» »

XLS. datoteka v OO Calc - kje so šumniki?

XLS. datoteka v OO Calc - kje so šumniki?

cendof ::

Pozdravljeni,

imam težavo, ki jo bom poskušal čim bolj na kratko opisati. Imam datoteko s končnico .xls, ki pa ni bila generirana z MS Excel-om. Pač en program vrže ven to datoteko. Če jo odprem z MS Excelom je vse v najlepšem redu. Vendar pa je stvar v tem, da MS Excela ne uporabljam, ampak uporabljam Open Office - trenutno verzijo 2.2. No, če datoteko .xls odprem v Calc-u, manjkajo šumniki. Oziroma š,Š sta vredu, čČ, žŽ pa nista in je namesto njih en čuden E z neko strešico. Pisava je nastavljena na Arial CE in če v isti vrstici, kjer je ta čuden E pritisnem čćžđš jih tudi napiše. Torej dokument lahko ročno popravim, vendar pa to ni ravno prikladno.
Pa še to...testirano na dveh PCjih, Windows Xp, Regional Settings - vse Slovenian.

Ima kdo kakšno idejo? Kakšne nastavitve....hvala!

R33D3M33R ::

Težava je v kodiranju znakov. Nisem gotov kje bi se sploh nastavilo kodiranje v OO, ker je na voljo le jezik. Vsekakor leži rešitev tvoje težave v tej smeri. Kaj pa če bi uporabil najdi in zamenjaj?
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

cendof ::

To metodo sem primoran uporabljati sedaj, vendar pa mi trati čas. Vseeno hvala!

Dead_Eye ::

OO tudi ne opdpre fajlov ki vsebujejo šumnike. Ena možnost je, da si namestiš slopack (posloveniš windows), v kolikor te ne motijo "prilepi & co" ukazi :P

edit: typo
The one and only

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dead_Eye ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

php upload file problem

Oddelek: Programiranje
151300 (850) petzup
»