Forum » Strojna oprema » Imam plato s 4x AGP, kaj kupiti?
Imam plato s 4x AGP, kaj kupiti?
DGajse ::
Torej, mam študijskega athlona, rame sm že povečal, čaka še grafična. Računalnik se večino uporablja za download, mp3je, in tu pa tam PhotoShop. Za silo bi ga usposobil še za igrice. Sicer ne ravno najnovejše ampak malo starejše, tiste, ki so mi všeč.
Kaj naj rabljenega kupim za 4xni agp? se mi verjetno ne splača 8xne kartice kupvat? ali pač?
kaj priporočate? pa ne celga novga kompa, rad bi sam tega mal posodobil :)
Kaj naj rabljenega kupim za 4xni agp? se mi verjetno ne splača 8xne kartice kupvat? ali pač?
kaj priporočate? pa ne celga novga kompa, rad bi sam tega mal posodobil :)
Življenje ni potica!!!
sid911 ::
To da gre za AGP 4x vodilo ne pomeni da ne moreš imeti AGP 8x kartice not. Kvečjemu je le nekaj odstotkov razlike, tako da ti kar kupi AGP 8x kartico. Koliko denarja pa si imel v mislih dat za novo grafiko?
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
m.i.h.a. ::
Če igra cena veliko vlogo, potem mogoče kakšno 6600 (ne gt), če imaš še kolikor toliko soliden procesor (od ath2000+ naprej) in malce več denarja, pa bi na tvojem mestu izbral 6600gt (rabljeno dobiš že za 20k). Na takšni konfiguraciji bratu lepo deluje carbon, double agent, call of juarez, just cause, graw,....
Tam okrog 7k sit lahko dobiš kakšno gf4 ti4200, za par jurjev več kakšnega radeona 9600xt,...skratka vse je odvisno od zmogljivosti tvojega procesorja, denarja, ki si ga pripravljen vložit v grafo in od iger katere bi rad igral, zato najbolje, da napišeš tele stvari pa ti bomo vedli bolj pomagat.
Tam okrog 7k sit lahko dobiš kakšno gf4 ti4200, za par jurjev več kakšnega radeona 9600xt,...skratka vse je odvisno od zmogljivosti tvojega procesorja, denarja, ki si ga pripravljen vložit v grafo in od iger katere bi rad igral, zato najbolje, da napišeš tele stvari pa ti bomo vedli bolj pomagat.
DGajse ::
okej, mam malo manj soliden procesor, se giblje v teh mejah nekje :) Mislim da XTjev pa GTjev procesor ne bo izkoriščal kot si zaslužijo te grafične+ da mam 4xni agp,zato je potem res bolje da pogledam za geforce Ti4200 in pa radeonom 9600, tega je ogromno pa poceni je. Ta dva sem že prej gledal, pa ko sem ugotovil da ma plata sam 4xni agp sem prišel v dilemo: Zakaj kupvat 8xni agp, če še delu ne bo optimalno.
če je razlike malo, kot pravita, potem pa kar začnem z iskanjem.
glede na to da nisem preveč zahteven bom kr hitro zadovoljen.
Najlepša hvala za pomoč!!
če je razlike malo, kot pravita, potem pa kar začnem z iskanjem.
glede na to da nisem preveč zahteven bom kr hitro zadovoljen.
Najlepša hvala za pomoč!!
Življenje ni potica!!!
gfighter ::
No ja, jaz bi v tvojem primeru namesto Ti4200 ter 9600pro rajši iskal 9800pro. Jih dobiš že za podobno nizko ceno, mogoče par jurjev več, posekajo pa obe navedeni kartici. Procesor pa ne bi smel biti omejitev, sam sem imel na AXP 1600+ tako 9600 kot 9800 pa se je razlika konkretno poznala...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam
m.i.h.a. ::
Hja no,...9800pro sicer ni ne vem kako slaba grafa, ampak, za ceno 18k sit kolikor folk hoče zanjo, ponuja premalo, že ob dejstvu da za 20k sit dobiš 6600gt, ki je veliko hitrejša od tega radeona, se ti nakup 9800pro ne splača.
