» »

ACAD naj bi delal nanj, pa na obroke fedr... kaj in kje kupit?

ACAD naj bi delal nanj, pa na obroke fedr... kaj in kje kupit?

Redeyes ::

Pozdrav vsem dobromislečim!

Moj prastari mlinček je izdahnil in nujno rabim novo računalo. Rabljenemu bi se po možnosti izognil, za poštenega novega pa ni gotovine. Stvar zaplete še dejstvo, da nimam sicer najslabše plače, a je šele prva po treh mesecih brezposelnosti - ergo na bančnih izpiskih ni videti kaj prida frekventivnega priliva.

Nagradno vprašanje se torej glasi: Kje oziroma ali sploh obstaja kakšen (meni) dobrohoten trgovec, ki bi mi na en sam izpisek (in častno besedo) bil pripravljen prodati kompjuter na obroke?

Drugo: AutoCAD za silo obvladam, a za novo službo bi ga rad čimprej doma natreniral toliko, da me bodo tolikanj vzljubili, da me posvojijo za nedoločen čas! Na hardver se trenutno spoznam malenkost bolje kot krokodil na podzemno. Špekuliram, da neanimiran ACAD strojno ni extremno potraten, vendar ob hkratni uporabi večih fajlov, delu v 3D načinu, ododzad še kak drug programček pa malo muzike nikoli ne škodi...

Mislim, da bi bla prava iztočnica čim boljša matična z onboard zvočno in 1GB rama s placom za več, grafična nekaj srednjega no DVD RWžnj pa more bit. Za našteto in vse ostale nujnosti (do kompletne konfig.) se zahvaljujem za konkretne predloge! Ah ja! Recimo da bi preživel okol -10kSIT na mesec (???Evrov?). Drama - e!?
N!

Highlag ::

Pri računalniku ti ne morem pomagat. Se boš moral sam znajti.

Pri programski opremi pa ti lahko pomagam z povezavo na tole stran:
http://www.progecad.com/

Prodajajo CAD program, ki pa je za osebno rabo brezplačen.
Sam ga uspešno uporabljam za domače projekte. In se vsaj kare se tiče 2D risanja ne razlikuje za več kot 5% od Autocada. Nazivi komand so identični mogoče je razlika le po menijih in pomožnih oknih. Za začetek se mi zdi zelo dober. Le še eno knjigo, da natreniraš osnove.
Never trust a computer you can't throw out a window

Loki ::

minimalna mozna konfiguracija procesorja (toda izogibaj se modeloma CELERON in SEMPRON) in maticne plosce (beri: najcenejsa) bo zadostovala. ker si v lovu za budget racunalnikom, ti max. performanse verjetno niso prioriteta. kredite prek bank ponuja kar nekaj podjetij (mlacom, nisem pa preprican), mislim da celo samo ob predlozitvi osebne izkaznice (spet nisem preprican, pogoji so na mlacom.si). po moznosti nabavi "Athlon XP"
kreditno sposobnost ti pri trgovcu namesto prisege lahko poveca izjava o delovnem razmerju (da ga v resnici imas).

pa PROSIM, pusti autocad pri miru za 3D nacin, za karkoli resnejsega ti bodo drugi programi neprimerno bolj olajsevali delo (in sparali cas), pa se learning curve je hitrejsi. priporocam Solidworks (slednjega se posebno) ali Pro/Engineer (ta dva sta tudi najpogosteje uporabljana). ob malo boljsi graficni kartici (lahko tudi rabljeni, stari par let in ustrezno programsko predelani - Geforce Ti4400 npr.) ti bo lavfal lepo tudi pri vecjem st. partov.


highlag ta progecad pozna tkim. Bill Of Material?
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

Highlag ::

Nimam pojma:D
Lahko pogledam jutri ko bom spet kaj WXP zagnal. Tole pišem iz Ubuntuja;)

Uporabljam res samo za risanje črtic - (risanje električnih shem), kjer pa tega ne rabim.
V službi za to delo uporabljam še Acad 14, ki je zakon... Hiter ko šus celo na PIII800MHz
V glavnem so vse funkcije, ki jih uporabljam enake - 2D risanje, bloki, malo bolj štorast je le mogoče snap menu, ki se ne odpre na srednjo tipko, vendar je to mogoče le posledica napačne konfiguracije. Autosnap me na splošno moti. Žal ga premalo uporabljam za kakšno natančnejšo analizo.



Za resno delo imam Proeng, ki približno zadovoljno teče že na modificirani GF MX200.

Edino en nasvet že za grafično kartico vzemi Geforce. Pa naj bo kakršnakoli. Imajo boljšo podporo za 3d programe kot ATI. (ne mislim, da boš dal 150Ksit samo za grafično kartico)

In strinjam se Lokijem da je delo v 3d okolju z autocadom precej bogo. Moje sožalje če boš res moral s tem delat. |O
Never trust a computer you can't throw out a window

Loki ::

off
a nisi ti neki stromar? :D kaj ptoem delas s tipicno strojniskim programom (proe)?
a ima acad14 slucajno urejanje blokov? dvakrat kliknes na blok in das ok v tistem oknu reference edit ali nekaj podobnega. lahko pogledas se to?

da se malo dopolnim zgornje
preden vzames kakrsenkoli geforce, vprasaj tukaj za potrditev. nimajo namrec vsi moznosti "predelave". pri nepredelani je pa bbolj ali manj vseeno, ce iams tega ali pa eno iz 10 let nazaj.
I left my wallet in El Segundo

Highlag ::

Izučen štromar ja. V praksi pa se ukvarjam z vsem:D . Imam tako fino službo kjer se lahko "igram" z vsem kar mi je ljubo. Od elektrike do konstruiranja, dtp-ja .... No odvisno od trenutnih projektov....

