Forum » Kaj kupiti » Ocenite prosim - ali je to smiseln nakup
Ocenite prosim - ali je to smiseln nakup
PALOMINO ::
Pozdravljeni,
Svojega Athlona 64 3200+ nameravam zamenjati za C2D PC.
V mislih sem imel sledeče:
- osnovna plošča Gigabyte 965 DQ6
- procesor Intel Core 2 Duo E6300
- ram OCZ 1GB DDR2 800Mhz
- grafična ATi Radeon X1950PRO Gigabyte Zalman cooling
- Seagate 320GB SATA II disk
- NEC DVD-RW na SATA vodilu
- ohišje Antec Sonata II
PC ne bi bil neki hard-core gaming machine, ampak predvsem za reinkodiranje videa, glasbe in da dobro deluje multitasking...z zdajšnjim procesorjem sicer gre ampak vidno sopiha.-
Seveda želim tudi čimbolj tih PC, ki pa mora pognati tudi kakšno bolj zahtevno igro.
Glede plošče sem se sicer odločal med Asus P5B Deluxe in Gigabyte - za slednjo sem se odločil predvsem zaradi zelo dobre zvočne ki ima podporo DTS in Dolby Digital.
Torej kaj menite? Je konfiguracija pravilno izbrana, ali je morda vredno pogledati še za kakšnim AMD X2 4200+?
Hvala za pomoč.
Svojega Athlona 64 3200+ nameravam zamenjati za C2D PC.
V mislih sem imel sledeče:
- osnovna plošča Gigabyte 965 DQ6
- procesor Intel Core 2 Duo E6300
- ram OCZ 1GB DDR2 800Mhz
- grafična ATi Radeon X1950PRO Gigabyte Zalman cooling
- Seagate 320GB SATA II disk
- NEC DVD-RW na SATA vodilu
- ohišje Antec Sonata II
PC ne bi bil neki hard-core gaming machine, ampak predvsem za reinkodiranje videa, glasbe in da dobro deluje multitasking...z zdajšnjim procesorjem sicer gre ampak vidno sopiha.-
Seveda želim tudi čimbolj tih PC, ki pa mora pognati tudi kakšno bolj zahtevno igro.
Glede plošče sem se sicer odločal med Asus P5B Deluxe in Gigabyte - za slednjo sem se odločil predvsem zaradi zelo dobre zvočne ki ima podporo DTS in Dolby Digital.
Torej kaj menite? Je konfiguracija pravilno izbrana, ali je morda vredno pogledati še za kakšnim AMD X2 4200+?
Hvala za pomoč.
gruntfürmich ::
na plati ni dobrega zvoka - priporočajo externo zvočno
nec je baje zanič zadnje čase - priporočajo lite-ion ali plextor
550w
priporočajo 2 g rama
ohišje čim cenejše
multitasking pa tak: z spodnjo konfiguracijo ne gre fino; na enem jedru virtualdub, na drugem vse ostalo, in vse ostalo FUL šteka
nec je baje zanič zadnje čase - priporočajo lite-ion ali plextor
550w
priporočajo 2 g rama
ohišje čim cenejše
multitasking pa tak: z spodnjo konfiguracijo ne gre fino; na enem jedru virtualdub, na drugem vse ostalo, in vse ostalo FUL šteka
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Čmrlj ::
Gigabyte plošča za C2D.I dont think soo.Vzami asusko, pa če boš imel komp bolj za delo,vzami ploščo z 975x chipsetom,ker je hitrejša clock to clock.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Čmrlj ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC za grafično delo?Oddelek: Kaj kupiti | 2392 (1787) | Opkow |
» | Preglejte moje Pc komponente (nasvet) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8407 (6602) | Pdove05 |
» | Prosim za komentar konfiguracije za 2000€Oddelek: Kaj kupiti | 1354 (1354) | kixs |
» | Nakup novega računalnika - vaša mnenja...Oddelek: Kaj kupiti | 1474 (1150) | AapocalypseE |
» | Kupujem računalnik za dobrih 250.000Oddelek: Kaj kupiti | 3430 (2398) | Čmrlj |