Forum » Programska oprema » Syslog interpretacija
Syslog interpretacija
Goldee ::
Zdravo!
Zanima me kateri programi so potrebni za interpretacijo syslog sporočil, ki jih npr. oddaja switch ali router, da jih potem lahko preberemo v razumljivejši, bolj uporabni obliki..?
Zanima me kateri programi so potrebni za interpretacijo syslog sporočil, ki jih npr. oddaja switch ali router, da jih potem lahko preberemo v razumljivejši, bolj uporabni obliki..?
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
Nobene ideje?
BigWhale ::
ce gre za standard unix syslog, potem ti zna router posiljati syslog psorocila na drugo masino kjer imas syslogd, ki sprejema remote syslog sporocila.
Ta se ponavadi potem zapisujejo v plain text file.
Ta se ponavadi potem zapisujejo v plain text file.
To že, ampak mene zanima s katerim programom bi lahko kontroliral ta sporočila? Na serverju imam syslogd (Kiwi), ki sprejema ta sporočila od routerja/switcha. Js bi želel recimo, da bi mi lahko en pogram javljal, kdaj pride do napake oz. errorjev, da mi nebi bilo potrebno konstatno spremljati dogajanja.. kako bi to rešil?
Hvala za info.
Hvala za info.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Remote Contol Over Mail -RCMOddelek: Informacijska varnost | 10804 (8406) | SeMiNeSanja |
» | DHCP isti IP za wifi kot za kabelOddelek: Omrežja in internet | 2845 (2316) | Invictus |
» | [Ubuntu server] mail poslan iz serverja zazna kot vsiljeno pošto (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9086 (8056) | shorvat |
» | Težave z diskom...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1235 (1128) | dux |
» | kje dobim log datoteke pri linuxu?Oddelek: Operacijski sistemi | 931 (815) | SodVina |