Forum » Pomoč in nasveti » Vprašanje o printer "spoolanju"
Vprašanje o printer "spoolanju"
Ziga Dolhar ::
Imam Samsung ML-2250 - čb laser. Mal sem se razgledoval po možnostih, in opazil tole:
Mi lahko nekdo razloži, kakšna je praktična razlika med opcijama "Spool print ..." in "Print directly to the printer"?
Hvala :-).
Mi lahko nekdo razloži, kakšna je praktična razlika med opcijama "Spool print ..." in "Print directly to the printer"?
Hvala :-).
https://dolhar.si/
- spremenil: Ziga Dolhar ()
LoneWolf ::
Pri enouporabniskih sistemih s hitrimi laserskimi tiskalniki bolj majhna. Ce printas direktno na printer, potem program, ki printa, caka na printer, da ta konca svoje delo oz. dobi naslednjo porcijo podatkov. Ce program sam ne podpira printanja v ozadju (Office recimo ga), potem mora uporabnik pocakat, da konca s printanjem, preden lahko dela naprej. Prav tako mora bit tiskalnik prost, torej ne sme bit zaposlen s printanjem iz kaksnega drugega programa.
Ce uporabljas print spooling, potem Windows poskrbi za printanje v ozadju. Program "sprinta" vse podatke vnaprej, na disk, in je takoj na voljo za uporabo, print manager pa v potem v ozadju pocasi posilja podatke tiskalniku. Spooling se uporablja tudi, ce je tiskalnik deljen med vec uporabnikov ali se tiska hkrati iz vec programov.
Ce uporabljas print spooling, potem Windows poskrbi za printanje v ozadju. Program "sprinta" vse podatke vnaprej, na disk, in je takoj na voljo za uporabo, print manager pa v potem v ozadju pocasi posilja podatke tiskalniku. Spooling se uporablja tudi, ce je tiskalnik deljen med vec uporabnikov ali se tiska hkrati iz vec programov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Corel ne printa nekaterih objektov (slik)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2735 (423) | nejcek74 |
» | Težava s printerjem Canon mp190Oddelek: Strojna oprema | 1251 (1097) | Mitja358 |
» | Openoffice Calc in printanjeOddelek: Programska oprema | 1318 (995) | ildo |
» | Printanje v AdobeAcrobatReader 7Oddelek: Programska oprema | 2574 (2361) | opeter |
» | Kje bi dobil nalepko GeForce 4 Ti, bi jo napopu na ohišjeOddelek: Kaj kupiti | 1809 (1448) | malinavc |