Forum » Operacijski sistemi » Winmodem pod Ubuntu z ndiswrapperjem?
Winmodem pod Ubuntu z ndiswrapperjem?
poweroff ::
Imam interni winmodem U.S. Robotics 56K Fax Host Int, ki bi ga rad uporabil na Linuxu.
Iz interneta sem snel neke driverje, vendar ko rečem sudo ndiswrapper -i neki.inf in potem sudo ndiswrapper -l pravi, da je "driver invalid".
Zdaj me pa zanima kako ugotovim kje v Windowsih se nahaja ta driver (na c:\winnt... - imam Windowse 2000) oziroma ali je že kdo uspel usposobiti ta modem ali katerikoli winmodem pod Ubuntujem?
Iz interneta sem snel neke driverje, vendar ko rečem sudo ndiswrapper -i neki.inf in potem sudo ndiswrapper -l pravi, da je "driver invalid".
Zdaj me pa zanima kako ugotovim kje v Windowsih se nahaja ta driver (na c:\winnt... - imam Windowse 2000) oziroma ali je že kdo uspel usposobiti ta modem ali katerikoli winmodem pod Ubuntujem?
sudo poweroff
poweroff ::
Hja, to piše pri navodilih za Ubuntujeve paketke. V resnici se da z ndiswrapperjem usposobiti marsikaj, recimo printerje.
Je pa res, da sem včeraj v manu zasledil da obstaja več namenskih verzij ndiswrapperjev...
Je pa res, da sem včeraj v manu zasledil da obstaja več namenskih verzij ndiswrapperjev...
sudo poweroff
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu ne zazna Wi-fiOddelek: Pomoč in nasveti | 885 (632) | Gapi |
» | XP/Linux Ubuntu 8.04Oddelek: Operacijski sistemi | 1982 (1530) | zk_eu |
» | Linux (Ubuntu) - ndiswrapperOddelek: Operacijski sistemi | 1687 (1602) | bluefish |
» | [Linux]wireless driver - RaLink RT61 (Rt2x00)Oddelek: Operacijski sistemi | 1565 (1448) | Matevžk |
» | Linux na prenosnikuOddelek: Operacijski sistemi | 1399 (1143) | linuxdady |