» »

matična ???

matična ???

dado89 ::

Kupujem nov pc. Problem mam z izbiro MB. Izbiram med asus striker extreme in asus p5w-dh delux ... Vem da je sriker bolša ampak tud 100 eur dražja . Kolko bi se pozala razlika če je proc. e4300 pa ga bi OC do nekje 3,4 . Kaj pa grafika? Nameravam si kupiti 8800gtx. Kaka je pa tu razlika, glede na to da ma striker nforce i680, dh pa i975x ? ps. ne nameravam it v sli vode ....
Hvala za odgovore .
Lp

omihao ::

Nameravam kupit podoben sistem kot ti in imam enak problem pri matični. zanima me kdaj mas namen kupit ta sistem in kje mislis kupit asus striker plato glede na to da jo je v slo trenutno težko dobit ??

lp

dado89 ::

Sistem nameravam kupiti v Nemčiji oz. Avstriji, saj imajo vse novejše stvari poleg tega je pa še veliko ceneje. Kljub potnim stroškom pri takem nakupu profitiraš res veliko denarja. Sistem nameravam kupiti sredi oz. konec januarja. Malo sem si gledal teste in mislim da si bom izbral p5w dh. Čeprav ima striker boljše oc možnosti in je statistično gledano veliko boljša, ima potencial oc prib. enak pri čem pa p5w-dh zagotavlja veliko več stabilnosti (pod OC komaj vredu zaživi in se pokaže njena prava kvaliteta). Z 8800gtx pa mislim da mi za čas tega pc sistema ne bo treba zahajat v SLI :) .

dejansan ::

na tako plato bi mi bilo nekako škoda dajati "najslabši" proc

tako, da glede na tvojo izbiro verjetno denar ni ravno ovira nabavi malo boljši proc, od plat pa obe sta odlične, če ne rabiš sli-ja,....
dejansan

strumf666 ::

če ne nameravata imet SLI-ja potem bi vaju P5B dlx verjetno tudi zadovoljila. Za navijat je zelo dobra, s p5W je težje navijat, ker ne deluje pri tako visokem FSB-ju, kot ga je sposobna p5b dlx. 680 čipset ima najvišjo zmogljivost pri grafiki v primerjavi z 975/965 zdej, če je pa vredna razlike v ceni je pa druga stvar. LP
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

dado89 ::

Proc bom dau notri ker se mi zdi npr. za to ceno daleč najbolši .... Glede na teste se ga da navijat v nebesa. Počakal bom na junij in na pocenitve procov ker pol si bom vzel e6700 ki ga dobim takrat za 300 eur . Ta proc pa bo za ta čas mislim da več kot dovol ! Potem sem pa s da mu ga pkolegom zmenjen rodam ker bo takrat on menjal pc . Tako da proc sem zaradi tega izbral. p5b se mi pa ne dopade toliko ravno zarad starejšega nb . npr. v osnovnem stanju p5b premaga p5w v skoraj vseh merilih . Ampak takoj ko je oc si pa pridobi zelo obilno prednost ! :)

strumf666 ::

965 čipset je novejši od 975 in ravno zato gre P5B dlx po FSB precej višje kot pa P5W dh ki ima 975 čipset. LP
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

omihao ::

hm .. a plata p5b deluxe ne podpira Sli ??

slovenec2 ::

mene pa zanima ali se kje v Sloveniji da dobit eVGA nforce 680i oz. če kdo ve kdaj jo bodo pri nas dobili?

mal se gledal po online trgovinah, a je nikjer (še) nimajo. Mi pa je daleč najbolj všeč plata tako po dizajnu kot po OC potentialu.

strumf666 ::

p5b delux uradno podpira samo crossfire za SLI rabiš shekane driverje v obeh primerih, pa to ni najboljša plata za 2 grafi, ker drugi pcie slot deluje samo na 4x kar resno omejuje zmogljivost.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plata za core 2 duo???..asus

Oddelek: Navijanje
412493 (1405) ShARk63
»

računalnik gre v predelavo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
786927 (4802) aodius
»

Katero matično, procesor, napajalnik in ohišje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
955470 (4014) T-Majo
»

Potrebujem nasvet

Oddelek: Kaj kupiti
71215 (1072) strumf666
»

Matična Plošča (Core 2 Duo)

Oddelek: Strojna oprema
191541 (1206) micky84

Več podobnih tem