Forum » Programiranje » [Java] 2x implements
[Java] 2x implements
shorvat ::
Lep pozdrav,
danes sem se začel spoznavati z java apleti in imam naslednjo težavo. Hkrati bi rad uporabil dva razreda (nevem če sem se prav izrazil). V glavnem, rabim hendler za spremljanje pozicije miške, in hendler za spremljanje klikov na miški. Za vsako posebaj vem implementirati kodo. Zato moram to nekako združiti. Koda za vsako posebaj je sledeča:
public class V1 extends Applet implements MouseMotionListener
{
....
}
public class V2 extends Applet implements MouseListener
{
......
}
Je možno MouseMotionListener in MouseListener nekako združiti. K temu bi dodal še kak drug razred (razred je za mene MouseMotionListener ;))
Se opravičujem, če sem se narobe izrazil in upam, da me razumete.
lp, sašo
danes sem se začel spoznavati z java apleti in imam naslednjo težavo. Hkrati bi rad uporabil dva razreda (nevem če sem se prav izrazil). V glavnem, rabim hendler za spremljanje pozicije miške, in hendler za spremljanje klikov na miški. Za vsako posebaj vem implementirati kodo. Zato moram to nekako združiti. Koda za vsako posebaj je sledeča:
public class V1 extends Applet implements MouseMotionListener
{
....
}
public class V2 extends Applet implements MouseListener
{
......
}
Je možno MouseMotionListener in MouseListener nekako združiti. K temu bi dodal še kak drug razred (razred je za mene MouseMotionListener ;))
Se opravičujem, če sem se narobe izrazil in upam, da me razumete.
lp, sašo
Quikee ::
Torej, rad bi naredil razred, ki implementira tako MouseMotionListener, kot tudi MouseListener interface?
te pa naredi..
public class V1 extends Applet implements MouseMotionListener, MouseListener
{
....
}
te pa naredi..
public class V1 extends Applet implements MouseMotionListener, MouseListener
{
....
}
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Java, pozicija kurzorja znotraj JPanelOddelek: Programiranje | 742 (620) | marjan_h |
» | [Java] Nova nit znotraj JPanel.paintComponent()Oddelek: Programiranje | 1941 (1728) | alexa-lol |
» | [Java]VprašanjaOddelek: Programiranje | 2103 (1571) | Bela01 |
» | [NALOGA][Java] Težave pri pisanju slikarjaOddelek: Programiranje | 2286 (1928) | l0g1t3ch |
» | [java] transparentnostOddelek: Programiranje | 1221 (995) | jpzoky1 |