Forum » Omrežja in internet » WRT54GR + WAP54G ne deluje? :s
WRT54GR + WAP54G ne deluje? :s
jurcek ::
Upam, da mi bo lahko nekdo pomagal.
stvar je sledeča. kolega ima doma ADSL, njegov sosed pa ga ne more imeti (baje problem z kablom,..)
Zato sta skupaj z sosedom kupila router WRT54GR in ap WAP54G.
Kako sedaj nastaviti, da bo deloval AP kot repeater.
Router sem skonfiguriral v 5 minutah. nato sem nastavil na ap Repeater mode, vpisal MAC adresso od routerja, ampak zadeva ne deluje.
Mora biti SSID enak pri routerju in ap-ju?
prosim, če mi lahko kdo na kratko napiše kako narediti vse skupaj, ker večino stvari obvladam glede WLAN-a, nikoli pa nisem še nisem konfiguriral repeaterja,...
stvar je sledeča. kolega ima doma ADSL, njegov sosed pa ga ne more imeti (baje problem z kablom,..)
Zato sta skupaj z sosedom kupila router WRT54GR in ap WAP54G.
Kako sedaj nastaviti, da bo deloval AP kot repeater.
Router sem skonfiguriral v 5 minutah. nato sem nastavil na ap Repeater mode, vpisal MAC adresso od routerja, ampak zadeva ne deluje.
Mora biti SSID enak pri routerju in ap-ju?
prosim, če mi lahko kdo na kratko napiše kako narediti vse skupaj, ker večino stvari obvladam glede WLAN-a, nikoli pa nisem še nisem konfiguriral repeaterja,...
jurcek ::
če je SSID enak in enkripcija na obeh izključena bi potem zadeva morala delovati,ne?
torej router pri enem, ap pa pri sosedu in more omrežje bo šiil,ne?
torej router pri enem, ap pa pri sosedu in more omrežje bo šiil,ne?
Senitel ::
Eden od teh dveh naprav mora bit v client načinu. Sedaj sta oba v access point načinu. Repeaterja ne rabiš, razen če se povezuješ na AP preko WiFi (samo to ne vem kako v bistvu deluje). Torej eno od teh tvojih napravic boš moral spravit v client mode, kar pa ne vem če se da z originalnim firmware-om.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ojačevalnik WiFI signala: katerega izbrati? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 35220 (5059) | 135063 |
» | Kako iz ruterja narediti "range extender"?Oddelek: Omrežja in internet | 2997 (2477) | pisco |
» | Težave z WIFI - routerOddelek: Pomoč in nasveti | 2660 (2080) | Cifix63 |
» | Repeater Bridge na Linksys WRT160NL??Oddelek: Pomoč in nasveti | 6406 (3674) | toncek1 |
» | Wireless mreža - WPA, router in access pointi (router dela, AP ne)Oddelek: Omrežja in internet | 1961 (1807) | r5r |