» »

[Java] getting started

[Java] getting started

msenjur ::

Lep pozdrav!

Torej, moral bom začeti uporabljati Javo. Zanima me, kaj vse je treba nastaviti in zdownloadati?
Javo sem že zdownloadal, vem da moram v "spremenljivke okolja" neki nastavit, Classpath! In tudi vem da mora biti spredaj .;
No, pa še javac mi ne dela! mi napiše da ni prepoznan kot notranji ali zunanji ukaz...

Lepo prosim za pomoč!

edit: Popravil naslov teme v skladu s PREBERI ME: označevanje topicov v oddelku programiranje - snow
  • spremenilo: snow ()

l0g1t3ch ::

Javac ti ne dela ker nimaš pravilno nastavljene path in classpath spremenljivke.

V path morš vpisat pot do bin direktorija, classpath spremenljivke pa jest sploh nimam 8-O šele dele opazu ampak dela pa vse

aha, se pravi tm k je java spravljena in do bin diriktorija... tm k je classpath dam pot do bin diriktorija?

Bojevnik ::

Če se prav spomin, mora biti v classpath samo pika(se pravi ".")

res je ja! samo pika je tam, sem ze izvedel!

Bojevnik: pa verjetno misliš res SAMO pika, brez narekovajev? sam mi še vedno ne dela!!! Pa dam v path pot do java diriktorija, dam spredaj .; pa še kar noče!!! class file mi naredi, java mi pa noče pognat!

Bojevnik ::

Ja mislil se samo piko, brez narekovajev.

Path pa mora biti do bin direktorija in ne samo java direktotija kot ti je že nekdo zgoraj napisal.

Toda v primeru, če ti naredi class file potem je path najverjetnje pravilno nastavljen.

Kakšno napako ti pa izpiše?

ja ej a ves da zdele je pa delalo!!! Mozno da je mogu biti računalnik vmes resetiran? Dela zdej ja... Hvala! sej verjetno se bom se dostikrat oglasil, ker bom skoz zdej v javi kej delu...:8)

|SNap| ::

A si 1. letnik FRI? :P

Ja... brezpredhodnega znanja jave!!!

|SNap| ::

Dobr, sej profesor razlaga dolgočasno, ampak pričakuje pa res ne nobenega predznanja...

Če rabiš kakšno pomoč, me pocukaj za rokav, glede na to da sva očitno sošolca :)
(2m višine, od jutri naprej z Macbookom)

Jaka

ja po vseh zmedah in nesporazumov glede urnikov, sem ugotovil da se v 4. skupini! Tko da...
Drugač pa un mlad asistent uredu razlaga... sam se vedno premalo za začetnika!

BCSman ::

Kako bi odprl nek projekt pobran iz planetsourcecode.com v NetBeansih? Ker le-ti ne prepoznajo downloadane mape kot java projekt. :(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[java] napaka

Oddelek: Programiranje
91594 (1594) tx-z
»

Java težave pri namestitvi

Oddelek: Programiranje
61057 (992) NeOman
»