Forum » Kaj kupiti » nov računalnik, 1000000 ljudi in 1000000 mnenj...
nov računalnik, 1000000 ljudi in 1000000 mnenj...
psygoat ::
jutro,
po naravi sem picajzel in ker se trenutno moje življenje vrti samo delo, računalnik, delo, delo, računalnik,... ja še en nolifer :) sem pri nakupih tehnike in podobnih zadev rad seznanjen kaj je dobro in se splača kupiti. In odloču sem se da bo treba posodobiti sistem in tokrat se lahko tudi malo bolj finančno izprsim. In sem se odloču malo seznanit kaj se trenutno dogaja s tehnologijo in začel brati forume. Po dveh tednih seznanjanja me boli glava in fasal bom živčnega. Na enem forumu nisem zasledil, da bi nekdo poskušal kar se da nasplošno odgovoriti na preprosto vprašanje kaj se splača. Ali je Amd smrdi - Intel so carji, ali je Intel smrdi - Amd so carji, ali je Nvidia smrdi, Ati so carji in obratno,... in tako gre nekako za vsa področja :)
In seveda 99% forumov je oc, oc, oc, oc, oc, oc,...kjer se pa itak vedno priporoča high end opremo z high end cenami. Ker nimam nič izkušenj z ocjem mi zato to ni pomembno. Rad bi samo en pošten gaming sistem.
Nekako sem prišel sedaj do sledeče možne konfiguracije....
Intel E6420: - seveda imas zopet tukaj veliko strani, da je najboljsi E4400, še več strani da je še vedno najboljši E4300, potem najvec strani da čez E6600 ga ni, in tako dalje.... :)
Asus P5B-E: - nekaj testov, da je čisto solidna plata, vse oc strani da smrdi.....
Geforce 8800gts 320: - mislim da edina komponenta o kateri nic ne premislujem in da ne
mislim čakat atija da rodi že končno tist r600
Ram 2giga: - potem spet miljon strani Patriot najbolj, Geil najbolj, in seveda spet vsi oc
forumi o nekih ultra dragih ramih....
LC6550G 550W 20/24 pin 140 mm: - no napajalniki so mi oa še največji misterij; ogromno postov kako so poceni aka pod 20jurjev čisti urin, ki ti bo vse skuril; ter seveda kontra posti, da v bistvu napajlnike za 25jurvev rabiš če boš imel serverje in ne vem kolk stvari prižganih gor. Ta napajalnik je 40€.
Vem da je nekam dolg post ratal o tem :> samo res bi prosil, če je kdo klele ki bi mi lahko reku, ja super čisto soliden sistem bo, kljubvsemu ti predlagam da ga vsaj kar se ga da osnovno malo naviješ, ker je danes herezija če ne navijaš. oz. ne čisto mem sistem je to bolje bo če vzameš to namesto tega. Res rabim neki da mi bojo špili dobr lavfal pa da bo en čist soliden ne oc-an sistem.
Hvala že vnaprej za kirkol post. No če ne drugega sem si mal nočno skrajšal :P
po naravi sem picajzel in ker se trenutno moje življenje vrti samo delo, računalnik, delo, delo, računalnik,... ja še en nolifer :) sem pri nakupih tehnike in podobnih zadev rad seznanjen kaj je dobro in se splača kupiti. In odloču sem se da bo treba posodobiti sistem in tokrat se lahko tudi malo bolj finančno izprsim. In sem se odloču malo seznanit kaj se trenutno dogaja s tehnologijo in začel brati forume. Po dveh tednih seznanjanja me boli glava in fasal bom živčnega. Na enem forumu nisem zasledil, da bi nekdo poskušal kar se da nasplošno odgovoriti na preprosto vprašanje kaj se splača. Ali je Amd smrdi - Intel so carji, ali je Intel smrdi - Amd so carji, ali je Nvidia smrdi, Ati so carji in obratno,... in tako gre nekako za vsa področja :)
In seveda 99% forumov je oc, oc, oc, oc, oc, oc,...kjer se pa itak vedno priporoča high end opremo z high end cenami. Ker nimam nič izkušenj z ocjem mi zato to ni pomembno. Rad bi samo en pošten gaming sistem.
Nekako sem prišel sedaj do sledeče možne konfiguracije....
Intel E6420: - seveda imas zopet tukaj veliko strani, da je najboljsi E4400, še več strani da je še vedno najboljši E4300, potem najvec strani da čez E6600 ga ni, in tako dalje.... :)
Asus P5B-E: - nekaj testov, da je čisto solidna plata, vse oc strani da smrdi.....
