Forum » Zvok in slika » HDV kamera
HDV kamera
lazar.j ::
Ali ima kdo izkušnje s HDV kamerama Sony HDR-FX1 in Canon XH A1. Sedaj imam mini DV kamero Canon MVX-350i. Z njo sem zelo zadovoljen. Za njeno ceno ima zelo lepo sliko in odličen zvok. Vendar pa ima elektronski stabilizator slike, pri hitrejšem premikanju slika ni 100% ostra in nima programa AE (če je ozadje zelo svetlo nima možnosti globinske izostritve snemanega kadra in anuliranja svetlobe v ozadju). Z iznajdljivostjo snemalca se te pomanjkljivosti nekako omili. Zajete kadre prenesem na računalnik, obdelam s Pinnaclom in zapečem na DVD.
Zanima me:
1.) Koliko imata omenjeni kameri boljšo sliko od moje in ali je še kakšna njima konkurenčna?
2.) Ali bom z njima enako prenašal kadre na računalnik preko DV kabla?
3.) Ali bo potrebno posodobiti računalnik (vgraditi močnejše komponente), pri prenosu in obdelavi HDV ali DV zapisa?
Zanima me:
1.) Koliko imata omenjeni kameri boljšo sliko od moje in ali je še kakšna njima konkurenčna?
2.) Ali bom z njima enako prenašal kadre na računalnik preko DV kabla?
3.) Ali bo potrebno posodobiti računalnik (vgraditi močnejše komponente), pri prenosu in obdelavi HDV ali DV zapisa?
Calligula ::
To je ogromna kamera. Zelo neprakticna. Kupi Sony SR1. HDV in snema na hard disk, stane cca 1250 Eurov-najbolje da jo narocis na www.peluga.at, ker je skoraj najceneje v Evropi tam. So pa v Gradcu.
Trancedeejay ::
HI
Valentin nisi dobro razumel o cem je govora - o High Definition kamerah in ne toliko o mediju shranjevanja.
Have a nice Day
Matt
Valentin nisi dobro razumel o cem je govora - o High Definition kamerah in ne toliko o mediju shranjevanja.
Have a nice Day
Matt
Music is the key
il ::
Precej opisov najdeš na CamcorderInfo strani. Cenovno primerjavo za HDV kamere pa lahko pogledaš na Geizhalz-u. Enostavno je tudi kupiti v Celovcu pri npr. majdiču ,kjer naj bi imeli SonyHDR-FX7 na zalogi. Opcija je tudi Pixmania: FX1 ali FX7 ali Canon A1.
Raje bi jo kupil v Sloveniji zaradi garancije in eventuelnega popravila. Kje je najugodnejša cena v Sloveniji???
bluefish ::
garancija velja tudi v drugi državi - je mednarodna, vsaj pri večini proizvajalcev. V primeru popravila jo pač neseš na glavno zastopništvo v Slo.
Sony SR1 si mislim, da lahko v BOFu ogledas tudi v akciji ampak je pa v Pelugi za kakih 100.000 SIt cenejsa. Velja pa evropska garancija. Se pravi tudi, ce kupis v Avstriji, ti popravijo v Sloveniji.
SR1 je pa po testih dalec najbolj primeren nakup.
SR1 je pa po testih dalec najbolj primeren nakup.
il, kako se naroči pri Pixmaniji in kako plača in če je ta naslov zanesljiv, da ti ne pošljejo "mačka v žaklju"?
il ::
Kot v običajni pravi internetni trgovini. Sprejemajo kreditne kartice. Sam sem kupil RAMe in so jih poslali preko paketne dostave DPD, ki ima podružnico tudi v SLO. Lani so imeli celo vse cene v SIT!
Je pa res, da bi tudi jaz precej pomišljal pred nakupom za več kot 1000€ preko spleta. Še posebej uveljavljanje garancije, če gre kaj narobe.
Zato sem šel po tako robo rajši v Celovec k majdiču, kjer je cena potem Internet+30€, pa še zadevo preizkusiš pred nakupom (s tem sem prihranil >400€).
Je pa res, da bi tudi jaz precej pomišljal pred nakupom za več kot 1000€ preko spleta. Še posebej uveljavljanje garancije, če gre kaj narobe.
Zato sem šel po tako robo rajši v Celovec k majdiču, kjer je cena potem Internet+30€, pa še zadevo preizkusiš pred nakupom (s tem sem prihranil >400€).
Hvala.
Torej bo najbolje, da telefoniram k Majdiču v Avstrijo in preverim zalogo in ceno, ker za popravilo v garanciji v Sloveniji potrebuješ žig in podpis na računu in na garanciji.
Ali morda še kdo ve kje v Avstriji je fizično najugodnejši nakup HDR- FX1?
Torej bo najbolje, da telefoniram k Majdiču v Avstrijo in preverim zalogo in ceno, ker za popravilo v garanciji v Sloveniji potrebuješ žig in podpis na računu in na garanciji.
Ali morda še kdo ve kje v Avstriji je fizično najugodnejši nakup HDR- FX1?
Zakaj ravno ta model?
Tebe to zanima za profesionalno poklicno rabo ali zasebno?
Ker tole ni primerno za civilne uporabnike. Okorno in neprakticno.
Tebe to zanima za profesionalno poklicno rabo ali zasebno?
Ker tole ni primerno za civilne uporabnike. Okorno in neprakticno.
Potrebujem jo za zasebno polprofesionalno poklicno rabo.
Po čemu sklepaš, da je to okorno in neprakticno?
Po čemu sklepaš, da je to okorno in neprakticno?
Oblika, velikost, teza...
SR1 je precej bolj kompaktna in v testih zelo hvaljena. Samo software je se pomankljiv za dobro editiranje.
Razlika v prakticnosti pa je kot noc in dan.
SR1 je precej bolj kompaktna in v testih zelo hvaljena. Samo software je se pomankljiv za dobro editiranje.
Razlika v prakticnosti pa je kot noc in dan.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | In-ear slušalkeOddelek: Zvok in slika | 2578 (2153) | Bor H |
» | kateri procesor in grafično kupitiOddelek: Kaj kupiti | 2392 (2006) | Meizu |
» | Kateri mp3 predvajalnik (do 150 eur)Oddelek: Kaj kupiti | 1609 (1355) | YaN-cH |
» | Slušalke za mp3 playerOddelek: Kaj kupiti | 6041 (5105) | zuz3k |
» | Pasiven napajalnik, oz 0dB?Oddelek: Kaj kupiti | 1168 (1095) | Turtle |