Forum » Operacijski sistemi » [Linux] Izginile particije
[Linux] Izginile particije
kriko1 ::
Na sda imam 3 particije:
/boot
/
/home
Nazadnje sem uporabljal suspend2ram (že pred tem sem) in je vse delalo ok, na koncu sem hotel poskusit še suspend2disk (sem dal gor nov kernel) in me je zadeva opozorila da nimam resume particije, zato sem v /boot/grub/menu.lst popravil resume=/dev/sdb6 na sdb1 (amapak to je sdb). Po ponovnem zagonu se ni nič več zagnalo. Če dam not suse dvd in izberem boot from installed system reče da ni gor sistema, če grem v rescue konzolo in poskusim s cfdiskom pogledat sda, reče da je tabela particij neveljavna in če želim začeti znova.
Gparted prav tako pokaže prazen disk.
Se da kako restavrirat tole tabelo particij?
Kaj sedaj?
/boot
/
/home
Nazadnje sem uporabljal suspend2ram (že pred tem sem) in je vse delalo ok, na koncu sem hotel poskusit še suspend2disk (sem dal gor nov kernel) in me je zadeva opozorila da nimam resume particije, zato sem v /boot/grub/menu.lst popravil resume=/dev/sdb6 na sdb1 (amapak to je sdb). Po ponovnem zagonu se ni nič več zagnalo. Če dam not suse dvd in izberem boot from installed system reče da ni gor sistema, če grem v rescue konzolo in poskusim s cfdiskom pogledat sda, reče da je tabela particij neveljavna in če želim začeti znova.
Gparted prav tako pokaže prazen disk.
Se da kako restavrirat tole tabelo particij?
Kaj sedaj?
kriko1 ::
Partition table doctor 3.5 demo je naše boot ter home, / pa ne (kar pa ni take škode), samo hoče $. Je kaka free alternativa?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | v iskanju datotečnega sistema... (ext3/LVM)Oddelek: Pomoč in nasveti | 780 (674) | SasoS |
» | File server in routerOddelek: Pomoč in nasveti | 1578 (1053) | ABX |
» | Grub Error 15: File not foundOddelek: Operacijski sistemi | 1700 (1642) | poweroff |
» | problem z linuxom (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4350 (3642) | vejnovic |
» | [ Linux ] RAID problem ...Oddelek: Operacijski sistemi | 1468 (1394) | kekz |