX!
lepo prosim za nasvet!
jaz bi lepo prosil za pomoč!
kupil sem novi računalnik po delih in sicer
Ohišje z napajalnikom
Matična
Problem je v tem, da ne morem priklopit napajalnika na matično, ker je power connector predolgi! tam na mimovrste sicer piše da je ohišje z napajalnikom primerno tako za ATX kot Micro ATX!
lepo prosim za nasvet!
Ted ::
Nekatere plošče imajo posebej 4 pinski konektor za procesorje in 20 pinski za plato, nekatere pa skupaj 24 pinskega. Očitno maš napajalnik za ploščo s 24 pinskim konektorjem. Ne vem, poglej v navodila od napajalnika in plošče če se da konektor o napajalnika kako razdelit. Če ne pa vrni napajalnik, nimaš druge.
Mah...
Ted najlepša hvala za odgovor!
Takoj kak sem napisal post sem ugotovil da se da narazen vzet, vendar se je prej bolj močno skupaj držal in ni šlo narazen, nisem pa hoto nekaj na silo! ampak očitno je zdaj malo popustlo in je šel konektor narazen!
Hvala še enkrat!
Takoj kak sem napisal post sem ugotovil da se da narazen vzet, vendar se je prej bolj močno skupaj držal in ni šlo narazen, nisem pa hoto nekaj na silo! ampak očitno je zdaj malo popustlo in je šel konektor narazen!
Hvala še enkrat!
JohanP ::
mali 4 pinski konektor je 12V in ni enak dodatnim 4 pinom na 24pinskem konektorju (glede na 20 pinski)
24 pinski konektor (EATXPWR) ima enako shemo kot 20 pinski ATXPWR in poleg še:
-dodatni +3.3V
-dodatni +5V
-dodatni +12V
-zemljo
samostojni 4 pinski konektor (ATX12V) ima pa:
- +12V
- +12V
- zemlja
- zemlja
Tako da bodi previden kako priklapljaš.
Poglej, če se da 24 pinski narazen oziroma če ne je rešitev nakup adapterja 24pin v 20pin. Kot je tale!
24 pinski konektor (EATXPWR) ima enako shemo kot 20 pinski ATXPWR in poleg še:
-dodatni +3.3V
-dodatni +5V
-dodatni +12V
-zemljo
samostojni 4 pinski konektor (ATX12V) ima pa:
- +12V
- +12V
- zemlja
- zemlja
Tako da bodi previden kako priklapljaš.
Poglej, če se da 24 pinski narazen oziroma če ne je rešitev nakup adapterja 24pin v 20pin. Kot je tale!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JohanP ()
hy
hvala za pomoč!
ja jaz sem tak priklopo, da sem 24 pinskega narazen vzel in 20 pinskega not priklopo, oni 4-je pini so pa prosti ostali! je pa še zraven bil en drugi (mislim da je 4 pinski) tistega sem pa tudi na plato priklopo in zdaj vse špila OK in računalnik že laufa!
hvala za pomoč!
ja jaz sem tak priklopo, da sem 24 pinskega narazen vzel in 20 pinskega not priklopo, oni 4-je pini so pa prosti ostali! je pa še zraven bil en drugi (mislim da je 4 pinski) tistega sem pa tudi na plato priklopo in zdaj vse špila OK in računalnik že laufa!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 24-pin KONEKTOR na matični plošči in 20-pin na napajalnikuOddelek: Strojna oprema | 7149 (5198) | Win8NonGrata |
» | napajalnik in osnovna.. ne pase skupaj?Oddelek: Strojna oprema | 1683 (1581) | Dr_M |
» | 24 pin ali 20 pin?Oddelek: Strojna oprema | 2133 (1671) | d3k0 |
» | 24 pinski napajalnikOddelek: Kaj kupiti | 980 (928) | billy |
» | Tagan (480W) in 4 pinski 12V priključekOddelek: Strojna oprema | 1813 (1583) | ddeben |