Forum » Programska oprema » Win2k in mreža
Win2k in mreža
Yokel ::
Prosim za pomoč
Imam win2k in po zagonu čaka približno 4 minute, da se pojavi ikonca omrežne povezave .Do takrat ne morem delat nič kar je v zvezi z mrežo, pa tudi norton antivirus se aktivira šele ko se prikažeta monitorčka.
Lp Yokel
Imam win2k in po zagonu čaka približno 4 minute, da se pojavi ikonca omrežne povezave .Do takrat ne morem delat nič kar je v zvezi z mrežo, pa tudi norton antivirus se aktivira šele ko se prikažeta monitorčka.
Lp Yokel
Ip mi dodeli DNS server, sem pa to probal izklopit in dodelit IP številko in je bilo isto, sam še interneta nisem imel, verjetno sem kaj zamoču
Mercier ::
Bi ti rad na internet, ali lokalno mrežo? Če bi rad na LAN, ali imaš server? Če ga ni, potem ni dovolj, da ti tam sklikaš, zadeva mora dejansko obstajati.
Meni deluje vse čisto v redu (lokalna mreža in internet prekoruterja), ampak problem je ko se win zbutajo rabijo še cca 4 miknute da se desno spodaj v opravilni vrstici pokažeta monitorčka (omrežna povezava) in do takrat ne morem delat nič kar je v zvezi preko lana.Zadeva mi para živce nič drugega. Drugače pa mi ip dodeli dns (avtomatične nastavitve) probal pa sem fiksirat ip in je isto.Imam še in računalnik (win2k)kjer je isto , win 98 pa so takoj na mreži, ko se zbutajo. Tako je pri meni. Sem pa že tud videl win2k, da grejo takoj na mrežo, ko se zbutajo, pa ne vem zakaj ?
V čem je keč.
Hvala za pomoč, če se komu kaj sanja ? so vsi komentarji dobrodošli
LP Yokel
V čem je keč.
Hvala za pomoč, če se komu kaj sanja ? so vsi komentarji dobrodošli
LP Yokel
ABX ::
Če ne dodeliš IP-ja se na čas boot procedure w2k ne pozna praktično nič.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
ABX ::
Problem je bil v win9x kadar brez fiksnega IP-ja se je mašina bootala občutno več časa.Pri w2k pa sploh ne opaziš.
Yokel: Ko se mašina bootne probaj takoj pingat soseda.
Yokel: Ko se mašina bootne probaj takoj pingat soseda.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Mašina se buta normalno, samo ko se zbuta traja še 4 minute da vzpostavi omrežne povezave (pingam normalno takoj) tako da ni problem v ip
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gajba piva za rešitev mrežneag problema Vista-W2KOddelek: Omrežja in internet | 3220 (2344) | just_a_cook |
» | Internet, LAN, "pokvarjen" IP naslovOddelek: Omrežja in internet | 1145 (1028) | OmegaBlue |
» | Nastavitvr ip-ja za adsl povezavoOddelek: Omrežja in internet | 803 (760) | Meamoto |
» | Pc AnywhereOddelek: Programska oprema | 1483 (1190) | romario |
» | Internet connection sharingOddelek: Omrežja in internet | 1841 (1343) | Quickbeam |