» »

Klicanje besedila iz baze in prikaz v oknu

Klicanje besedila iz baze in prikaz v oknu

MyotisSI ::

Zdravo.
Imam en problem. Moram narediti eno stran, kjer se bo moralo prikazati več kot 100 slikic z ustreznim besedilom. Pripravil sem stran z pokončnim meni-pasom slikic, ki se skorla, na desni strani okna.
Jaz bi rad, da se ob kliku na poljubno meni slikico na levi strani okna prikažeta povečana slika in ob njej ustrezen tekst (ene 800 znakov). Če bi bilo tega manj bi naredil kar iframe, ampak ker se je dobro kaj novega naučiti bi rad to rešil na bolj eleganten način. Poleg tega bi imel pod sliko še dve puščici previous/next.
Sliko bi se verjetno dalo klicat kar z funcijo target v določeno celico strani, ne vem pa kaj s tekstom narediti? Predvidevam, da bi rabil bazo v kateri bi vsakemu tekstu dal nek ID. In potem bi ob kliku na thub slikico, ena skripta poklicala in prikazala ustrezno povečavo in tekst. Bi to šlo z XML-om? XML zato, ker ne vem točno kje bo stran objavljena, in če se ne motim bi XML moral delovati ne glede na server (php, asp ...). XMLtudi zato, ker sem videl nekaj zelo podobnega nekje, le da se je slika in par besed prikazalo ob kliku na link (ne vem več kje je to bilo, žal)

Na tem področju sem začetnik. Tako da bi mi kak namig prav prišel, ali pa kak link do podobne teme na netu. Sem iskal in še iščem, ma ponavadi so prikazani dosti bolj kopleksni elementi.

hvala in čau

p.s.
če pa je to bilo že objavljeno na slo-tech-u se opravičijem, ma sem spregledal
Ničesar ne želim dokazati, želim pokazati
(Federico Fellini)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Prijavljanje napak (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

Oddelek: Slo-Tech
3668522346 (1056) velikBrokoli
»

jquery in div-i (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8711234 (9972) lisjak
»

Dreamweaver - nekaj vprašanj (neki mi ne gre :)

171446 (1115) #000000
»

Izdelava strani z Dreamweaverjem in Photoshopom

232921 (2333) mitjaje

Več podobnih tem