Forum » Omrežja in internet » Telekom
Telekom
taryka ::
Za znoret je... Telekom mi že dve leti obljublja, da bo mi nadgradil telefonski priključek, da bom lahko imela adsla in že dve leti jim gnjavim pa še mi ga zdaj niso. Dobim zadnjič email:
v telekomu slovenije se zavedamo potreb po širokopasovnih storitvah in vlagamo velike napore, da bi skrajšali čas, ki je potreben za zagotovitev želenih priključkov adsl. Problematika izgradnje širokopasovnega omrežja in priključkov je zelo specifična. Vgradnja določenih tehničnih naprav, ki omogočajo priključitev uporabnikov, zahteva znatna finančna sredstva, prav tako pa je pomembna tudi oddaljenost naročnikov od teh naprav. Omrežje se zato dograjuje postopoma, kar pa zahteva tudi razumevanje s strani uporabnikov. Ko bodo tehnične omejitve na vašem omrežju odpravljene vas o tem obvestimo. V upanju na vaše razumevanje vas še enkrat lepo pozdravljam! Lp vesna
ni mi jasno kakšna finančna sredstva za vraga rabijo pri tem... Ne bi rekla, da noben v moji okolici ne bi imel adsla, samo vsi sosedi ga imajo, zakaj pol ravno pri meni ni možno?
Kaj se jih da kak podkupit, da bodo mi to že enkrat nardili ali obstaja kaka varianta, da si sama to nardim ali karkoli pametnega?
Ne morem pa imet ne kabelske in ne brezžičnega neta pa tudi sosedovega adsla ne morem uporabljati ker so prevelike razdalje:(
please help... Vsi nasveti, komentarji in podobni problemi dobrodošli
v telekomu slovenije se zavedamo potreb po širokopasovnih storitvah in vlagamo velike napore, da bi skrajšali čas, ki je potreben za zagotovitev želenih priključkov adsl. Problematika izgradnje širokopasovnega omrežja in priključkov je zelo specifična. Vgradnja določenih tehničnih naprav, ki omogočajo priključitev uporabnikov, zahteva znatna finančna sredstva, prav tako pa je pomembna tudi oddaljenost naročnikov od teh naprav. Omrežje se zato dograjuje postopoma, kar pa zahteva tudi razumevanje s strani uporabnikov. Ko bodo tehnične omejitve na vašem omrežju odpravljene vas o tem obvestimo. V upanju na vaše razumevanje vas še enkrat lepo pozdravljam! Lp vesna
ni mi jasno kakšna finančna sredstva za vraga rabijo pri tem... Ne bi rekla, da noben v moji okolici ne bi imel adsla, samo vsi sosedi ga imajo, zakaj pol ravno pri meni ni možno?
Kaj se jih da kak podkupit, da bodo mi to že enkrat nardili ali obstaja kaka varianta, da si sama to nardim ali karkoli pametnega?
Ne morem pa imet ne kabelske in ne brezžičnega neta pa tudi sosedovega adsla ne morem uporabljati ker so prevelike razdalje:(
please help... Vsi nasveti, komentarji in podobni problemi dobrodošli
- polepsal: OmegaBlue ()
Senitel ::
Prevelike razdalje? Z WiFi se da povezat tud 50km daleč, sam vprašanje kolk financ hočeš zagonit...
Sicer pa očitno Telekom namrava v primerih kot je tvoj (razni PCM-i) probleme reševat z "vlaganjem znatnih finančnih sredstev" v sisteme, ki ne rešujejo bistva problema (EMX)... Še dobro da to počnejo v času, ko konkurenca polaga optiko.
Kot si pa že ugotovila obstaja več možnosti:
-lahko čakaš nedoločljivo dolgo, da se Telekom premakne glede tvoje parice
-lahko čakaš nedoločljivo dolgo, da te pokrijejo z WiMAX signalom
Zdej odvisno od konkretne situacije ampak poskusi se s kakšnim sosedom kaj zmenit... Telekomove obljube se nekaj na kar se ne gre glih zanašat. Jaz že tudi 5 let poslušam kako bo centrala tuki "naslednje leto."
Sicer pa očitno Telekom namrava v primerih kot je tvoj (razni PCM-i) probleme reševat z "vlaganjem znatnih finančnih sredstev" v sisteme, ki ne rešujejo bistva problema (EMX)... Še dobro da to počnejo v času, ko konkurenca polaga optiko.
