Forum » Izdelava spletišč » [ASP.NET] full path datoteke, ki jo hočem uploadat
[ASP.NET] full path datoteke, ki jo hočem uploadat
Arthur ::
Živjo, tale problem se vam bo morda zdel banalen, ampak jaz se z njim zafrkavam že cel dan.
Imam FileUpload kontrolo (id=myfile), in potem ko izberem nek fajl na disku oz. na mreži, bi rad iz nje potegnil full path od tega fajla. Glede na navodila ki sem jih našel na netu, se to dela takole:
Potem ko izberem eno datoteko na disku se mi v oni textbox zraven browse gumba zapiše celotna pot. Ampak kako dostopat do nje - brez tega da jo ročno kopiram?
Imam FileUpload kontrolo (id=myfile), in potem ko izberem nek fajl na disku oz. na mreži, bi rad iz nje potegnil full path od tega fajla. Glede na navodila ki sem jih našel na netu, se to dela takole:
Ampak! Namesto da bi mi v file name shranil naprimer "c:\temp\primer.txt" mi shrani samo "primer.txt". Tudi v dokumentaciji od asp.net-a piše da je v FileName shranjeno samo ime datoteke, brez poti.
Dim filename as String
filename = myfile.FileName
Potem ko izberem eno datoteko na disku se mi v oni textbox zraven browse gumba zapiše celotna pot. Ampak kako dostopat do nje - brez tega da jo ročno kopiram?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#] savefiledialog, en sfd a več datotekOddelek: Programiranje | 743 (671) | darkkk |
» | [c#] shrani text, tabele, slikeOddelek: Programiranje | 1511 (1117) | klemen93 |
» | c# tiho tiskanje slik.Oddelek: Programiranje | 1936 (1607) | OmegaM |
» | [java] Kako v memoriji pretvoriti String objekt v File objekt ? - neka metoda ga zahtOddelek: Programiranje | 2265 (2265) | infiniteLoop |
» | branje byte[] iz MS access-ove bazeOddelek: Programiranje | 1939 (1849) | BHawk |