Geforce 8800gts 320: - mislim da edina komponenta o kateri nic ne premislujem in da ne
mislim čakat atija da rodi že končno tist r600
Ram 2giga: - potem spet miljon strani Patriot najbolj, Geil najbolj, in seveda spet vsi oc
forumi o nekih ultra dragih ramih....
LC6550G 550W 20/24 pin 140 mm: - no napajalniki so mi oa še največji misterij; ogromno postov kako so poceni aka pod 20jurjev čisti urin, ki ti bo vse skuril; ter seveda kontra posti, da v bistvu napajlnike za 25jurvev rabiš če boš imel serverje in ne vem kolk stvari prižganih gor. Ta napajalnik je 40€.
Vem da je nekam dolg post ratal o tem :> samo res bi prosil, če je kdo klele ki bi mi lahko reku, ja super čisto soliden sistem bo, kljubvsemu ti predlagam da ga vsaj kar se ga da osnovno malo naviješ, ker je danes herezija če ne navijaš. oz. ne čisto mem sistem je to bolje bo če vzameš to namesto tega. Res rabim neki da mi bojo špili dobr lavfal pa da bo en čist soliden ne oc-an sistem.
Hvala že vnaprej za kirkol post. No če ne drugega sem si mal nočno skrajšal :P
TechBeats ::
Ja moje mnenje je sledeče , je vse vredu kar si si izbral edino mogoče bi raj vzel e6600. Pa kar se rama tiče, kakšen noname glih ne vzet, patrioti so tud full poceni tm okol 130€ 2giga ddr 800 ali pa super talent latence res niso fenomenalne sam to nima take veze 5-5-4-12 isto 2giga kit ddr 800 za samo 108€ v mlacomu, pa še dobro se ujemajo s to osnovno, ki si si jo izbral. To je to. Ostalo je kul, če ne mislš preveč navijat (npr. E6600@3ghz-fsb 333mhz iz prevzetih 266; to lahko brez kakršne koli povišane voltaže dosežeš) bo tud napajalnik čist vredu.
AciD TriP
GrimReaper ::
E4300 daš samo FSB na 333MHz in imaš 3GHz, ostalega sploh ne rabiš tikat, če maš 667MHz rame.
Če se pa res bojiš BIOS-a, bo pa E6420 čist vredu.
Če se pa res bojiš BIOS-a, bo pa E6420 čist vredu.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
kapca81 ::
Kolega je včeraj dobil nov sistem (ne navija, ne sestavlja, ne modificira). Sistem je vzel že sestavljen, na Asus barebone osnovi, brez operacijskega sistema. Vzel je naslednjo konfiguracijo:
Intel E6600;
Asus P5-B;
2*1 GB RAM Corsair (tipa žal ne vem, vendar predvidevam, da v sestavljene konfiguracije ne dajejo top of the top zadeve);
Seagate disk 7.200 rpm, 16MB (če se ne motim 400 GB);
Asus Geforce 8800gts 320;
LC6550G napajalc.
Včeraj sva gor dajala Visto in potem testirala špile. Zadeva laufa kot urca.
Intel E6600;
Asus P5-B;
2*1 GB RAM Corsair (tipa žal ne vem, vendar predvidevam, da v sestavljene konfiguracije ne dajejo top of the top zadeve);
Seagate disk 7.200 rpm, 16MB (če se ne motim 400 GB);
Asus Geforce 8800gts 320;
LC6550G napajalc.
Včeraj sva gor dajala Visto in potem testirala špile. Zadeva laufa kot urca.
Asus P5B-E; Intel E6600; TR Ultra 120; 4Gb Geil DDRII 6400; Leadtek GF 7950GT;
Thermaltake Kandalf VA9000SWA; Chieftec CFT-620A; 5*WD SATA;
Creative X-Fi; Samsung LCD 225BW; Logitech Z2300; Logitech S510 MR
Thermaltake Kandalf VA9000SWA; Chieftec CFT-620A; 5*WD SATA;
Creative X-Fi; Samsung LCD 225BW; Logitech Z2300; Logitech S510 MR
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kapca81 ()
@DiGiTaL DopE e najlepša hvala za menje :P na zivce mi gre ko bom spet to kupoval celo večnost :) sem pa našel še en post, k je tut tisto kar sem iskal ves ta čas:
.. IMHO you got three choices availble to your delima.
1)You want to save money and get the most out of your buying power. You also want to overclock. Get the 6420.
2)You really dont want to deal with the hassles of overclocking and want to get something that'll be a decent gaming rig for a while in stock form. Get the E6600.
3)You want to try to overclock but your worried you wont be able to do it or will mess it up and will be forced to run stock due to lack of OCing skill and abilities. Get the E6600.
