Forum » Strojna oprema » Reševanje podatkov
Reševanje podatkov
user2693 ::
Oj!
Men je crknu računalnik - oz. ne morem več ga pržgat ... in zej me zanima, kako naj disk namestim v drug računalnik in prenesem vse podatke iz njega na drug računalnik?
Kaj moram disku nastavit, bodo podatki delali na drugem računalniku bp?
Men je crknu računalnik - oz. ne morem več ga pržgat ... in zej me zanima, kako naj disk namestim v drug računalnik in prenesem vse podatke iz njega na drug računalnik?
Kaj moram disku nastavit, bodo podatki delali na drugem računalniku bp?
Supervisor ::
Če je s podatki vse ok potem ne rabiš nič nastavljat :)
priklopi ga kot drugi disk ,
je ATA, SATA?
boš videl
pa skopiraj podatke čez
priklopi ga kot drugi disk ,
je ATA, SATA?
boš videl
pa skopiraj podatke čez
Ok. Sm tkole naredu ...
Na ta nov pc sm prklopu star disk kot slave (sem prav nastavil mostičke) in zagnal pc.
V biosu mi je prav izpisal podatke o računalniku, zato zaženem windowse.
Tu pa se pojavi napaka -> nariše se mi una slikca win XP PRofesional ... pol je pa tema ...
mogoče kdo ve zakaj?
Na ta nov pc sm prklopu star disk kot slave (sem prav nastavil mostičke) in zagnal pc.
V biosu mi je prav izpisal podatke o računalniku, zato zaženem windowse.
Tu pa se pojavi napaka -> nariše se mi una slikca win XP PRofesional ... pol je pa tema ...
mogoče kdo ve zakaj?
dustphoenix ::
Mogoče zaradi druge strojne opreme in drugih driverjev?
Predvidevam da zaganjaš Winse iz starega diska... - Naložit jih boš mogel na nov disk in potem skopirat podatke...
EDIT: Ali pa probat prit v Safe Mode in izbrisat vse driverje...
Predvidevam da zaganjaš Winse iz starega diska... - Naložit jih boš mogel na nov disk in potem skopirat podatke...
EDIT: Ali pa probat prit v Safe Mode in izbrisat vse driverje...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dustphoenix ()
Nene, windowse zaganjam z novega diska ... ta je bil tud do zdej v pcju in če odklopm tastarga pridem čist normalno v sistem ...
sam s tastarim diskom mi pa ne rata ... mogoče kdo ve zakaj?
sam s tastarim diskom mi pa ne rata ... mogoče kdo ve zakaj?
dustphoenix ::
1. Probaj ga dat na drug IDE kabel.
2. Poglej če imaš HDD S.M.A.R.T. Monitoring vklopljen v BiOSu - Lahko da je disk star in ne podpira te funkcije in te to zajeb...
3. Če maš možnost si kje sposodit, unanje ohišje na USB - skopiraš podtke, ga Formatiraš in daš v comp.
2. Poglej če imaš HDD S.M.A.R.T. Monitoring vklopljen v BiOSu - Lahko da je disk star in ne podpira te funkcije in te to zajeb...
3. Če maš možnost si kje sposodit, unanje ohišje na USB - skopiraš podtke, ga Formatiraš in daš v comp.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenos sistema iz HDD na SSD (stotič:)) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17335 (10827) | opeter |
» | Začetnik pri nalaganju windowsovOddelek: Pomoč in nasveti | 693 (523) | s6c-gEL |
» | Win 7 se ne zažene po priklopu drugega diskaOddelek: Operacijski sistemi | 1744 (1640) | Icematxyz |
» | Pokvarjena particija - nujno!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2593 (2141) | 69charger |
» | windows bootOddelek: Pomoč in nasveti | 1069 (858) | charna |