» »

Nakup "Canalphones" slušalk

Nakup "Canalphones" slušalk

HyperKiller ::

Zanimajo me izkušnje. Ogledane imam Sonyjeve.
Koliko zares dušijo zunanji zvok?
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.

Dr Evil ::

Nimam sonyevih, ampak neke noname. Zanimala me je tehnologija.

Ta tip slušalk dobro duši zunanji hrup. Kako je s kvaliteto ne vem, jih pa hvalijo. Verjetno so kar dobre, boljše od ostalih v uho dati, slušalk.

Če jih kupiš, poročaj, tudi mene zanima, če so sonyeve vredne 10 jurčkov.

mte ::

Koliko dušijo zunanjost, je odvisno od čepkov, ki se dajo enostavno menjavat. Ponavadi zadušijo precej, ko recimo hodim po cesti se počutim kot da bi bil v filmu, kjer je namesto prometa slišat glasbo :)
Konkretno Sonyevih ne poznam, ampak priporočam, da če je le možno, sprobaš koliko komot so ti (spet odvisno od čepkov).
Sam imam sicer dražje od Shure-a in sem zelo zadovoljen s kvaliteto zvoka, mi pa začnejo težiti če jih imam v ušesu več ur. Še ena stvar je ki bi te znala motiti - zamaši si ušesa s prsti in boš videl kaj vse potem slišiš in mogoče se boš počutil malo utesnjeno.

Ampak v celoti gledano jih ne bi zamenjal niti za dražje Sennheiser slušalke (razen če mi potem ostanejo oboje :))
lp

steev ::

Jest mam take pr mobitelu in res dušijo zunanji svet.
:|

HyperKiller ::

Dr Evil, zanima me, kolk si dal za one noname ter kje si jih dobil? Ker jaz sem našel le te sonyjeve.
mto, kolk si dal za Shure-jeve ter kje si jih dobil?
Utesnjenost me ne moti, me glasba me osvobaja :) Sicer pa jih nameravam uporabiti predvsem kot pripomoček pri igranju bobnov. Pač bi rad slišal metronom, to je vse :))

Razmišljal sem, če bi kje dobil rabljene sonyeve ki jih dobiš poleg novejših mobitelov, zgledajo kar v redu, če niso celo iste.
Potem pa sem še razmišljal in ker vem, da se profesionalne ušesne monitorje (ne ekrane, gre za glasbeno zadevo) dela po odlitku ušesa. Torej.. če si nabutam v uhle silikon za tesnenje oken, in v to packarijo zabašem ene no name slušalke, mam super monitorje? :D -malo za šalo

mte ::

Zastopnik za Shure je http://www.mtd-el.si/. Ampak če ti rabiš slušalke samo za metronom potem je definitivno brezveze, ker najcenejše Shurove E2 so nekaj čez 20ksit. Niso slabe, ampak razlika je med tem in malce dražjim E3 je očitna.
Če pa rabiš poleg metronoma tudi monitor za druge inštrumente, pa le sprobaj kako je glede kvalitete zvoka pri tistih Sonyevih.
Jaz imam E4, parkrat sem jih uporabljal kot monitor na odru in so res super, precej bolj si lahko pozoren na detajle v zvoku, sploh če imaš priliko da dobiš stereo mix notri... Nisem pa sprobal še višjih modelov :)
Za profi uporabo se seveda naredi profi ušesne odlitke, ampak tudi brez tega gre.
lp

HyperKiller ::

mte, očitno se spoznaš!
Slušalke bi seveda uporabljal še za poslušanje glasbe :)
Torej si jih že uporabljal na odru, si jih moral imeti popolnoma naglas?

mte ::

No ja, nisem glih profi, ampak povem pač nekaj iz izkušenj..
Ne, ravno nasprotno - popolnoma potiho. Ko sem rekel, da precej zadušijo, sem to rekel dobesedno. Zelo lepo se da narest mix, ki je prijazen ušesom glede glasnosti, precej bolj kot z monitorji-zvočniki. Sicer pa najbolje, da sam sprobaš. Kjerkoli že boš kupoval, vprašaj če ti jih dajo na reverz za sprobat na vaji ali špilu. Meni so jih dali brez problema (pač 100% gotovinska varščina).

lp

Fatboyslim ::

Tiste sonyeve ima prijatelj in je z njimi nezadovoljen. Ne pašejo lepo v uho, nastavek rad ostane v ušesu in so predvsem neudobne. Nekdo je že omenil da so shure odlične slušalke, in to lahko tudi sam potrdim, saj em imel možnost slišati E3 model. Sam imam pa doma Sennheiser hd 25 in ti povem da zagotovo bolj dušijo zunanje zvoke, kvaliteta je pa neprimerljivo boljša ;)

Aja, pa mogoče ti ta video pride prav

Zgodovina sprememb…

mte ::

Hja.. saj E2 so tudi kar nekomot za nosit, sploh za več časa. V primerjavi z E3 in E4 je razlika precejšnja, prav tako glede kvalitete zvoka, čeprav za 20 jurjev razlike nekaj se že mora poznat :)
Pri E3 se pa že počasi začne kvaliteta - prvič ko sem si jih pravilno stlačil v ušesa se mi je kar smejalo.. v primerjavi s prejšnjimi Sennheiser hd570 je bila poezija. Seveda toliko bolj E4, ampak med E3 in E4 ni take razlike kot med E2 in E3, tako da bi tudi z E3 shajal brez problema. Spet koliko se ti to splača je odvisno od tega koliko in za kaj jih rabiš. Za nekoga, ki jih želi uporabljati na odru kot monitor (če ni to samo nek srednješolski bend), mislim da bi lahko brez pomisleka priporočal malo bolj poseči v denarnico.

Glede videa pa mi ni jasno kaj je razen reklame njegov namen... :)

Fatboyslim ::

Na odru verjetno ne moreš nostiti full size slušalk le za monitoring, za noise canceling pri poslušanju glasbe v hrupnih območjih pa so takšne slušalke boljše


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere In-Ear slušalke?

Oddelek: Kaj kupiti
314484 (2829) Ganon
»

Slušalke za mp3 player

Oddelek: Kaj kupiti
215996 (5060) zuz3k
»

[Slušalke] In " EAR " do 10k

Oddelek: Zvok in slika
285730 (3958) Keyser Soze
»

Katere slusalke za ipod nano?

Oddelek: Zvok in slika
51888 (1742) MViper

katere in-the-ear slušalke?

Oddelek: Zvok in slika
52202 (1995) podtalje

Več podobnih tem