Option 3 allows you to do either or when it comes to stock vs OCing setup. The E6600 is a 2.4GHz chip that can be OCed to 3.4-3.6 using aircooling when using a good OCing mobo. The only downside is that the E6600 is about $40 more expensive than the E6420(priced as of this posting). That price difference may not be a issue for you though. So if your kinda skittish about wether to OC or not and can easily afford the extra $40 this may be a better option for you.,,
Tako da je se bom stegnil po e6600. Imam pa sam eno vprašanje to k si rekel o FSBjih. To se prav pritisneš samo pr bootu da prideš v Bios, greš do teh fsb frekvenc jih povecas, shranis in imas naenkrat 3.00ghz procesor? Pa ujel sem da nekateri pravijo, da so novi E6600 slabši od starih izdaj...kej resnice na tem?
.. IMHO you got three choices availble to your delima.
1)You want to save money and get the most out of your buying power. You also want to overclock. Get the 6420.
2)You really dont want to deal with the hassles of overclocking and want to get something that'll be a decent gaming rig for a while in stock form. Get the E6600.
3)You want to try to overclock but your worried you wont be able to do it or will mess it up and will be forced to run stock due to lack of OCing skill and abilities. Get the E6600.
Option 3 allows you to do either or when it comes to stock vs OCing setup. The E6600 is a 2.4GHz chip that can be OCed to 3.4-3.6 using aircooling when using a good OCing mobo. The only downside is that the E6600 is about $40 more expensive than the E6420(priced as of this posting). That price difference may not be a issue for you though. So if your kinda skittish about wether to OC or not and can easily afford the extra $40 this may be a better option for you.,,
Tako da je se bom stegnil po e6600. Imam pa sam eno vprašanje to k si rekel o FSBjih. To se prav pritisneš samo pr bootu da prideš v Bios, greš do teh fsb frekvenc jih povecas, shranis in imas naenkrat 3.00ghz procesor? Pa ujel sem da nekateri pravijo, da so novi E6600 slabši od starih izdaj...kej resnice na tem?
TechBeats ::
Ja tako na simpl nej bi bilo ja, jst s svojim prazgodovinskim p4 3ghz, podobno naredim brez posega v voltaže, sam fsb sem dal iz prevzetih 200 na 240 in že imam 3.6ghz in dela kul.
Kar se pa tiče o tem, da so nekateri novi modeli E6600 slabši je pa odvisno od verzije čipa test iz OC-lab2 za E600, tukaj na tej povezavi je imel en podoben problem, ker je imel eno slabši verzijo tega čipa in ga je lahko spravil samo na 3.2ghz. Mal si preber pa se pozanimi katero verzijo čipa imajo na razpolago, tam kjer ga boš kupil.
edit: tale verzija čipa L632B(064) nej bi bila vredu.
Ja tako na simpl nej bi bilo ja, jst s svojim prazgodovinskim p4 3ghz, podobno naredim brez posega v voltaže, sam fsb sem dal iz prevzetih 200 na 240 in že imam 3.6ghz in dela kul.
Kar se pa tiče o tem, da so nekateri novi modeli E6600 slabši je pa odvisno od verzije čipa test iz OC-lab2 za E600, tukaj na tej povezavi je imel en podoben problem, ker je imel eno slabši verzijo tega čipa in ga je lahko spravil samo na 3.2ghz. Mal si preber pa se pozanimi katero verzijo čipa imajo na razpolago, tam kjer ga boš kupil.
edit: tale verzija čipa L632B(064) nej bi bila vredu.
AciD TriP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TechBeats ()
Hm zanimivo, kul hvala ti bomo nabavl, sam ti prazniki zmeri pridejo takrat k jih najmanj rabis, sploh če morš cele praznike delat :/ Čeprov mi je pa zanimiv, kako so E6600 pri nas dragi, u Ameriki jih majo za 200$, mislim da je še Avstrija ceneje bo treba mal prebrskat.
Čmrlj ::
digitaldope ja tale L632B je zelo soliden proc, kupil sem ga v mimovrste sam ni rečeno da imajo isti step na zalogi.Priporočam, da jim pošlješ mail in povprašaš po stepu.Naslednji teden gre proc pod DICE , in je za pričakovati vsaj 4.6-4.7ghz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Intel E6750 ali E6600?? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5229 (3780) | joker16_7 |
» | Računalniški sistem tja do 700 evrčkovOddelek: Kaj kupiti | 2617 (2208) | jr. |
» | Katero matično ploščo za E6600?Oddelek: Kaj kupiti | 2416 (1488) | Kezman91 |
» | AMD ali INTEL? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5644 (3931) | pinx |
» | E6420, E6320,E4400Oddelek: Strojna oprema | 2682 (1669) | bond007 |