» »

Barebone prenosnik?

Barebone prenosnik?

PhotoBlaz ::

Zanima me, če ima kdo izkušnje z barebone prenosnikom COMPAL HEL80?
Namreč fora je v tem, da je Compal tajvanjsko podjetje, ki izdeluje prenosnike za druga bolj znana imena, očitno, pa ima zdaj tudi neko svojo linijo penosnikov, ki so certificirani po standarbu VBI (Verified by Intel®).

Rabim dokaj močen sistem(grafika,3D), zato, mi je jasno, da potrebujem Core2Duo, dobro grafično in dosti rama. Glede na vse ponudbe prenosnikov ki sem jih gledal, pa s tako konfiguracijo lepo presežeš 1000 EUR.
V ta Compal HEL80 pa je možno vgraditi naslednje komponente za ceno 1050 EUR, kar se mi zdi daleč najceneje od vse konkurence:

- Core2Duo T5500E
- HDD 160Gb
- 2x 1Gb DDR 667Mhz
- Nvidia GeForce 7600 Go 256RAM
- periferija (wireless lan, lan, modem, bluetooth, DVD-RW, vgrajeno kamero in mikrofonom, vgrajenim čitalcom prstnih odtisov, IR, zvočno kartico, firewire, čitalcem kartic, PCMCIA 1 in 2, VGA in S-video izhodom in 6celično baterijo.
- garancija 2 leti

Moti me edino ekran, ki je 15,4, raje bi imel 17 Wide, ampak če gledam po 17" ekranu z enako konfiguracijo kot zgoraj našteto, je cena kmalu okoli 1700 EUR, kar pa mi je nesprejemljivo.
Vdal sem se v to, da imam raje mašino z dobrim performancem kot z 2" večjim ekranom.

Kaj mislite o tem računalniku vi?
Vem da kvaliteta verjetno ne dosega raznih DELL itd. variant, ampak dosti več kot 1100 EUR ne nameravam dati za prenosnik, ki bo v glavnem backup-plan za desktop sistem.

Fajn bi bilo, da čimhitreje odgovorite, ker verjetno grem v nakup že danes popoldne.
Hvala!

Silvo ::

Osebno raje vzamem kvaliteten prenosnik priznane firme,
ki ima dobro izdelavo in podporo,ter slabšo strojno opremo.
Moj vrstni red:
IBM,HP,Toshiba,mogoče še kaj..........dolg nič......COMPAL HEL80.....TRON.
Samo enkrat kupiš poceni in ti bo žal še dolgo.

lp
Silvo

S slabšo opremo v mojem primeru si ne morem nič pomagat, ker bi bil potem za pome potrebe računalnik neuporaben, sploh s kakšno integrirano grafično in 512 RAM-a, kot ponujajo boljše firme za ta denar.

Bolj me zanima, če je kdo realni lastnik tega ali podobnega računalnika in kako se obnese.
Kar sem bral review-ov na netu so kar zelo pozitivni.

Turtle ::

ahm....VBI produktov prosm ne tlačt s tronote skupaj.... Dejansko je DELL, TOSHIBA potem luknja potem ostali...

Zheegec ::

Pri tem barebone je vedno cena ugodna, če se ne bo veliko prenašal in ni neka nujna oprema za opravljanje dela (ni problem če je velik %%% okvar), potem se splača, drugače pač ne.

definitivno tudi približno ne dosega boljših znamk (HP, IBM/Lenovo, Sony, mogoče Toshiba, FSC Amilo PRO itd...) po kvaliteti ohišja, ekrana, izdelave, pokvarljivosti, baterij itd...
Čeprav ne misliti da se boljše firme ne kvarijo - ravno s Toshibo sem imel primer ko so bile pokvarjene TRI zaporedne dražje Toshibe Satellite Pro (no, čeprav so Satellite Pro tako in tako bolj slabo narejene v primerjavi s Tecra serijo), na srečo je bil servis izredno učinkovit in je bil prenosnik zamenjan v enem dnevu.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Takole sem razmišljal:

Če kupim poceni Compal-a(z dobrimi performansi) npr. in imam garancije 2 leti, enako kot npr. laptop od priznanih znamk, v času teh dveh let mi je vseeno če se kaj pokvari, ker se uveljavlja garancija,..po teh 2.letih se lahko pokvari Compal prav tako kot tudi ostale znamke laptopov, le da dam za dele Compal-a veliko manjšo vsoto denarja kot za dele Lenovo-ta, DELL, ali HP-ja ...drži?

Če pa kupim enega od boljših znamk, s slabimi performansi, pa itak sploh ne zadostuje mojim potrebam od vsega začetka(kar je koneckoncev brez veze da sploh kupujem) + po dveh letih plačujem za pokvarjene dele/servis več denarja.....drži?

Edin "hakelc" je samo to, da tisto..."ali se bo kvaril ali ne po preteku garancije" je sama loterija, pa še odvisna od frekventnosti uporabe laptopa...drži?

Lahko da se v teh mojih prepričanjih motim,...ampak ne vidim druge bolj logične razlage. :))

Zgodovina sprememb…

bigbug ::

HEL 80: KLIK

ant ::

lahko pa kupiš laptop v big bangu > torej malo dražjega s performansami, ki jih potrebuješ > npr. acer dobiš z core duo, 1 giga rama in x1600 za manj kot 1100€. potem pa še doplačaš za garancijo big banga zgodi se in imaš 3 ali 6 let mir.

