Forum » Programiranje » [Linux] CGI
[Linux] CGI
purki ::
V PHP kličem neko skripto v linux strežniku:
ustvari arhiv
Skripta izgleda na to varianto
#!/bash/sh
echo "(HTML)"
echo "(...)"
..
if
..echo ".."
fi
.....
echo "(/HTML)"
Na standardnem izhodu izpiše cel HTML fajl.
Jaz pa bi rad ta izhod zajel v datoteko npr. arhiv.html
Sem že probaval z raznimi I/O redirectioni samo mi ne uspeva. Mislim pa da bi šlo na ta način
Ker sem sam še neizkušen v programiranju in v linux okolju vas sprašujem ali mi lahko kdo pomaga z nasveti
ustvari arhiv
Skripta izgleda na to varianto
#!/bash/sh
echo "(HTML)"
echo "(...)"
..
if
..echo ".."
fi
.....
echo "(/HTML)"
Na standardnem izhodu izpiše cel HTML fajl.
Jaz pa bi rad ta izhod zajel v datoteko npr. arhiv.html
Sem že probaval z raznimi I/O redirectioni samo mi ne uspeva. Mislim pa da bi šlo na ta način
Ker sem sam še neizkušen v programiranju in v linux okolju vas sprašujem ali mi lahko kdo pomaga z nasveti
BigWhale ::
Ce ti PHP ne pusti narediti redirekcije potem celo skripto zapri v eno funkcijo in jo potem s pomocjo TEEja redirectaj v file...
#!/bin/bash
lala() {
...
...
} | tee outfile.html
#!/bin/bash
lala() {
...
...
} | tee outfile.html
purki ::
Ne prime. Če skripto pozenem v konzoli ustvari HTML file. Če pa prek PHP pa ne, čeprav se kot kaže skripta izvede. Morda rabim kakšne admin pravice ali pa nastavit atribute direktorijev ?
hruske ::
Ja, web server laufa kot dolocen uporabnik in ce kot tisti uporabnik ne mores pisat v doloceno mapo, potem seveda tudi skripta ne more.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razbijanje md5 gesel na ARNES GRID-u (linux)Oddelek: Pomoč in nasveti | 3912 (2418) | c3p0 |
» | [bash] Sortiranje fotografij po datumuOddelek: Programiranje | 1450 (1011) | Mike0 |
» | Preverjanje, če je spletna stran enakaOddelek: Programiranje | 1219 (878) | Hayabusa |
» | Spletna stran in ukazi na linux serverju (bash skripta)Oddelek: Programiranje | 1330 (1084) | Mesar |