Forum » Pomoč in nasveti » Manjši disk za RAID ali večji brez raida???
Manjši disk za RAID ali večji brez raida???
Bx ::
imam že cca.1,5 leta to cfg:
winME
abit bx133 raid
256MB ram
c2 633@950
v3 2000@3000
sb128 pci
seagate 20GB 5400
rad bi preizkusil RAID na plati, zato bi vzel še en
SEAGATE 20GB 5400 cca.26kSIT
rad bi mel pa tudi več placa in bi lohka za cca.7kSIT več
dobil disk 40GB 7200
zdej me pa zanima (vem da je nekje že to pisal, sam glih dons ni search-a tuki), kaj se mi bolj splača kupit in pa kakšna je razlika v hitrosti med raidom in pa 7200rpm diskom?
thx
winME
abit bx133 raid
256MB ram
c2 633@950
v3 2000@3000
sb128 pci
seagate 20GB 5400
rad bi preizkusil RAID na plati, zato bi vzel še en
SEAGATE 20GB 5400 cca.26kSIT
rad bi mel pa tudi več placa in bi lohka za cca.7kSIT več
dobil disk 40GB 7200
zdej me pa zanima (vem da je nekje že to pisal, sam glih dons ni search-a tuki), kaj se mi bolj splača kupit in pa kakšna je razlika v hitrosti med raidom in pa 7200rpm diskom?
thx
Bx
- spremenil: Bx ()
mich ::
Jst sem mel 2x 15GB IBM v RAID-u na A-bitki. Moram ti reč da po testih in kar je najpomembnejše tudi v praksi zadeva rula.
Zadaj klih neke razlike med nažiganjem iger ne boš opazil, je pa ogromna razlika ko delaš v oknih.. karkoli
Sem napisal da sem imel..sem zdej nabavu novo mašino, ki je v vseh komponentah močnejša razen to, da nimam RAID-a. pa moram pritnati da občutim razliko, seveda negativno.
TOREJ NABAVI DVA MALO MANJŠA DISKA 20GB PA JIG VPREŽI V RAID!!
Zadaj klih neke razlike med nažiganjem iger ne boš opazil, je pa ogromna razlika ko delaš v oknih.. karkoli
Sem napisal da sem imel..sem zdej nabavu novo mašino, ki je v vseh komponentah močnejša razen to, da nimam RAID-a. pa moram pritnati da občutim razliko, seveda negativno.
TOREJ NABAVI DVA MALO MANJŠA DISKA 20GB PA JIG VPREŽI V RAID!!
ToniT ::
Glede RAIDa se moraš odločiti, kaj želiš. Če želiš več prostora in večjo hitrost, potem uporabiš RAID 0 - pridobiš na hitrosti, vendar pa moraš vedeti, da če ti crkne en disk, ti grejo k vragu tudi podatki na drugem disku. Se pravi z vidika varnosti je boljši večji disk in imaš potem dve particiji (ena 20 ena 40GB), če pa kupiš en 20Gb disk, si dobil particijo 40 GB in mnogo hitrejšo zadevo, vendar si sgubil na varnosti podatkov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup HD za RAID 0Oddelek: Kaj kupiti | 2471 (2045) | Leo |
» | Katere diske za RAID?Oddelek: Kaj kupiti | 1171 (860) | bastadu |
» | RAID karticaOddelek: Strojna oprema | 1464 (1316) | Mr.B |
» | Kateri Disk?Oddelek: Kaj kupiti | 1858 (1565) | Quake |
» | Kja menite o Mlakom akciji "Duron"Oddelek: Strojna oprema | 4425 (3990) | ABX |