Forum » Informacijska varnost » Zaklep folder/file
Zaklep folder/file
ZoR ::
zanima me kako bi najbolj enostavno zaklenil vpogled v mapo in v datoteko. vem, da lahko vse skupaj prestaviš v rar in dodaš geslo... zanima me pa še kaka druga bolj elegantna rešitev.
ZoR ::
hm, kako bi pa zadevo zaklenu...se prav, da bi jo vsi lahko vidl sam dostopat ne bi mogl (v primeru da si osebek recimo en file presname in na drugem compu hoče pogledat vsebino, mu moje geslo onemogoči vpogled)
fiction ::
Ena varianta bi bila, tako kot je predlagal Tr0n, s pravicami.
Ampak glede na to da ocitno tisti osebek cisto normalno dostopa do celotnega filesystema, bi bil magic keyword
kriptografija. Uporabi naprimer TrueCrypt.
Ampak glede na to da ocitno tisti osebek cisto normalno dostopa do celotnega filesystema, bi bil magic keyword
kriptografija. Uporabi naprimer TrueCrypt.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zaklepanje datotek na USB ključuOddelek: Pomoč in nasveti | 5338 (3540) | Stari89 |
» | Možnosti vdora v g-mail računOddelek: Pomoč in nasveti | 1763 (1297) | Avenger |
» | Bloiranje spletnih straniOddelek: Informacijska varnost | 4690 (3682) | SeMiNeSanja |
» | Internet v kafičuOddelek: Omrežja in internet | 4209 (2987) | ...:TOMI:... |
» | Izdelava svojega "dropboxa"Oddelek: Izdelava spletišč | 4726 (3203) | techfreak :) |