Urejanje blokov. Kaj natančno misliš s tem?
Če klikneš na blok se odpre oknom, kjer lahko popraviš scale, koordinate. Ne moreš spreminjati delov bloka. Edino spremenljivke, ki jih izdelaš pred izdelavo bloka. Te lahko z drugim ukazom. popraviš zelo lepo. Odpre okence z opisom spremenljivke, ki jo seveda sam določiš. ČE ima več spremenljivk so vse lepo nanizane ena pod drugo.
Recimo narišeš kondenzator mu daš oznako C1 in vrednost 10uF v spremenljivki. Ko blok insertiraš te vpraša za obe vrednosti, ki jih kasneje tudi lahko popraviš.
Never trust a computer you can't throw out a window

Redeyes ::

... meanwhile from a different corner of the web: moram priznat, da sm dons pršu že skor do vseh informacij, ki sem jih potreboval!

Do pred glihkar sem chekiral Ceneje.si brez konkretnega preverjanja podatkov sicer, a mi deluje stran izredno strukturirano in je oplemenitena z absolutno vsemi podatki katere bi človek tamkaj potreboval. Pohvalno! Toplo priporočam. Sevede pohvala nemudoma tudi pričujoči strani, saj sem valjda povezavo staknil tle nekje...

Na poslu zaenkrat delam na ACAD-u 2006 in tudi 2D, a nextdoor sem videl Autodeskov 3D civil engineering - če se prav spomnm, pa tud o nekem "Nemiček-u" al neki sm slišau praut... 14ica mi je delala tud na 433 MHznim mlinčku a so mi sčasoma rami en za drugim pocrkal. By the way za izbiro autosnap ne koristim - kakosežereče pop up menu? Temveč ob približevanju točki rafalno pritiskam tabulator - toda to je že druga zgodba...

Vsekakor bom vaše nasvete vzel v obzir. Sm pa presenečen, da so lahko forumi v tako kratkem tako produktivni - not bad says I... sploh za taprvč. Dragi moji vesoljci: Pa ne preveč u ekran bult - ni dobr za zdravje!

Hvala.
N!

Loki ::

aha, ja v 2006 je ena opcija, s katero lahko urejas sam blok, torej crte v njem. priceless funkcija. a imajo prejsnje verzije kaj podobnega? mogoce posredno, ce vneses asociacijo do fajla (pozabil, kako se rece, ampka nekaj kot paste as hyperlink)
I left my wallet in El Segundo

Highlag ::

Bloke lahko tudi v A14 urejaš če je nujno. Uporabiš funkcijo Explode. Blok razpade na sestavne dele če potem blok sestaviš nazaj pod istim imenom se spremenijo vsi bloki, ki si jih že postavil na risbo. Če imaš bloke definirane zunaj trenutne risbe, jih A14 skopira v trenutno risbo z nekim čudnim imenom. Zunanjih potem ne upošteva več.
Never trust a computer you can't throw out a window

Smorny ::

mogoce posredno, ce vneses asociacijo do fajla (pozabil, kako se rece, ampka nekaj kot paste as hyperlink)


Xref oz. XR. je poteg podloge, dela risbe, glave... v načrt. acad 2005 in naprej imajo že tudi atributno urejanje blokov, kar je včasih celo uporabno.
Civil 3D je že objekten in se modelira podobno kot v solidworksu, le da je nabildan za projektiranje v gradbeništvu.

Tudi jaz bi priporočal nakup nvidiine grafične, ker imamo v službi od quadrov do geforcev in radeonov.
Glede hardwera, bi ti skoraj priporočal nakup kakega rabljenega A3000+, ker jih folk dokaj ugodno prodaja zaradi prehoda na core. Ker ne vem, kaj boš pravzaprav delal v cadu, ne vem, kolko rama potrebuješ. 1G je minimum. Priporočljivo je, da si omisliš raje dva manjša diska in ju povežeš v raid, ker zna biti drugače tečno, če imaš autosave vklopljen (brez pa se boš včasih z glavo in tipkovnici tolkel).
Potrebuješ tudi kvalitetno tipkovnico in miš, da ne boš dobil žuljev (brez heca!) in ti bo lepo pasala na roko, ko boš obvladal bližnjice.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smorny ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

racunalnik za autocad

Oddelek: Kaj kupiti
234999 (3870) dmk
»

Autocad ali Pro/Engineer, kaj izbrati za začetnika?

Oddelek: Programska oprema
164813 (4497) Loki
»

Predavanje AutoCad-a

Oddelek: Programska oprema
153269 (2997) Invention
»

vodni blok in CNC ???

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
433092 (2339) TESKAn
»

Kaj kupiti za delo z ACAD-om

Oddelek: Kaj kupiti
131846 (1695) Medved

Več podobnih tem