Forum » Programiranje » Koliko € za aplikacijo?
Koliko € za aplikacijo?
Funky ::
Pozdravljeni,
za eno podjetje sem napisal aplikacijo v javi - applet. Zanima me vase mnenje o tem, koliko naj racunam zanjo. To je namrec prvic, da bom kako aplikacijo prodal .
Aplikacija nudi evidenco zaposlenih (zastopnikov) ter evidenco njihovega dela - seznam obdelanih podjetij. Ob zagonu apleta je potrebno vnesti uporabnisko ime in geslo. Geslo si lahko uporabnik spremeni. Uporabniski racuni so na dveh nivojih - administratorski in uporabniski. Administrator lahko ureja seznam zastopnikov ter dodaja njihov obdelan teren. Administrator in zastopnik lahko preisceta seznam obdelanih podjetij po kriterijih, kot so naziv podjetja, ulica, kraj, drzava, sifra zastopnika ipd torej gre za nek iskalnik podjetij. Program javlja potekle pogodbe, sklenjene s podjetji. Izvorna koda je okoli 1500 vrstic.
V naprej hvala za odgovore !
za eno podjetje sem napisal aplikacijo v javi - applet. Zanima me vase mnenje o tem, koliko naj racunam zanjo. To je namrec prvic, da bom kako aplikacijo prodal .
Aplikacija nudi evidenco zaposlenih (zastopnikov) ter evidenco njihovega dela - seznam obdelanih podjetij. Ob zagonu apleta je potrebno vnesti uporabnisko ime in geslo. Geslo si lahko uporabnik spremeni. Uporabniski racuni so na dveh nivojih - administratorski in uporabniski. Administrator lahko ureja seznam zastopnikov ter dodaja njihov obdelan teren. Administrator in zastopnik lahko preisceta seznam obdelanih podjetij po kriterijih, kot so naziv podjetja, ulica, kraj, drzava, sifra zastopnika ipd torej gre za nek iskalnik podjetij. Program javlja potekle pogodbe, sklenjene s podjetji. Izvorna koda je okoli 1500 vrstic.
V naprej hvala za odgovore !
Fizikalko ::
Povedal si IMHO premalo, predvsem pa je prodaja vendo stvar dogovora, ki največkrat zelo varira (od podjetja do podjetja). Predvsem je pomembno, kako si poskrbel za varnost in performanse (sploh glede na to, da gre za applet). Kako pa to, da gre za applet - jim to zadošča? kje hraniš podatke?
Glede na malo podatkov bom udaril na slepo: 1000 - 3000 EUR, odvisno od zgoraj omenjenih karakteristik. Sploh pa - na črno ali maš firmo?
Če je na črno, znesek takoj prepolovi.
Glede na malo podatkov bom udaril na slepo: 1000 - 3000 EUR, odvisno od zgoraj omenjenih karakteristik. Sploh pa - na črno ali maš firmo?
Če je na črno, znesek takoj prepolovi.
Preko spletne strani podjetja pridejo zastopniki do strani, kjer je aplet. Prikaze se jim login z uporabniskim imenom in geslom. Vse skupaj je shranjeno v mysql podatkovni bazi na strezniku. Performancno je aplikacija po mojem mnenju cist v redu, glede varnosti pa tudi. Nimam podjetja, torej na crno.
Tolko dnarja ? Ce sploh nimam predstave, kake so cene aplikacij, napisanie glede na zahteve narocnika.
Tolko dnarja ? Ce sploh nimam predstave, kake so cene aplikacij, napisanie glede na zahteve narocnika.
Tr0n ::
En taksen applet in MySQL proggy, ki ga skopiras iz neta v 5 minutah in priredis je vreden priblizno 2 evra.
Torej naj 2€ racunam al kaj? Ce bi ti 1500 lajnov napisal (pa najbrz se bom kaj dodal aplikaciji) bi racunal 2€?
Mater ej
Mater ej
mHook ::
1000 EUR bo verjetko kar dobro. Lahko manj/več. Odvisno od poznanstva, velikosti fime, kolikšno dodano vrednost aplikacija doda. Seveda je odvisno tudi od tega, če želiš za njih delati še kaj...
Drugič se prej zmen na plačilo.
Drugič se prej zmen na plačilo.
35 ur priblizno. Enega poznanega sem vprasal za mnenje, ko dela pri eni firmi, ki programirajo aplikacije po narocilu. Reko je, da majo 50€ za inzenirsko uro. Zdaj pac, ce nimas firme, racunas pol manj. Je se dodal, da naj pod 1000€ ne grem.
Hvala za mnenja.
Hvala za mnenja.
Loki ::
En taksen applet in MySQL proggy, ki ga skopiras iz neta
imenuj enega
I left my wallet in El Segundo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ActivIdentity in Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8403 (5716) | aigmt |
» | Spletne strani danesOddelek: Izdelava spletišč | 4738 (3864) | hendriks |
⊘ | Izdelava spletne strani - Poceni (strani: 1 2 3 )Oddelek: Izdelava spletišč | 23715 (22203) | Ziga Dolhar |
» | Konkretna cena izdelave strani (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 8878 (6199) | _Beast |
» | [JAVA] [naloga]Rekurzivna metodaOddelek: Programiranje | 1691 (1590) | Minotaurus |