Če bi bila cena prioriteta bi vzel recimo nekaj takega:
9600xt za 11k sit
ali
gf4 ti4200 128mb za 7k sit
Če bi bila cena prioriteta bi vzel recimo nekaj takega:
9600xt za 11k sit
ali
gf4 ti4200 128mb za 7k sit
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m.i.h.a. ()
dunker ::
Jaz lahko dodam svoje izkušnje z GeForce Ti4200 64 MB RAM ...
Imel sem jo na podobno švohotnem sistemu (Athlon XP1700+ in 512 MB DDRam) in se je obnesla odlično, če upoštevaš, da je vredna tistih par Prešernov. Iger sicer ne igram veliko, ampak lahko ti povem, katere igre so tekle več kot zadovoljivo:
NBA Live 07 (igra je sicer crap ), FIFA 07, GTR 2 (z manj kot 7 nasprotniki na stezi), Half Life 2, Need for Speed: Most Wanted, Need for Speed: Carbon ...
Torej, precej zahtevne igre so tekle več kot odlično, pač na nekaj nižji ločljivosti in manj detajlih, tako da lahko Ti4200 samo priporočam.
Imel sem jo na podobno švohotnem sistemu (Athlon XP1700+ in 512 MB DDRam) in se je obnesla odlično, če upoštevaš, da je vredna tistih par Prešernov. Iger sicer ne igram veliko, ampak lahko ti povem, katere igre so tekle več kot zadovoljivo:
NBA Live 07 (igra je sicer crap ), FIFA 07, GTR 2 (z manj kot 7 nasprotniki na stezi), Half Life 2, Need for Speed: Most Wanted, Need for Speed: Carbon ...
Torej, precej zahtevne igre so tekle več kot odlično, pač na nekaj nižji ločljivosti in manj detajlih, tako da lahko Ti4200 samo priporočam.
karafeka ::
Mogoče lahko pomisliš še na radeona 9100(8500). Mogoče malo slabša od GeForce Ti4200, ampak Half life 2 in recimo doom3 (s nizkimi nastavitvami) se da špilat in to s tualatinom 1.3gz@1.5ghz. Seveda pa so prej omenjene kartice veliko hitrejše.
Tistile 9700 bi bil moja izbira v tem primeru. Price&performance sta oba na nivoju...
@LOL ::
Tudi jaz priporočam kakega 9700pro (imam tudi sam). In je še vedno super zadeva za igrarsko grafo (pač nastaviš manjšo ločljivost in zmanjšaš detajle). In tisti link zgoraj za 10k sit, mislim da je prava zadeva.
dunker ::
Se strinjam z napisanim, 9700Pro za 10 tisočakov je zmagovalna kombinacija. Le pohiti, da ti je kdo ne spelje.
CyberAD ::
Tudi sam lahko potrdim, da je Ti4200 super izbira in kartica, ki mi je dolga leta zvesto služila (naprej na AMD 1700+, kasneje na P4 3G (prescott)), vendar pa so na koncu postali problemi z ventilatorjem in sem si pač omislil novo.
je pa tako - če ti 10k sit razlike ni važnih, potem vseeno raje pograbi po 6600 gt pa čeprav bo bolj slabo izkoriščena, bo pa vendar
(če pa dobiš roke na kak poceni 9800pro pa lahko tudi tisto vzameš)
je pa tako - če ti 10k sit razlike ni važnih, potem vseeno raje pograbi po 6600 gt pa čeprav bo bolj slabo izkoriščena, bo pa vendar
(če pa dobiš roke na kak poceni 9800pro pa lahko tudi tisto vzameš)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gfighter ()
Držite debato na nivoju.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Radeon x700 ali GF6600? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5301 (4207) | GrimReaper |
» | Grafična od 80000-100000 SIT ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4602 (3920) | RC14 |
» | grafična kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4438 (3603) | sid911 |
» | Koliko so danes vredne GF 4200Titanium?Oddelek: Kaj kupiti | 2162 (1479) | sid911 |
» | grafičnaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2372 (1640) | pinx |