Forum » Programiranje » [Java] getting started
[Java] getting started
msenjur ::
Lep pozdrav!
Torej, moral bom začeti uporabljati Javo. Zanima me, kaj vse je treba nastaviti in zdownloadati?
Javo sem že zdownloadal, vem da moram v "spremenljivke okolja" neki nastavit, Classpath! In tudi vem da mora biti spredaj .;
No, pa še javac mi ne dela! mi napiše da ni prepoznan kot notranji ali zunanji ukaz...
Lepo prosim za pomoč!
edit: Popravil naslov teme v skladu s PREBERI ME: označevanje topicov v oddelku programiranje - snow
Torej, moral bom začeti uporabljati Javo. Zanima me, kaj vse je treba nastaviti in zdownloadati?
Javo sem že zdownloadal, vem da moram v "spremenljivke okolja" neki nastavit, Classpath! In tudi vem da mora biti spredaj .;
No, pa še javac mi ne dela! mi napiše da ni prepoznan kot notranji ali zunanji ukaz...
Lepo prosim za pomoč!
edit: Popravil naslov teme v skladu s PREBERI ME: označevanje topicov v oddelku programiranje - snow
- spremenilo: snow ()
l0g1t3ch ::
Javac ti ne dela ker nimaš pravilno nastavljene path in classpath spremenljivke.
V path morš vpisat pot do bin direktorija, classpath spremenljivke pa jest sploh nimam šele dele opazu ampak dela pa vse
V path morš vpisat pot do bin direktorija, classpath spremenljivke pa jest sploh nimam šele dele opazu ampak dela pa vse
aha, se pravi tm k je java spravljena in do bin diriktorija... tm k je classpath dam pot do bin diriktorija?
Bojevnik: pa verjetno misliš res SAMO pika, brez narekovajev? sam mi še vedno ne dela!!! Pa dam v path pot do java diriktorija, dam spredaj .; pa še kar noče!!! class file mi naredi, java mi pa noče pognat!
Bojevnik ::
Ja mislil se samo piko, brez narekovajev.
Path pa mora biti do bin direktorija in ne samo java direktotija kot ti je že nekdo zgoraj napisal.
Toda v primeru, če ti naredi class file potem je path najverjetnje pravilno nastavljen.
Kakšno napako ti pa izpiše?
Path pa mora biti do bin direktorija in ne samo java direktotija kot ti je že nekdo zgoraj napisal.
Toda v primeru, če ti naredi class file potem je path najverjetnje pravilno nastavljen.
Kakšno napako ti pa izpiše?
ja ej a ves da zdele je pa delalo!!! Mozno da je mogu biti računalnik vmes resetiran? Dela zdej ja... Hvala! sej verjetno se bom se dostikrat oglasil, ker bom skoz zdej v javi kej delu...
|SNap| ::
Dobr, sej profesor razlaga dolgočasno, ampak pričakuje pa res ne nobenega predznanja...
Če rabiš kakšno pomoč, me pocukaj za rokav, glede na to da sva očitno sošolca :)
(2m višine, od jutri naprej z Macbookom)
Jaka
Če rabiš kakšno pomoč, me pocukaj za rokav, glede na to da sva očitno sošolca :)
(2m višine, od jutri naprej z Macbookom)
Jaka
ja po vseh zmedah in nesporazumov glede urnikov, sem ugotovil da se v 4. skupini! Tko da...
Drugač pa un mlad asistent uredu razlaga... sam se vedno premalo za začetnika!
Drugač pa un mlad asistent uredu razlaga... sam se vedno premalo za začetnika!
BCSman ::
Kako bi odprl nek projekt pobran iz planetsourcecode.com v NetBeansih? Ker le-ti ne prepoznajo downloadane mape kot java projekt.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [java] napakaOddelek: Programiranje | 1594 (1594) | tx-z |
» | Java težave pri namestitviOddelek: Programiranje | 1057 (992) | NeOman |
» | [java] prevajanje, classpathOddelek: Programiranje | 1908 (1750) | sanšajn |
» | java problemOddelek: Programiranje | 1369 (1154) | sverde21 |
» | JAVA - kako začeti...?Oddelek: Programiranje | 3132 (2747) | borut-t |