Forum » Programiranje » [php] FileUpload
[php] FileUpload
Samsung06 ::
hey
OK prvo me zanima, če obstaja kak dober form za asp.net začetnike, kjer bi dobil help itd.
Drugo: Pri asp.netu mi pri kontroli fileupload neki ne stima. In sicer sem naredu upload za slike. Vse dela super, razen ko pridem do določenega imena pri sliki.
Recimo:
ne dela primer(ime slike: slika_01.jpg ; lolek_bolek_02.jpg),
delajo pa vsi ostali primeri(lolek_0.jpg ; lolek.jpg ; bolek_lolek.jpg ; itd)
Ocitno je nekaj z unimi ciframi ali _ v v imenu narobe...kako jih bere? Zanimivo je da prebere lolek_0 OK, slika_01.jpg pa NE
coda oz del code:
fileExt = System.IO.Path.GetExtension(FileUploadSlike.PostedFile.FileName).ToLower()
_zacet = FileUploadSlike.FileName.IndexOf(fileExt)
samoime = FileUploadSlike.FileName.Remove(_zacet, 4)
Zasteka pri "_zacet " in sicer mi pokaze "-1" pri omenjenih imenih
Kaj bi blo narobe, kaj cem spremenit...
lp
[edit - kot prvo si preberi sticky teme v temu oddelku - vsc]
OK prvo me zanima, če obstaja kak dober form za asp.net začetnike, kjer bi dobil help itd.
Drugo: Pri asp.netu mi pri kontroli fileupload neki ne stima. In sicer sem naredu upload za slike. Vse dela super, razen ko pridem do določenega imena pri sliki.
Recimo:
ne dela primer(ime slike: slika_01.jpg ; lolek_bolek_02.jpg),
delajo pa vsi ostali primeri(lolek_0.jpg ; lolek.jpg ; bolek_lolek.jpg ; itd)
Ocitno je nekaj z unimi ciframi ali _ v v imenu narobe...kako jih bere? Zanimivo je da prebere lolek_0 OK, slika_01.jpg pa NE
coda oz del code:
fileExt = System.IO.Path.GetExtension(FileUploadSlike.PostedFile.FileName).ToLower()
_zacet = FileUploadSlike.FileName.IndexOf(fileExt)
samoime = FileUploadSlike.FileName.Remove(_zacet, 4)
Zasteka pri "_zacet " in sicer mi pokaze "-1" pri omenjenih imenih
Kaj bi blo narobe, kaj cem spremenit...
lp
[edit - kot prvo si preberi sticky teme v temu oddelku - vsc]
- spremenil: Vesoljc ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#] savefiledialog, en sfd a več datotekOddelek: Programiranje | 757 (685) | darkkk |
» | upload zip datotek (slike)Oddelek: Izdelava spletišč | 1219 (1005) | Veron |
» | [java] Kako v memoriji pretvoriti String objekt v File objekt ? - neka metoda ga zahtOddelek: Programiranje | 2282 (2282) | infiniteLoop |
» | [asp.net] simpl image editorOddelek: Programiranje | 1564 (1369) | darkolord |
» | Kako v excelu shraniti kot sliko?Oddelek: Programska oprema | 2565 (2264) | Slavček |