» »

Excel 2007 v Excel 2003 - kako ?

Excel 2007 v Excel 2003 - kako ?

[-=Jaka=-] ::

Ubistvu mam 2 qvescna, vem da ste sami doktrji tuki, tko, da vam qvescna nebi smela delat tezav, vprasanje pa je kok ste prpvaljeni sodelovat, no pa pejmo na vprasanja:

- delas v excelu 2007 shranis npr. na usb in zadevo hoces odpreti na drugem racunalniku, ki ima excel 2003 ... baje obstaja nek program, ki pretvori zadevo, zanima me ce obstaja se kaksn drug nacin, brez kakih instalacij vmesnih programov ?

- druga stvar je pa taka, delas v excelu in zelis v eni vrstici npr. a1 napisat nekaj eno pod drugo ... recimo: Število
zaposlenih

da ni vse v eni vrsti ampak, da das eno pod drugo !

Hvala ;)
WW 3

pajanko ::

1. Za shranjevanje idi pod "Save as" in izberi "Excel 97-2003 Format...". Vsaj mislim, da bo tako koliko se spomnim iz 15minutnega testiranja (sem še na office 2003). Drugače pa je tudi možnost, da ko ti odpre okno Save as izbereš pod "Save as type:" ustrezen tip dokumenta, ki ustreza starejšim officom.
Program pa se imenuje FileFormatConverters.

2. Sicer ne razumem dobro kaj bi rad, ampak predvidevam da bi ti v celico A1 vpisal število zaposlenih v več vrsticah? Poskusi z prelamljanjem besedila. desni klik Cell formtas, zavihek Alignment in obkljukaj Wrap text. Sicer pa totalno ni jasno kaj bi rad!?

Sponka ::

1. Za Office 2003 (in starejse) obstaja dodatek, "compatibility pack", katerega se brezplacno sname z M$ in omogoca odpiranje in shranjevanje v 2007 formatu.

Link: http://office.microsoft.com/en-us/products/HA101686761033.aspx

2. Prelom v isti celici ustvaris s kombinacijo Alt + enter (oz. return).

PiEs: sele zdajle sem videl da zelis pretvorbo brez instalacije drugih programov. Torej je edina pot da ze v Office 2007 ustrezno shranis, kot je napisal pajanko. Kasneje ti branje na starejsih verzijah omogoca le instalacija konverterja.

Pa pazi, ker je novi *.docx format v xml in ne vec v binarni obliki, tako da se dolocene stvari *ne* prenasajo (doloceni makroji, na primer). Za vec pa preberi na linku ki sem ga dal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sponka ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Excel vse sorte

Oddelek: Programska oprema
262639 (1936) jozekuch
»

Program evidenca

Oddelek: Programska oprema