LP

Sem že stestiral in naročil Compal HEL80, pa bom poročal kako in kaj.
Asus iz bigbanga ni core2duo, 64bitni procesor pa bo v prihodnosti kmalu podprt v večini programov ki jih uporabljam, zato je bil core2duo oziroma Turion X2 edina možnost. Hvala vseeno za nasvet.

neboben ::

Photoblaz ko dobis nam malo povej o vidnih kotih, pregrevanju, tipkovnici...itd
čaw

jabe ::

imam, kak teden!
sem pa vzela:
compal hel80 - 2 leti garancije
core 2 duo 1,83Ghz - 3 leta
2gb RAM - 3 leta
BT - 1 leto
Wireless - 3 leta
80gb 7200rpm hdd - 3 leta
cena: 1070 evrov

Saj mogoče bi se dalo celo ceneje, če bi kje drugje kupovala komponente, ampak se nisem niti poglabljala, ker so mi ga tu tudi sestavili in stestirali. za par evrov se mi pa ni šlo v navodilih zgubljati.

tipkovnica res ni notesniku v ponos, ampak mene niti ne moti toliko. rahlo se upogiba, ampak vseeno manj kot npr pri Toshibinemu Satelitu (poskusila serijo A100). izjema je okoli tipke enter, kjer je upogibanje veliko večje, so pa brihtne glave že našle metode, kako to popraviti (razni obojestranski lepilni trakovi, podlaganje s tankimi neupogibljivimi ploščicami). nobene od omenjenih variant še nisem poskusila, ker se mi zaenkrat še ne zdi tako moteče. to je dina zadeva, ki jo je res treba sprobati, preden se ga kupi. nekoga ne bo to nič motilo, drugi se ne bo mogel sprijazniti z njo. je pa slovenska, tako da ni nobenih nalepk ipd.

Drugo, kar bi lahko koga zmotilo je, da zna biti precej glasen. ventilator kar naprej šopa, oziroma je zadeva še toliko bolj opazna, kadar miruje potem pa se z vso močjo zažene. res pa je, da prenosnik ni nikoli vroč, komaj topel.
tudi dvd-enota zna biti glasna, kar sem opazila med inštalacijo windowsov, nisem pa še predvajala kakega filma z dvdeja ali glasbe.

Ekran se meni zdi super, je pa glossy varianta, tako da se vidi odsev v njem.

Gwanaroth ::

> Če kupim poceni Compal-a(z dobrimi performansi) npr. in imam garancije 2 leti, enako kot npr. laptop od priznanih znamk, v času teh dveh let mi je vseeno če se kaj pokvari, ker se uveljavlja garancija,..

Vseeno ti je ? Tudi, če ga boš imel več časa na popravilu, kot dejansko doma za uporabo ? Potem je to metanje dnarja stran...
Lights often keep secret hypnosis..

Sem vzel podobno kor Jabe, le da z 160Gb diska.

LCD ni vrhunec glede vidnega kota, je pa popolnomo uporaben, komot gleda poleg tebe na vsaki strani še po en človek, brez da bi glavo stegoval v območje frontalnega vidnega kota.

Večina laptopa je hladnega, razen levi del ob drsni ploščici je toplejši, ker je spodaj disk. (temp. tega dela varira glede na uporabo diska,...če se kopira sm pa tja je jasno bolj vroč)

Tipkovnica se res mogoče malenkost bolj giblje ob tipkanju, ampak to je res dlakocepsko.

Driverji od vsega hardware-ja so na Intelovi strani vključno z Vista 64 in 32 bit, deluje vse brez problemov(preveril na 32bit).
Wireless kartica vleče bolj kot pri Fujitsu-Siemensu Amilo verzije.

Ventilator je malenkost bolj glasen, ampak še vedno dokaj tih, se vključuje in izključuje po potrebi, meni se ne zdi problem.

Super zadovoljen z nakupom.

Gwanaroth -> Laptop se lahko vsak kvari, popolnoma odvisno od sreče, komponente ki so vgrajene, pa so jasno od istih proizvajalcev kot pri ostalih notebookih, sicer je pa to lahko debata v neskončnost, ker niti jaz niti ti ne veva kdaj se bo, oziroma kateri se bo bolj kvaril.

slon ::

Photoblaz na levi strani, ko gledaš lcd ekran je pcmcia kartica in ta stran se bolj greje kot desna na kateri je disk. Sam imam enak disk in če na levi strani odstraniš plastiko od pcmcia in od expres boš opazu , da postane leva stran hladnješa.
Zame je največja napaka še zmerom tipkovnica. Na servisu so povedal, pač tako je in neda se popravit. Če pa sam posegaš pa veš adijo garancija. Njihov kometar je tudi, da se moram zavedat, da je zaradi cene vgrajena slabša tipkovnica in LCD ekran. Za boljšo kvliteto ekrana in izdelave pa moraš pogledat pri konkurenci in zato plačat višjo ceno.
lp
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850

Mas prav ja, sem površno pogledal, bom stestiral z odprtimi sloti za hec.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Anni FL90 prenosnik (Novo)

Oddelek: Kaj kupiti
134115 (3102) Miha76
»

ANNI HEL-80-3

Oddelek: Kaj kupiti
322015 (1512) Kafi
»