Forum » Omrežja in internet » Domača mreža
Domača mreža
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
SpEkTr ::
V prilogi sem narisal trenutno situacijo naše mreže. Težava je sedaj v tem, ker so vsi switchi in routerji povezani v en router in ta ima občasne težave s sesuvanjem...
Pa to še niti ni problem. Problem je ker se od časa do časa Router A 'disconnecta' potem se pa noče povezati nazaj, kljub temu, da imam opcijo 'Keep alive' vključeno.
Pomaga samo zagon ročne povezave preko setup strani v browserju.
Ker imamo doma še en switch sem mislil, da bi router A malo razbreneil in bi wireless router ter PC1 prilključil direktno na switch potem pa stanovanja 3,4 in 5 na router A.
Jaz sem v stanovanju 5, kjer imam za svoje dva računalnika router B. Ima še kdo kako idejo? Je zakomplicirano al se samo meni zdi? \:\)
trenutno stanje
novo stanje
Pa to še niti ni problem. Problem je ker se od časa do časa Router A 'disconnecta' potem se pa noče povezati nazaj, kljub temu, da imam opcijo 'Keep alive' vključeno.
Pomaga samo zagon ročne povezave preko setup strani v browserju.
Ker imamo doma še en switch sem mislil, da bi router A malo razbreneil in bi wireless router ter PC1 prilključil direktno na switch potem pa stanovanja 3,4 in 5 na router A.
Jaz sem v stanovanju 5, kjer imam za svoje dva računalnika router B. Ima še kdo kako idejo? Je zakomplicirano al se samo meni zdi? \:\)
trenutno stanje
novo stanje
lp Dejan
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
zee ::
zakaj pa ne bi PC3 do PC6 vezal samo na switch in vrgel ven router C?
pa router A in B lahko zamenjaš z enim, ki ima priključke tako za kable kot antence za wireless dostop.
shema se nato bistveno poenostavi.
pa router A in B lahko zamenjaš z enim, ki ima priključke tako za kable kot antence za wireless dostop.
shema se nato bistveno poenostavi.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Žični prenos podatkov (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10418 (8939) | joker16_7 |
» | NAS ohišje - switch vprašanje?Oddelek: Omrežja in internet | 2158 (1837) | wooted |
» | Wireless access point ali router?Oddelek: Omrežja in internet | 2446 (2291) | pujsek_ |
» | Router+mreža+ADSLOddelek: Omrežja in internet | 3260 (2994) | |_CoBrA_| |
» | ADSL modem --> switch; gre to?Oddelek: Strojna oprema | 1420 (1068) | borutvel |