» »

Kopiranje poškodovanih cd-jev?

Kopiranje poškodovanih cd-jev?

Juda ::

Imam en kup cedejev na katerih so video datoteke .avi, katere sem sam snemal in montiral (imajo veliko vrednost zame).
Mediji so stari več kot 5 let. Niso spraskani, vendar se podatke ne da skopirat (javi crc error ali kaj podobnega).
Nekoč sem uporabljal program kateri je .avi datoteke kopiral iz cdja na disk. Tisti del kateri ni mogel prebrati
je nadomestil z črno sliko, vendar je datoteko skopiral na disk.
Ali kdo ve kateri je ta program ali pa kak podoben za kopiranje poškodovanih cd-jev?
Zamenjal bi dvd rw. Kateri dvd zapisovalec najbolje bere/piše medije?
Bulš taku ku drgače

dzinks63 ::

Probaj pri prijateljih na čimveč različnih enotah .Tudi na zelo starih ,če jih še kdo ima. Nekatere berejo boljše pa tudi slabše. Seveda pa mora biti cd spoliran.
Nove enote pa so loterija.Pišejo praktično vse dobro, problem pa je pri branju, seveda slabo ohranjenihh medijev. Pri novih in originalnih medijih "filmih , igrah" ni poblemov, problematične so kopije. Tudi dve enaki enoti istega proizvajalca lahko berejo različno. Ene dobro druge slabo. Cena ni kriterij.

Lp Jani

M@73Y ::

Živ. meni zelo koristen program je BAD CD REPAIR.
je zastonj in v njem nastaviš ali ti napake preskoči ali pa jih zapolni z ničlami. moraš pa vedeti da je to KAR DOLGOTRAJEN postopek ko pride do napake na cd-ju.
Lp. Matej
..jump into psytrance tunnel..

Bom probal s tem programom, hvala. Se mi zdi da tisti prog katerega sem uporabljal je bil hrvaški avtor. Sicer pa če bo bad cd repair delal kot mora. pol bo ok.
Bulš taku ku drgače

StratOS ::

Pri video datotekah ( veliki fajli ) na medijih in količini neprebranih klustersov na medijih se ti kljub temu zna zgoditi, da tudi pri vbrizgu nerazpoznavnega dela datoteke pride do napak.
Ker gre za eno datoteko je zelo težko, da bo program lahko prebral te dele ( lastne izkušnje ), ampak bo kar sledil na drugi klusters ( seveda tam, kjer bo lahko prebral ) ...

Končno stanje takegega backupa, če lahko to rečem je, da se bo pojavila napaka na predvajalniku ( aplikaciji ) pri pregledu takšnega fajla, seveda tam ko bo naletel na napako ali pa bo zaradi napake prišlo do nepopravljive napake pri aplikaciji, ki se bo terminirala ali pa bo problem pri samem grafičnem ali audio izgledu filma. Vesel boš, če ti bo program lahko le shranil večji del "datoteke".

Sam sem na ta način moral "popraviti" skoraj 3 CD-je ( pozabljeni stari divx-i ob osebnih praznikih ... ).
Tako, da sem moral točno pregledati na katerih delih je prišlo do napak, pregledati in zapisati časovno stanje ( dolžino ) skozi celoten audio / video fajl in tako na novo editirati v celoto celoten divx.

Od tedaj kopujem kvalitetne medije ki ob pravilnem skladiščenju in uporabi preživijo tudi do več kot 10 let.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

S katerim programom si reševal datoteke, ker tale Bad CD repair je ful počasen. Zdaj mi že eno uro dela pa ni niti na enem procentu...imam pa cca 20 cdjev!! Tisti katerega sem včasih uporabljal je bil sigurno vsaj 20x hitrejši.

Ve kdo še za kak prog. kateri rešuje podatke iz slabih cdjev??
Bulš taku ku drgače

opeter ::

Iskanje podatkov je lahko dolgotrajen proces. Pri mojem disku je program s pregledom končal v 8 urah.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

opeter ::

Eden boljših programov za reševanje podatkov s CD-jev, DVD-jev je proizvod indijskega podjetja Nucleus Technologies - evo še program: Kernel CD-DVD recovery
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

StratOS ::

Jaz sem uporabljal Cdroller.
Glede na to, da je to video fajl ( ena datoteka ) proces lahko traja ure, poglej malo na nastavitve in help, da izbereš malce hitrejšo varianto.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Calligula ::

stellar phoenix in nasploh podobni programi za resevanje particij diskov ipd, ker delajo mimo windowsov in poberejo podatke dol tudi s CDjev.
Stellar phoenix for cd je meni ze pobral vse zivo z drugace popolnoma neberljivih medijev.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

best CD/DVD/BD cloning tool win10

Oddelek: Pomoč in nasveti
443068 (2050) Ijus
»

Po nesreči formatiran disk (strani: 1 2 )

5214859 (12297) SloBiscuit
»

neberljivi dvd-r

81092 (853) Duhec
»

Pomagajte! Izbris podatkov!

Oddelek: Programska oprema
141453 (1288) darkolord
»

Katere programe uporabljate?