Forum » Pomoč in nasveti » Dodajanje RAMa
Dodajanje RAMa
m80m ::
Imam ram dual channel 2 x 256 MB, DDR400. Poleg tega imam na plošči še 2 prazna slota za ram. Dokupil sem 512 MB DDR400 in ga vstavil v prazen slot. RAMa mi ni zaznalo in mi je prikazalo samo 256 MB, ko sem pa RAM vzel ven, mi je prikazalo zopet 512 MB, ni mi pa zaznalo več SATA diska. Kje je možen problem? Je problem v BIOSu ali na plošči?
Hvala :)
Hvala :)
lukanium ::
Si natančno pregledal manual od matične? Običajno imaš točno določene konfiguracije, kje morajo biti posamezni rami glede na to, ali imaš dual-channel ali single-channel konfiguracijo. Sicer nisem ravno nek hud ekspert, samo "mešanje" dvokanalne konfiguracije in enega dodatnega rama v enokanalnem načinu po moje ni preveč fajn... Možno je tudi, da ti matična ne podpira tega novega rama. Še enkrat, dobro preglej priročnik, pa obisk strani proizvajalca ti tudi ne bo škodil ;).
Katero matično pa imaš? Pa kateri ram?
Katero matično pa imaš? Pa kateri ram?
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]
kixs ::
Diska ti ne zazna vec, ker, ko si saril po racunalniku, si malo zamaknil Sata kabel!
Se 1x preveri, ce je kabel dobro vtaknjen tako v disk kot na maticno.
Za novi ram pa pred tem naredi bios update, saj tako velikokrat povecajo kompatibilnost.
lp
Se 1x preveri, ce je kabel dobro vtaknjen tako v disk kot na maticno.
Za novi ram pa pred tem naredi bios update, saj tako velikokrat povecajo kompatibilnost.
lp
m80m ::
ma kabel je vse lepo in prav bil na mestu...v glavnem podrl se je bios...sam zdj pa ne vem če paše ta ram sploh zravn, ima kdo podobne izkušnje?
;)
coldman ::
Jaz sem ravno teden nazaj imal enak problem. Prej sem imel 2x512 in je delalo super. Po nakupu še enega 1GB rama iste firme istih specifikacij se je računalnik začel grozno sesuvati. Potem sem prodal tistih 2x512 in kupil še 1x1GB in sedaj deluje vredu. Mi pa vse tudi lepo piše v bukvi za matično. Ampak je pred prvim nakupom seveda nisem gledu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje o dual channel RAMu?Oddelek: Kaj kupiti | 2259 (1088) | Mitja358 |
» | Nov comp ali nove komponente (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6463 (3221) | smarty |
» | Kakšno računalniško konfiguracijo imate? (nasplošno vaš hardware) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7787 (6235) | ialexxb |
» | Računalnik noče delovati z novimi ramiOddelek: Pomoč in nasveti | 1346 (1075) | ab1tone |
» | Kašn komp naj kupim za 250kOddelek: Kaj kupiti | 2907 (1808) | pavlopavlin |