Kot si pa že ugotovila obstaja več možnosti:
-lahko čakaš nedoločljivo dolgo, da se Telekom premakne glede tvoje parice
-lahko čakaš nedoločljivo dolgo, da te pokrijejo z WiMAX signalom
Zdej odvisno od konkretne situacije ampak poskusi se s kakšnim sosedom kaj zmenit... Telekomove obljube se nekaj na kar se ne gre glih zanašat. Jaz že tudi 5 let poslušam kako bo centrala tuki "naslednje leto."
Če sta blizu bi mogoče že šlo samo z usmerjevalnikom (če že ima on wireless po hiši), če pa to ne gre potem pa začneš razmišljat o zunanjih antenah... Potrebuješ pa vidno linijo, čim je treba čez par sten ali kakšno drevo zna bit kriza.
Torej recimo 20 000 sit za usmerjevalnik (mogoče x2), zunanje antene pa če nista ravno 3km narazen tud moraš dobit pod 12 000 sit.
Torej recimo 20 000 sit za usmerjevalnik (mogoče x2), zunanje antene pa če nista ravno 3km narazen tud moraš dobit pod 12 000 sit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Senitel ()
taryka ::
kaj pa če je vmes breg? moj najbližji sosed je oddaljen ca. 100m al pa mal več sam je breg med nama.
jvolk ::
Načeloma more biti vidna razdalja. V praksi gre kdaj tudi s kakšnim odbojem. Signal je pa zato malo slabši.
Gwanaroth ::
Jaz ravno postavljam wlan, jaz bom delil sosedu 400m stran, pri katerem tud ni mogoc ADSL zaradi istega razloga, kot pri tebi.
Na moji strani bo Asus WL-500g router (podoben temu na linku), nanj bo vezana z 10m H-500 kablom ta antena (smo jo sami naredili), pri njem pa ta ista antena na Linksys pci mrežno kartico.
Razlika od tebe je, da sva na vidni liniji. Pri vaju bi (pomojem) mogli na vrh hriba postavit še en replikator..
Na moji strani bo Asus WL-500g router (podoben temu na linku), nanj bo vezana z 10m H-500 kablom ta antena (smo jo sami naredili), pri njem pa ta ista antena na Linksys pci mrežno kartico.
Razlika od tebe je, da sva na vidni liniji. Pri vaju bi (pomojem) mogli na vrh hriba postavit še en replikator..
Lights often keep secret hypnosis..
Najprej ugotovi, če sosed že ima ADSL, možno da si ravno z njemu deliš parico.
Če je vmes breg: ali vidiš čez (recimo nekje pod streho)?
V mojem primeru je za 3 identične dostopne točke (router + zunanja antena) vse skup prišlo 90 000 sit (s tem da so antene verjetno boljše, kot jih potrebuješ ti). Ti potrebuješ največ dve dostopni točki, lahko tudi eno dostopno točko brez routerja (če ga sosed že ima).
Na odbijanje signala pozabi, če namestiš nekaj kar pasivno odbija signal na polovici poti ti čisto nič ne pomaga. Aktivno "odbit" signal je pa draga rešitev.
Če je vmes breg: ali vidiš čez (recimo nekje pod streho)?
V mojem primeru je za 3 identične dostopne točke (router + zunanja antena) vse skup prišlo 90 000 sit (s tem da so antene verjetno boljše, kot jih potrebuješ ti). Ti potrebuješ največ dve dostopni točki, lahko tudi eno dostopno točko brez routerja (če ga sosed že ima).
Na odbijanje signala pozabi, če namestiš nekaj kar pasivno odbija signal na polovici poti ti čisto nič ne pomaga. Aktivno "odbit" signal je pa draga rešitev.
Wox ::
Če je sosed pripravljen deliti dostop do interneta s tabo, ti predlagam, da se preseliš s tem vprašanjem na WLAN-SAT-FORUM, kjer boš izvedela in deležna pomoči o vsem potrebnem iz prve roke.
Commodore 64
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri router priporočateOddelek: Omrežja in internet | 4110 (2535) | Mesar |
» | Wireless router canyon cn-wf514Oddelek: Omrežja in internet | 7309 (5314) | jancus |
» | Router, adsl, WiFi..Oddelek: Omrežja in internet | 2149 (2054) | OmegaBlue |
» | brezčični mrežni adapter in karticeOddelek: Kaj kupiti | 1484 (1409) | Gwanaroth |
» | kter Wi-Fi kuptOddelek: Kaj kupiti | 3581 (2346) | trnvpeti |